Совиљ на пресу ДНС-а похвалио свој рад у болници

Тако је Совиљ на прес конференцији Градског одбора ДНС-а, умјесто у болници, рекао да може бити поносан на здравствену установу коју води, Општу болницу Приједор. 

Република Српска 08.10.2020 | 15:08
Совиљ на пресу ДНС-а похвалио свој рад у болници

Необична прес конференција Градског одбора Демократског народног савеза у Приједору на којој је говорио в.д. директор приједроске болнице Мирко Совиљ о постигнутим резултатима у тој здравственој установи.

То је само још један доказ, да су владајуће странке приватизовали институције Републике Српске, јавна предузећа и установе.

Тако је Совиљ на прес конференцији Градског одбора ДНС-а, умјесто у болници, рекао да може бити поносан на здравствену установу коју води, Општу болницу Приједор. 

Совиљ је додао да је његовим доласком на чело ове здравствене установе  побољшан сами рад и капацитет болнице и да је ова установа некада имала 55 специјалиста, а данас 83, међу којима 11 субспецијалиста и 14 доктора медицине на различитим специјализацијама.

Када видимо од које тачке смо кренули и гдје смо сада, можемо бити поносни на нашу здравствену установу јер имамо у систему здравства РС доста примјера гдје постижемо ниво изврсности“, похвалио се на страначкој конференцији за новинаре в.д. директора болнице у Приједору Мирко Совиљ.

Иначе, Совиљ је и посланик ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске, па је тако критиковао кандидата СНСД-а за градоначелника у Приједору Далибора Павловића да Приједор треба да има болницу које се не стиди.

Занимљиво је и то да је приједорска болница у надлежности републичке власти, гдје су заједно СНСД и ДНС, а препуцавају се око те здравствене установе. За ДНС чији је кадар у приједорској болници постигнут је велики успјех у раду те здравствене установе, а за СНСД, који заједно са ДНС-ом, воде Владу РС, Приједору треба болница које се неће стидјети.   

„Ја могу разумјети да господин не познаје све елементе града, да не зна колико је запослених и незапослених у граду. Али с обзиром на посао који ради, требало би очекивати да у здравству има нешто више информација“, казао је Совиљ.

И кандидат за одборника у Скупштини града Приједора, психолог у Центру за социјални рад Зора Марјановић рекла је да ова установа током цијеле године води рачуна о заштити права дјетета а не само у току Међународне недјеље дјетета.

Далибор Јовић, секретар Удружења воћара и кандидата ДНС-а за одборника на предстојећим локалним изборима изјавио је да Градска управа у континуитету  и бројним субвенција подржава воћарство на подручју регије као и све друге гране пољопривреде.

"Ове године смо имали један велики проблем који се тиче штета насталих од мраза и наши произвођачи шљиве и вишње нису имали род и нису ништа уновчили. Остали су без неких потребних примања која су им потребна да би натсвили даље да се баве са овом производњом“, казао је он.

Јовић је навео да је при крају реализација пројекта хладњаче на којем се ради већ пет година и који ће омогућити складиштење воћарских и повртларских култура до повољног момента за пласман.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ПРАВДА

08.10.2020 14:24

Де нам реци како ти магнет стоји у болници у подруму запакован незна нико радити на њему ,де нам реци као струје нема у болници у Приједору пријатељ ми пао и хитна досла у болницу зивот у питању а оно нема струје битанго једна лоповска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

08.10.2020 14:50

ДАЈТЕ ДАЈТЕ. КАКО ЈЕ СНСД МАФИЈА ПОКУПОВАЛА ДЗАБА СТАНОВЕ У ПРИЈЕДОРУ. СЉАМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ропе

08.10.2020 16:44

Нема простора за цудјење кад се зна да је дотицни у дугогодисњем сукобу са својом странацком колегицом, директорицом Дома здравља са којом се на стету најмладјих пацијената бори за сваку марку Фонда. О самој установи је довољно реци да Приједорцани једногласно казу, само не дај Бозе горе заглавити, само умријети и готово. Прозори 30 година горе нису опрани, даље да нети говорим. Нека свако са стране додје и види у каквом стању је тај јад од болнице. Каква нула од карактера морас да будес да то изјавис и при томе заборавис да си се прије неколико година сликао и био на ТВ-у са пацијентом који је болници цији си директор поклонио неколико постељина фрапиран на цему пацијенати лезе. Багро и олосу о цему ми овдје прицамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

4008

08.10.2020 18:54

За све ово што су рекли ДНС кадрови, су ваљда примали плату. Ред би био да кажу нешто о ономе што је било могуће, а није урађено, као и о ономе шта ће урадити у будућности.

Name

Вива ла Руссиа

08.10.2020 20:01

"ИЗВРСНОСТ" КАД ТЕ НИЈЕ СРАМОТА ДА УОПСТЕ ИЗГОВОРИС ТАКВУ ГЛУПОСТ НАЈБОЉЕ ЈЕ ПОТВРДИО ВАС БИВСИ ВРХОВНИ СТРАНАЦКИ ПОГЛАВАР И ОСНИВАЦ ТЕ ИНТЕРЕСНЕ ГРУПЕ КАДА ЈЕ ОБИСАО ОДЈЕЛ ОРТОПЕДИЈЕ НА КОЈЕМ И САМ "ДИРЕКТОРЕ" ОРДИНИРАС И ОТИСАО У ЗАГРЕБ ОПЕРИСАТИ КОЉЕНО. КАО ДА ЈЕ ПИЛОТ ЗАХВАТ НА СРЦУ ЈОС НЕВИДЈЕН У СВИЈЕТУ, ПА СЕ НЕ МОЗЕ ИЗВЕСТИ У "ИЗВРСНОЈ" БОЛНИЦИ, А НЕ КОЉЕНО, ЕЈ? ПРАВИТЕ НАРОД ПОРЕД ОЦИЈУ ИДИОТИМА. ДОКЛЕ ПИТАМ, ДОКЛЕ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп Српска

