Sovilj na presu DNS-a pohvalio svoj rad u bolnici

Tako je Sovilj na pres konferenciji Gradskog odbora DNS-a, umjesto u bolnici, rekao da može biti ponosan na zdravstvenu ustanovu koju vodi, Opštu bolnicu Prijedor. 

Republika Srpska 08.10.2020 | 15:08
Sovilj na presu DNS-a pohvalio svoj rad u bolnici

Neobična pres konferencija Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza u Prijedoru na kojoj je govorio v.d. direktor prijedroske bolnice Mirko Sovilj o postignutim rezultatima u toj zdravstvenoj ustanovi.

To je samo još jedan dokaz, da su vladajuće stranke privatizovali institucije Republike Srpske, javna preduzeća i ustanove.

Tako je Sovilj na pres konferenciji Gradskog odbora DNS-a, umjesto u bolnici, rekao da može biti ponosan na zdravstvenu ustanovu koju vodi, Opštu bolnicu Prijedor. 

Sovilj je dodao da je njegovim dolaskom na čelo ove zdravstvene ustanove  poboljšan sami rad i kapacitet bolnice i da je ova ustanova nekada imala 55 specijalista, a danas 83, među kojima 11 subspecijalista i 14 doktora medicine na različitim specijalizacijama.

Kada vidimo od koje tačke smo krenuli i gdje smo sada, možemo biti ponosni na našu zdravstvenu ustanovu jer imamo u sistemu zdravstva RS dosta primjera gdje postižemo nivo izvrsnosti“, pohvalio se na stranačkoj konferenciji za novinare v.d. direktora bolnice u Prijedoru Mirko Sovilj.

Inače, Sovilj je i poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pa je tako kritikovao kandidata SNSD-a za gradonačelnika u Prijedoru Dalibora Pavlovića da Prijedor treba da ima bolnicu koje se ne stidi.

Zanimljivo je i to da je prijedorska bolnica u nadležnosti republičke vlasti, gdje su zajedno SNSD i DNS, a prepucavaju se oko te zdravstvene ustanove. Za DNS čiji je kadar u prijedorskoj bolnici postignut je veliki uspjeh u radu te zdravstvene ustanove, a za SNSD, koji zajedno sa DNS-om, vode Vladu RS, Prijedoru treba bolnica koje se neće stidjeti.   

„Ja mogu razumjeti da gospodin ne poznaje sve elemente grada, da ne zna koliko je zaposlenih i nezaposlenih u gradu. Ali s obzirom na posao koji radi, trebalo bi očekivati da u zdravstvu ima nešto više informacija“, kazao je Sovilj.

I kandidat za odbornika u Skupštini grada Prijedora, psiholog u Centru za socijalni rad Zora Marjanović rekla je da ova ustanova tokom cijele godine vodi računa o zaštiti prava djeteta a ne samo u toku Međunarodne nedjelje djeteta.

Dalibor Jović, sekretar Udruženja voćara i kandidata DNS-a za odbornika na predstojećim lokalnim izborima izjavio je da Gradska uprava u kontinuitetu  i brojnim subvencija podržava voćarstvo na području regije kao i sve druge grane poljoprivrede.

"Ove godine smo imali jedan veliki problem koji se tiče šteta nastalih od mraza i naši proizvođači šljive i višnje nisu imali rod i nisu ništa unovčili. Ostali su bez nekih potrebnih primanja koja su im potrebna da bi natsvili dalje da se bave sa ovom proizvodnjom“, kazao je on.

Jović je naveo da je pri kraju realizacija projekta hladnjače na kojem se radi već pet godina i koji će omogućiti skladištenje voćarskih i povrtlarskih kultura do povoljnog momenta za plasman.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

PRAVDA

08.10.2020 14:24

De nam reci kako ti magnet stoji u bolnici u podrumu zapakovan nezna niko raditi na njemu ,de nam reci kao struje nema u bolnici u Prijedoru prijatelj mi pao i hitna dosla u bolnicu zivot u pitanju a ono nema struje bitango jedna lopovska.

ODGOVORITE
Name

SNSD

08.10.2020 14:50

DAJTE DAJTE. KAKO JE SNSD MAFIJA POKUPOVALA DZABA STANOVE U PRIJEDORU. SLJAM.

