Проширени капацитети фирме Агрекс

Балкански лидер живинарске производње “Агрекс” из Доњег Жабара, пратећи савремене трендове у производњи конзумних јаја, проширује производне капацитете изградњом неколико објеката. Новоизграђени комплекс ће бити једини у Босни и Херцеговини који ће испуњавати све прописане услове за извоз јаја на тржиште Европске уније.

Република Српска 09.09.2020 | 22:41
Проширени капацитети фирме Агрекс

У насељеном мјесту Брвник биће изграђен савремени комплекс фирме за производњу конзумних јаја “Агрекс” из Доњег Жабара. На тај начин биће проширени капацитети у којима ће бити смјештено 150.000 кока носиља, у слободном начину узгоја.

`“Агрекс” је балкански лидер када је о живинарској производњи ријеч и, пратећи савремене трендове у производњи конзумних јаја, ми смо се одлучили за инвестицију куповине старих пет објеката у насељеном мјесту Брвник, гдје подижемо комплекс који ће, када буде завршен, имати 150.000 кока носиља,” каже директор фирме “Агрекс” Предраг Миличић.

Фирма “Агрекс” је наишла на професионалну сарадњу са локалном управом општине Шамац, гдје ће бити отворен знатан број радних мјеста.

“Ми смо већ упослили фирме са овог терена за изградњу комплекса, а оног момента када се створе услови, односно када се инсталира опрема, наравно да ће се отворити велики број радних мјеста за људе са ових простора,” напомиње Миличић.

“Посебно ме радује што је ријеч о једном производном улагању који ће не само за резултат имати већи број радних мјеста сљедеће године, него што овдје долази једна од најсавременијих производњи у овој области у Босни и Херцеговини. Радује ме да општина Шамац, осим запошљавања, доприноси и увођењу нових технологија на ово подручје,” истиче начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић

Комплекс се простире на 27.000 квадратних метара за чију изградњу је издвојено  пет милиона конвертибилних марака. Биће једини у Босни и Херцеговини који ће испуњавати све прописане услове за извор јаја на тржиште Европске уније.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Браво

09.09.2020 20:58

Свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

10.09.2020 02:31

На цему сто це смеце производити и касирати потицаје а наса јаја од сељака природна неваљају ја будала

Name

Ре вирус

10.09.2020 08:50

каква ти је то прица? Цовјек производи и продаје, запосаљава људе, плаца доприносе... Теби ако су боља од домацина онда купис од домацина, нико ти неце наредити да купујес од Агрекса.

Name

Неутралан....

10.09.2020 10:21

Свака цаст, колико год теско било ипак се види напредак у посрнулом Самцу...

ОДГОВОРИТЕ