09.10.2020 01:04

Господине Совиљ Приједорска болница некада је била примјер болнице и у Европи по својој квалитети а данас је назалост једна аветињска установа гдје нема скоро ниста ако зелис брзо да умрес само отидји у Приједорску болницу и готов си моја зена назалост је била пар дана у васој болници и лезала је на кревету гдје су дусеци крвави јос из прослог рата није се окупала јер нема услова једна сестра ради на тридесет пацинената у ноцној смјени ми зивимо у иностранству и не моземо да вјерујемо да су услови тако катастрофални.Али смо платили дебело тих пар дана као да смо негдје у Европској болници.Да је правде и бога треба вас свију похапсити за вас јаваслук морао сам све да купим од љекова па надаље јер у болници нема па нема нема скоро ниста само се треба молити драгом богу да не заврсис у васој болници???Вама је супер крадете гдје год стигнете јадном народу ударате тарифе колико мора да вама плати за поједине операције или ако нема пара онада нека се спреми да умре како вас није срамота да се поносите са таквом болницом!Ко не вјерује лако мозе провјерити само нека оде да преници једну ноц у Приједорској болници одма це позелети да умре толико од мене то је назалост права истина.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страниx00

09.10.2020 18:46

Па како ти директоре знас какво ти је стање у болници кад у истој ниси скоро никако ?Колико си се уградио у набавку уредјаја за мегнетну резонанцу која купи прасину вец годину дана?Неце никад ни прорадити јер ти нема ко да исти опслузује. У твојој бајној болници влада такав јаз измедју љекара да ме уопсте цуди да та установа уопсте функционисе ,нико ни са ким,пацијенти испастају.Каква ти је то болница када за мали проблем пацијента саљете у УКЦБЛ?Медјутим , то је твој стил, ,једно прицас а друго радис и мазес градјанима оци и бас те брига за једну такву установу која је некад била понос регије,ти си ту само ради лицног интереса.Поздрав од радника болнице у нади да цес убрзо одсвирати своје,само не знам ко це те наслиједити,јер не зна се ко је веци бандит у тој болници,дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

10.10.2020 06:07

Немојте тако... Па дајте мало реланије.. Па нас директор је својим докторима обезбједио да се друзее са мисевима... Болница пуна мисева... Ајмо реално гдје то има...???!!!! Хвала Совиљу сто брине за глодаре... У скуптини брине за пољопривреду.. У болници за годаре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Испит

10.10.2020 06:11

Хеј људи.. Па цовјек је јединствен примјер... Немојте да га нападате... Он је једини у свијету који даје докторима без дипломе да раде посао хирурга... Имате ли гдје такав примјер... Нема.. Наравно и неце га ни бити.. Цовјек је хуманиста.. До дусе хуманизам се храни за 20000е..и мозес без дипломе да радис... Питајте хирурге у болници... А и ако не питате њихов рад говори за њих.. Јасно и гласно... Рад.. Не пацијенти јер мртва уста не говоре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љивос

10.10.2020 06:55

Овај ВД Совиљ је највеће недоношће Додика у свери директора. Народ Приједора никада неће подржати СНСД кандидата за градоначелника Приједора зато што ви предсједниче Додик држите ову картицу за директора. Вјерујте да би болница боље функционисала БЕЗ Совиљ.Тада би у болници било много више пара у каси. Ниједан радник није се запослио а да није платио Совиљу. Ниједна набавка није а да се није уградио. Хвали се са бројем специјалиста, а међу њима има и без дипломе Станко Баћо, који ти је платио 20.000еура. Купио си полован магнет,по тржној већој цијени, који си поплавио. Најбољем ортопеду у РС Стојану Ћати машеш отказом зато што је говорио ИСТИНУ, што је разоткрио ту групу хирурга због којих нема други доктори потребан мед материјал итд. Др Баћи сте брисали дупе са Уговором о специјализацији. Лажете новинару у случају Баће. Двије изјаве различите дајете, прво био мјесец дана, па у другој био три на некој едукацији, као рекао ми Баћо. Приче за малу дјецу, Каква едукација на специјализацији. У уговору у специјализацији обавеза је да се специјализант јави болници ако одсуству је 8 дана, а твоја кесица Баћо запалио у Њемачку17 мј и зарадио вам еуре. Срам те било. Ко то руши углед болнице ти или пред отказом Ћато. Фуј.. У ову вашу похлепу са Баћом увукли сте и др Чопрку. Овај криминал са Баћом објавило је више од 50 портала из региона и десетак из Европе, само што тамо блате РС и Предсједника Додика. Какву поруку шаљемо о нашим докторима. Какву поруку шаљемо будућим специјализантима? И на крају ипак можете бити поносни на болницу али на ону коју сте од покрадени пара направили у Новом Саду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.10.2020 09:22

Поклопи се и ћути лопино једна,поносан сам на болницу коју из дана у дан давим и убијам. Бар ти дижеш дневнице и зурлидаш и обилазиш друге болнице, па видиш у каквом су стању. Срам те било лажеш, па бојиш ли се ти имало Бога.

Name

Љивос

10.10.2020 09:11

Истјерате оног од Совиља из странке. Он је кртица за СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љивос

10.10.2020 10:34

Истјерате оног Совиља из странке, кртицу СНСД-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

24.05.2021 17:41

РУПЕТИНА ОД БОЛНИЦЕ!ЈАДАМ ОНАЈ КО ЗАВРШИ У ЊОЈ!

ОДГОВОРИТЕ