УИО донијела одлуку о деблокади рачуна "Еуро Лаба"

Управа за индиректно опорезивање БиХ послала је данас обавјештење и рјешења о деблокади рачуна бањалучке фирме „Еуро Лаб“ на адресе три банке у којима ова фирма има рачуне, потврђено је за Српскаинфо у овој управи.

Република Српска 09.09.2020 | 17:10
УИО донијела одлуку о деблокади рачуна "Еуро Лаба"

Како истиче портпарол УИО БиХ Ратко Ковачевић, тиме се зауставља поступак принудне наплате са рачуна ове фирме која производи средства за дезинфекцију, чишћење и хигијену, а која је покренута прије око два мјесеца због наплате накнадно обрачунате акцизе на увоз репроматеријала, о чему смо од почетка извјештавали.

Одлука о деблокади је, каже, донесена након што је директор УИО Миро Џакула формирао посебну комисију, која је извршила увид у расположиву документацију везану за поступање у случају „Еуро Лаба“.

– Сходно томе, закључено је да све организационе јединице УИО предузму радње у складу са чланом 5. ЗУП, којим би се заштитио интерес пореског обвезника до окончања покренутих судских поступака – подсјећа Ковачевић.

Ова одлука је дошла након што је случај „Еуро Лаб“ на дневни ред сједнице Управног одбора УИО прошле седмице ставило Министарство финансија РС, а потом саопштило и да су све принудне наплате према предузећу обустављене.

У „Еуро Лабу“, који се већ три године бори да докаже да су поједине службе УИО БиХ погријешиле када су им накнадно обрачунале скоро четири милиона даџбина које треба да плате на увоз средства које користе у производњи, и тиме их довеле пред банкрот, кажу да још немају никакво обавјештење о томе да су им рачуни деблокирани, нити је то још видљиво на њиховим рачунима.

– Очекујемо, свакако, позитиван исход ускоро, као и поврат средстава која су нам узета у поступку принудне наплате – каже за Српскаинфо помоћник директора Владан Паспаљ.

Предузеће за сада није добило информације ни о томе шта је конкретно урадила и закључила комисија коју је именовао директор УИО, нити шта је урадила унутрашња контрола по питању спора који имају са УИО већ три године, а због којег је покренут и судски поступак. Очекује, кажу, свакако и те информације.

Подсјећамо, како је Српскаинфо већ објавила, готово три године од како се отворио овај проблем с поступцима служби УИО, али и недореченим прописима у БиХ, предузеће „Еуро Лаб“ је овог љета дошло у ситуацију да су им рачуни блокирани, у принудној наплати узет дио средстава, а они су морали да отпусте више од 20 својих радника, те да обуставе производњу.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Уио

09.09.2020 16:52

Је највеца криминалистицка организација у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор за УИО

09.09.2020 17:01

Разједињена криминална организација са више струја.

Name

Срамота

09.09.2020 18:03

Срам да вас буде. Унистили сте овај народ. Погледајте само ста васи слузбеници раде. Највеци олос сте запослили. Само кад погледам подруцје Зв и Братунца нема их горих. И све су уплетени. Отварају кафице насим парама, купују аута,станове, а овамо хоце да уводе неки ред. Народ нормалан не мозе од њих да ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворницанин

09.09.2020 19:25

Каква дрзава такви и слузбеници. Сто се тице Зворника зна се на кога се мисли. Цовјек за кога се зна да је уплетен у све зиво, који сједи у свом угоститељском објекту да би попио кафу са неким и кога цес га јако ријетко видјети по граду са неким нормалним да сједи. Неко ко није ни у својој куци могао да заведе ред, а покусава тај недостатак да надокнади на послу. Оваквој дрзави такви и требају,подобни, а не способни. Да смо у уредјеној дрзави он као такав и њему слицни не би могли ни радити ту гдје раде. Зато паметни мој народе бјезите из такве дрзаве и људи који је цине. Док год је таквих нама нема напред.

Name

Ре

09.09.2020 21:04

За њега свака рец је сувисна, а о његовим гостима у објекту јос мање. То све говори о њему. Свих има само нас Срба нема. Велики муслиман стоји иза њега