ODGOVORITE
Name

Rope

08.10.2020 16:44

Nema prostora za cudjenje kad se zna da je doticni u dugogodisnjem sukobu sa svojom stranackom kolegicom, direktoricom Doma zdravlja sa kojom se na stetu najmladjih pacijenata bori za svaku marku Fonda. O samoj ustanovi je dovoljno reci da Prijedorcani jednoglasno kazu, samo ne daj Boze gore zaglaviti, samo umrijeti i gotovo. Prozori 30 godina gore nisu oprani, dalje da neti govorim. Neka svako sa strane dodje i vidi u kakvom stanju je taj jad od bolnice. Kakva nula od karaktera moras da budes da to izjavis i pri tome zaboravis da si se prije nekoliko godina slikao i bio na TV-u sa pacijentom koji je bolnici ciji si direktor poklonio nekoliko posteljina frapiran na cemu pacijenati leze. Bagro i olosu o cemu mi ovdje pricamo.

ODGOVORITE
Name

4008

08.10.2020 18:54

Za sve ovo što su rekli DNS kadrovi, su valjda primali platu. Red bi bio da kažu nešto o onome što je bilo moguće, a nije urađeno, kao i o onome šta će uraditi u budućnosti.

Name

Viva la Russia

08.10.2020 20:01

"IZVRSNOST" KAD TE NIJE SRAMOTA DA UOPSTE IZGOVORIS TAKVU GLUPOST NAJBOLJE JE POTVRDIO VAS BIVSI VRHOVNI STRANACKI POGLAVAR I OSNIVAC TE INTERESNE GRUPE KADA JE OBISAO ODJEL ORTOPEDIJE NA KOJEM I SAM "DIREKTORE" ORDINIRAS I OTISAO U ZAGREB OPERISATI KOLJENO. KAO DA JE PILOT ZAHVAT NA SRCU JOS NEVIDJEN U SVIJETU, PA SE NE MOZE IZVESTI U "IZVRSNOJ" BOLNICI, A NE KOLJENO, EJ? PRAVITE NAROD PORED OCIJU IDIOTIMA. DOKLE PITAM, DOKLE?!

ODGOVORITE
Name

Rep Srpska

09.10.2020 01:04

Gospodine Sovilj Prijedorska bolnica nekada je bila primjer bolnice i u Evropi po svojoj kvaliteti a danas je nazalost jedna avetinjska ustanova gdje nema skoro nista ako zelis brzo da umres samo otidji u Prijedorsku bolnicu i gotov si moja zena nazalost je bila par dana u vasoj bolnici i lezala je na krevetu gdje su duseci krvavi jos iz proslog rata nije se okupala jer nema uslova jedna sestra radi na trideset pacinenata u nocnoj smjeni mi zivimo u inostranstvu i ne mozemo da vjerujemo da su uslovi tako katastrofalni.Ali smo platili debelo tih par dana kao da smo negdje u Evropskoj bolnici.Da je pravde i boga treba vas sviju pohapsiti za vas javasluk morao sam sve da kupim od ljekova pa nadalje jer u bolnici nema pa nema nema skoro nista samo se treba moliti dragom bogu da ne zavrsis u vasoj bolnici???Vama je super kradete gdje god stignete jadnom narodu udarate tarife koliko mora da vama plati za pojedine operacije ili ako nema para onada neka se spremi da umre kako vas nije sramota da se ponosite sa takvom bolnicom!Ko ne vjeruje lako moze provjeriti samo neka ode da prenici jednu noc u Prijedorskoj bolnici odma ce pozeleti da umre toliko od mene to je nazalost prava istina.....

ODGOVORITE
Name

Stranix00

09.10.2020 18:46

Pa kako ti direktore znas kakvo ti je stanje u bolnici kad u istoj nisi skoro nikako ?Koliko si se ugradio u nabavku uredjaja za megnetnu rezonancu koja kupi prasinu vec godinu dana?Nece nikad ni proraditi jer ti nema ko da isti opsluzuje. U tvojoj bajnoj bolnici vlada takav jaz izmedju ljekara da me uopste cudi da ta ustanova uopste funkcionise ,niko ni sa kim,pacijenti ispastaju.Kakva ti je to bolnica kada za mali problem pacijenta saljete u UKCBL?Medjutim , to je tvoj stil, ,jedno pricas a drugo radis i mazes gradjanima oci i bas te briga za jednu takvu ustanovu koja je nekad bila ponos regije,ti si tu samo radi licnog interesa.Pozdrav od radnika bolnice u nadi da ces ubrzo odsvirati svoje,samo ne znam ko ce te naslijediti,jer ne zna se ko je veci bandit u toj bolnici,dno dna.

