З4 Србима нудио већу аутономију од Републике Српске

- На нашу срећу, Срби то никада нису схватили. То је било више од аутономије данашње Републике Српске у БиХ. За нас никада није била опција прихватити План З4. Али Туђман га је прихватио као полазиште за разговоре,.., открива хрватски дипломата Миомир Жужул.

Регион 28.08.2020 | 00:26
З4 Србима нудио већу аутономију од Републике Српске

Бивши хрватски дипломата др. Миомир Жужул у интервјуу Јутарњем листу открива како се усред хрватско-америчке сарадње која је водила према војном рјешењу у прољеће 1995. догодио План З4 и шта се њиме нудило крајишким Србима.

- По мојем најдубљем увјерењу, креатор тог плана је био амбасадор Питер Гелбрајт. Ја сам са Петером био и остао у добрим односима, он је направио много добрих ствари за однос Хрватске и САД-а, али је видио и шансу за своје мјесто у историји. Хтио је направити неки споразум по сваку цијену", казао је Жужул, наводећи да је за то Гелбрајт имао подршку у дијелу америчке администрације, поготово у дијелу Стејт Департмента.

На новинарску констатацију да је тај план, З4, нудио Србима у Крајини (Хрватска) државу у држави, Жужул каже:

- На нашу срећу, Срби то никада нису схватили. То је било више од аутономије данашње Републике Српске у БиХ. За нас никада није била опција прихватити План З4. Али Туђман га је прихватио као полазиште за разговоре, не желећи антагонизирати Американце, с којима је већ имао договор о реинтеграцији Подунавља. Сви информисани тада су већ знали да могућност било каквог договора више не постоји. Српско одлучно одбијање Плана З4, који нису жељели чак ни примити и погледати, на неки нам је начин и помогло. Нисмо морали смишљати неке дипломатске форме како оправдати операцију Олуја", казао је Жужул.

(БН) 

Коментари / 71

Оставите коментар
Name

Српски геј

27.08.2020 23:16

Не вјерујем му када говори да је тај план подразумјевао вецу аутономију РСК од РС. Мислим да није. Казе јос:"За нас никад није била опција прихватити план З4".Знаци од поцетка су планирали етницко цисцење и доврсавање свог геноцидног пројекта,а у томе их је подрзао запад. Преговарање је у ствари било одуговлацење и припрема за напад. Цувајмо РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадискримус

28.08.2020 00:00

слицно је било и са Кутиљеровим планом који су Срби прихватили а никада није био опција и Алијино одбијање сјело као кец на десет. И данас се етницко цисцење правда одбијањем тог плана.

Name

11903

28.08.2020 00:10

У то вријеме једна моцна Србска странка је позивала тадасње Краиско руководство да не одбацује тај фамозни З-4. У Загребу су га у то вријеме видјели као ''заборави цетвртину'' мислеци на територију. У Книну су тумацили као ''зграби завезљај, заборави завицај''. На питање тадасњем лидеру опозиције у Србији да појасни народу ста је у том плану толико добро да се народ наговори на прихватање нецега таквог Вук је од прилике одговорио сљедеце ''З-4 предвидја цак и то да се у Загребу кује Краиски динар у цирилицном тексту'' Ако је Вук којим слуцајем тад био добро обавијестен, а цини ми се да јесте, онда смо ми дефинитивно баксузан народ са недораслим и неозбиљним водјама и бојим се да нас тај усуд прати и дан данас, само су свјетске околности среца наса сад доста другације.

Name

Дзоо

28.08.2020 04:00

Геј процитај и све це ти бити јасно нормално да нико није хтио од Православаца да то прихвати тад ЈНА сназна моцна,Е тако нам је све и Додик се коцка а незна да силе које су Деyтон створиле могу га и променути!

Name

ЈАО ИСТИНА

28.08.2020 04:11

ЕТО КОНАЧНО ДА И МИ ЗНАМО ИСТИНЕ. ТРЕБАО ЈЕ СРПСКИ НАРОД У НОВОЈ ХРВАТСКОЈ ЖИВЈЕТИ КАО БУБРЕГ У ЛОЈУ. АЛ ЕТО ОДБИО ЈЕ И ВИ ГА ОНДА ИСТЈЕРАЛИ. ПА НИЈЕ НИ ЧУДО, БАР ТАКО МИСЛЕ СТРАНЦИ. КАД СУ ОДБИЛИ ДА БУДУ БУБРЕГ У ЛОЈУ, Е НЕК СТЕ ИХ ИСТЈЕРАЛИ. ДАЈТЕ ГОСН ПУСТИТЕ ВАШЕ ИСТИНЕ. ХВАЛА ВАМА НА ЊЕМУ И ВАМА И ВАШИМ МЕНТОРИМА. БОЉЕ ЈЕ СВАК СВОМЕ И НИКАД ВИШЕ ЗАЈЕДНО. НИКАД.

Name

Маx

28.08.2020 05:11

Није план био етничкој чишћење, већ успостављање контроле на цијелој својој територији. А што је неко имао балване прво по путевима а затим и у главама то је њихов проблем.

