Нада Обрић певала и радила у општини као правник!

Нада Обрић започела је музичку каријеру 1971. још као студент Правног факултета у Сарајеву.

Забава 08.09.2020 | 17:33
Нада Обрић певала и радила у општини као правник!

Од самог старта била је веома популарна и увек је имала хит песме, али и она, као и њена породица, бављење певањем схватали су као хоби и додатни посао. Зато је Обрићева одмах по стицању дипломе правника прихватила посао у општини Центар у главном граду Босне и Херцеговине, где је радила пуних 11 година.

- Радила сам као правник и, без лажне скромности, била сам веома успешна у томе. Чак сам решавала и спорове, као судија, између људи. Тада је тако било. Нисам имала ниједан проблем због тога што сам била позната певачица, колеге на послу нису обраћале пажњу на то. Мада, морам да признам да је у почетку било негодовања "како ће она да ради кад пева, да ли ће постићи на послу" и томе слично - присетила се Нада у емисији "Из профила".

Тада је она, да би стала на пут прозивкама, увела јединствен начин рада у Југославији, који је показао да је она врло вешта у својој професији.

- Можете ли да верујете да сам успела да издејствујем да општина Центар у Сарајеву једина ради на норму. Сваки запослени је имао одређен број предмета који је морао да одради током месеца. По томе смо били јединствени у целој Југославији, али мени је тако одговарало јер сам ја постизала све и више нико није могао да каже да се ја, далеко било, извлачим с посла или да мање радим. Тако сам пуних 11 година радила као правник и викендима сам певала. Е онда је 1981. дошао моменат да морам да се одлучим. Већ је било јасно да сам на врху естрадне сцене и да је то моја будућност, па сам дала отказ у општини - рекла је Обрићева.

Све до 2001. Нада је била активна на музичкој сцени и снимала песме. Албумом симболичног назива "Тако је живот хтео" опростила се од своје верне публике, иако је тада била још увек у зениту славу, а потом се посветила послу водитељке.

Извор: Курир.рс Фото: Дамир Дервишагић /принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар