Prošireni kapaciteti firme Agreks

Balkanski lider živinarske proizvodnje “Agreks” iz Donjeg Žabara, prateći savremene trendove u proizvodnji konzumnih jaja, proširuje proizvodne kapacitete izgradnjom nekoliko objekata. Novoizgrađeni kompleks će biti jedini u Bosni i Hercegovini koji će ispunjavati sve propisane uslove za izvoz jaja na tržište Evropske unije.

Republika Srpska 09.09.2020 | 22:41
Prošireni kapaciteti firme Agreks

U naseljenom mjestu Brvnik biće izgrađen savremeni kompleks firme za proizvodnju konzumnih jaja “Agreks” iz Donjeg Žabara. Na taj način biće prošireni kapaciteti u kojima će biti smješteno 150.000 koka nosilja, u slobodnom načinu uzgoja.

`“Agreks” je balkanski lider kada je o živinarskoj proizvodnji riječ i, prateći savremene trendove u proizvodnji konzumnih jaja, mi smo se odlučili za investiciju kupovine starih pet objekata u naseljenom mjestu Brvnik, gdje podižemo kompleks koji će, kada bude završen, imati 150.000 koka nosilja,” kaže direktor firme “Agreks” Predrag Miličić.

Firma “Agreks” je naišla na profesionalnu saradnju sa lokalnom upravom opštine Šamac, gdje će biti otvoren znatan broj radnih mjesta.

“Mi smo već uposlili firme sa ovog terena za izgradnju kompleksa, a onog momenta kada se stvore uslovi, odnosno kada se instalira oprema, naravno da će se otvoriti veliki broj radnih mjesta za ljude sa ovih prostora,” napominje Miličić.

“Posebno me raduje što je riječ o jednom proizvodnom ulaganju koji će ne samo za rezultat imati veći broj radnih mjesta sljedeće godine, nego što ovdje dolazi jedna od najsavremenijih proizvodnji u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini. Raduje me da opština Šamac, osim zapošljavanja, doprinosi i uvođenju novih tehnologija na ovo područje,” ističe načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević

Kompleks se prostire na 27.000 kvadratnih metara za čiju izgradnju je izdvojeno  pet miliona konvertibilnih maraka. Biće jedini u Bosni i Hercegovini koji će ispunjavati sve propisane uslove za izvor jaja na tržište Evropske unije.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Браво

09.09.2020 20:58

Свака част.

ODGOVORITE
Name

Virus

10.09.2020 02:31

Na cemu sto ce smece proizvoditi i kasirati poticaje a nasa jaja od seljaka prirodna nevaljaju ja budala

Name

Re virus

10.09.2020 08:50

kakva ti je to prica? Covjek proizvodi i prodaje, zaposaljava ljude, placa doprinose... Tebi ako su bolja od domacina onda kupis od domacina, niko ti nece narediti da kupujes od Agreksa.

Name

Neutralan....

10.09.2020 10:21

Svaka cast, koliko god tesko bilo ipak se vidi napredak u posrnulom Samcu...

ODGOVORITE