Капацитети болница су кључни проблеми у борби против ковида

Организација рада и капацитети у неким од здравствених установа у Републици Српској су кључни проблеми у борби против Ковида- 19,  закључак  је одражаног састанка директора домова здравља са директорима болница у регији Бијељина. Због тога је важно  сачувати примарну здравствену заштиту, како би се сачувао комплетни здравтсвени систем у Српској.

Република Српска 28.08.2020 | 16:04
Капацитети болница су кључни проблеми у борби против ковида

С обзиром да струка већ одавно најављује период поклапања сезонског грипа и вируса корона, према ријечима руководства бијељинске болнице, најважније је спровести реорганизацију рада појединих болничких одјељења, као и припремити медицинско особље за могући већи прилив пацијената.

“Моји сарадници и ја, потпомогнути од оснивача Министарства здравља и социјалне заштите РС, даћемо све од себе да ту новонасталу ситуацију што боље и што спремније дочекамо. У току је реконструкција старе гинекологије везано за ковид болницу, а оно што је најважније припремамо људе”, рекао је Златко Макисимовић, в.д. директор ЈЗУ Болнице “Свети Врачеви” у Бијељини.

Борба са епидемијом вируса корона у Републици Српској траје већ шест мјесеци, што је према мишљењу представника ресорног министарства сасвим довољан период да  се на основу искуства  одреде  смјернице за даљи  план рада свих  медицинских служби. 

“Ми смо препознали да ипак у неким нашим болницама морамо успоставити веће капацитете за смјештај обољелих. Планирано је да УКЦ у  Бањалуци направи се један већи капцитет који би дати подршку  болницама у Приједору и у Градишци, овдје у Бијељини да се направи један већи капацитет који би могао дати подршку зворничкој болници, тако ћемо урадити у Фочи, чија болница ће дати подршку Требињу, Невесињу и Источном Сарајеву", рекао је помоћник министра здравља И  социјалне заштите РС Милан Латиновић.

Набавка медицинске опреме, већи број мобилних апарата који ће покривати Домове за стара лица и растеритити Домове здравља у Српској, само су дио припреме здравственог сектора за предстојећи јесењи период, када се очекује још неповољнија епидемиолошка слика.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Хеј струко

28.08.2020 14:50

Како ви то знате да ће на јесен бити појачана епидемија? Како ви то знате? Како сте сигурни да ће капацитети бити попуњени. Јесте ли добили дојаву?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па када би такви.

28.08.2020 16:07

.као сто си ти имало упалили мозак онда би схватили логику која прелази у реалност

Name

милан

29.08.2020 09:48

зато сто се све епидемије појацавају кад поцне хладније вријеме и људи се набију у затворене просторе, дебилу.

Name

Домаци странац

28.08.2020 15:54

Ајмо брзо један сатор да се набави, мозе и преко зиме да бораве обољели у њему, таман да их хлади од високе температуре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослава

28.08.2020 18:20

Може ли се набавити неки шатор за пацијенте који сатима чекају пред болницом јер долази зима? Ако остане од оних пара које се извлаче за изборе.

Name

Шта рећи?!

28.08.2020 16:40

Отприлике да многима овако одговара, а они који су остали без посла када цркну од глади, писаће се да су умрли од Короне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виши циљеви

29.08.2020 06:44

Да ли све то плаћа СЗО и да ли је овима на састанку био задатак да поправе бројеве, како би стигло што више новца?

Name

Q

28.08.2020 19:00

"Струка, доктори"или како год их назовимо уааааааааа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

будало

29.08.2020 05:33

Кад се разболиш, сјети се тог свог уааааааа!