ODGOVORITE
Name

Goga

10.10.2020 06:07

Nemojte tako... Pa dajte malo relanije.. Pa nas direktor je svojim doktorima obezbjedio da se druzee sa misevima... Bolnica puna miseva... Ajmo realno gdje to ima...???!!!! Hvala Sovilju sto brine za glodare... U skuptini brine za poljoprivredu.. U bolnici za godare...

ODGOVORITE
Name

Ispit

10.10.2020 06:11

Hej ljudi.. Pa covjek je jedinstven primjer... Nemojte da ga napadate... On je jedini u svijetu koji daje doktorima bez diplome da rade posao hirurga... Imate li gdje takav primjer... Nema.. Naravno i nece ga ni biti.. Covjek je humanista.. Do duse humanizam se hrani za 20000e..i mozes bez diplome da radis... Pitajte hirurge u bolnici... A i ako ne pitate njihov rad govori za njih.. Jasno i glasno... Rad.. Ne pacijenti jer mrtva usta ne govore...

ODGOVORITE
Name

Ljivos

10.10.2020 06:55

Ovaj VD Sovilj je najveće nedonošće Dodika u sveri direktora. Narod Prijedora nikada neće podržati SNSD kandidata za gradonačelnika Prijedora zato što vi predsjedniče Dodik držite ovu karticu za direktora. Vjerujte da bi bolnica bolje funkcionisala BEZ Sovilj.Tada bi u bolnici bilo mnogo više para u kasi. Nijedan radnik nije se zaposlio a da nije platio Sovilju. Nijedna nabavka nije a da se nije ugradio. Hvali se sa brojem specijalista, a među njima ima i bez diplome Stanko Baćo, koji ti je platio 20.000eura. Kupio si polovan magnet,po tržnoj većoj cijeni, koji si poplavio. Najboljem ortopedu u RS Stojanu Ćati mašeš otkazom zato što je govorio ISTINU, što je razotkrio tu grupu hirurga zbog kojih nema drugi doktori potreban med materijal itd. Dr Baći ste brisali dupe sa Ugovorom o specijalizaciji. Lažete novinaru u slučaju Baće. Dvije izjave različite dajete, prvo bio mjesec dana, pa u drugoj bio tri na nekoj edukaciji, kao rekao mi Baćo. Priče za malu djecu, Kakva edukacija na specijalizaciji. U ugovoru u specijalizaciji obaveza je da se specijalizant javi bolnici ako odsustvu je 8 dana, a tvoja kesica Baćo zapalio u Njemačku17 mj i zaradio vam eure. Sram te bilo. Ko to ruši ugled bolnice ti ili pred otkazom Ćato. Fuj.. U ovu vašu pohlepu sa Baćom uvukli ste i dr Čoprku. Ovaj kriminal sa Baćom objavilo je više od 50 portala iz regiona i desetak iz Evrope, samo što tamo blate RS i Predsjednika Dodika. Kakvu poruku šaljemo o našim doktorima. Kakvu poruku šaljemo budućim specijalizantima? I na kraju ipak možete biti ponosni na bolnicu ali na onu koju ste od pokradeni para napravili u Novom Sadu

ODGOVORITE
Name

Re

10.10.2020 09:22

Poklopi se i ćuti lopino jedna,ponosan sam na bolnicu koju iz dana u dan davim i ubijam. Bar ti dižeš dnevnice i zurlidaš i obilaziš druge bolnice, pa vidiš u kakvom su stanju. Sram te bilo lažeš, pa bojiš li se ti imalo Boga.

Name

Ljivos

10.10.2020 09:11

Istjerate onog od Sovilja iz stranke. On je krtica za SNSD.

ODGOVORITE
Name

Ljivos

10.10.2020 10:34

Istjerate onog Sovilja iz stranke, krticu SNSD-a

ODGOVORITE
Name

Marija

24.05.2021 17:41

RUPETINA OD BOLNICE!JADAM ONAJ KO ZAVRŠI U NJOJ!

ODGOVORITE