Name

Ја

28.08.2020 05:14

Ко јос вјерује латинима!!!?? Лазљивци и дупеувлакаци белосвјетски.

Name

Ре

28.08.2020 05:22

Прочиташ план, па сам донесеш закључак. Зато никада и није био опција за њих, јер је нудио РСК много. Туђман упркос томе прихватио план као полазну тачку, али Србима није ваљао! Данас постоји само виртуелна РСК. Слично ти је данас у РС-у...

Name

Странац

28.08.2020 05:28

Не конташ,јесте било понуђено више него србима у Дејтону. Невољко су прихватили, а срби су им само олакшали да Америци могу рећи да су учинили све и да је једина опција војничка чизма.

Name

Валтер

28.08.2020 05:39

Од кога да чувамо РС?РС је нападнута од милорада додика и готово уништена.Онима који то не виде нема помоћи

Name

075

28.08.2020 05:53

Срби, част изнимкама који су схватили реалност, никада неће моћи да схвате да су "гурајући прст у око" Западу од миљеника Запада на овим просторима постали најгори у њиховим очима и да Запад, а на Западу су и новци, то Србима никада неће опростити! Не радујем се томе, јер много обичног народа већ данас тешко живи!

Name

Кунтакинте

28.08.2020 06:15

А онда се вратио Анте Готовина из Легије Странаца и ослободио Хрватску. Погледајте филм "Генерал", ха, ха..

Name

Ре Валтер

28.08.2020 06:30

Ако зелис унитарну БиХ онда си имбецил!!! Миле јесте лопов и за то це кад тад одговарати али немој ми спомињати заједницки зивот са муслиманима. Да су то хтјели имали су бивсу дрзаву па те молим да не мислис како муслимани зеле.

Name

Маринко

28.08.2020 06:36

Па наравно већина у међународној заједници су схватили да Срби нису у стању живјети са сусједима у миру осим ако не владају .

Name

Ре Ја

28.08.2020 06:43

Срби се увлаче Русима у дупе...Значи, исти ку...

Name

Ре

28.08.2020 06:54

Довољно је да каже да га је направио Галбрајт који се сликао на хрватским тенковима. Направио га је скупа са хрватским политичарима. Сруга ствар, лако је уопште могуће да се Србима и даље не нуди статус аутономије, ако они на то испуњавају стандарде. Зар је тај статус о људским правима нешто што се једноствно укине? План је био само замка ка трансформацији.

Name

Ре 11903

28.08.2020 07:00

Ма ни говора. Подразумјевао је потпуно преузимање војске, полиције, судства са некаквим правима која би се из Загреба свакодневно мијењала. Питање је, како је хрватска војска смијела да прекорачи несметано УН зону, а да они који су опомињали Србе нису ни прстом мрднули?

Name

Аа

28.08.2020 07:46

З 4 је србима у хрватској нудио много више него што имају данас. То је једина истина. Све остало су нагађања

Name

Директ

28.08.2020 09:22

З4 је можда нудио више, само што нико га тада није схватао за озбиљно, као што ни ЗСО на Косову нико не схвата за озбиљно, чим је то испословано још 2013, а још увијек је мртво слово на папиру.

Name

Министар

28.08.2020 09:26

Проблем је неприхватање реалности. Цовјек отворено казе да је њима одговарало сто су Срби одбили јер се и њима није свидјао тај план. Проблем је у томе сто поједине усијане главе не схватају да се не могу носити са војно јацима. Србија не мозе да ратује против америке и тацка. Рат у сфрј није рат Срба и Хрвата, вец напад нато-а на југославију. Хрвати, Муслимани и Сиптари су били само топовско месо у рату за разбијање озбиљнијих дрзава у истоцној европи. Данас се то најбоље види по Хрватској. Ста су Хрвати добили 30 година послије сфрј? Ниста добро. Стандард катастрофа, политицки су битнији једино од бих, војно потцињени нато пакту, финансијска дубиоза и демографска катастрофа. Слободно се мозе реци да је њемацко трзисте рада на хрватској територији направило највеце етницко цисцење у историји. Висе Хрвата се иселило за њемацку у миру него у рату. Сустински вецу независност је хрватска имала у југославији. Ко не схвата да је Хрватска апсолутно зависна нека иде по струцну помоц. Дакле престаните сањати. Сви смо претворени у колоније. Срби су платили велику цијену и плацају и данас али док одолијевају нату и док нису у еу јос постоји нада да це некада бити независна дрзава. Због тога запад удара на Србију. Због тога су ударили на Украјину а сада це на Белорусију. Класицна колонијализација, другим средствима. Ако Хрвати сматрају да им се исплати бити роб западу само да нема Срба у дрзави, нека им. Овим темпом за 100 година хрвата неце бити у хрватској. Постаце викенд насеље еу.

Name

ре Министар

28.08.2020 12:11

Браво! Свака цаст на коментару!

Name

Ре

29.08.2020 07:23

Српеки геј, такви не вјерују ништа, па читај бог ти памет дао, план З4 је предвиђао пуно већу аутономију у односу на РС у БиХ. Одбијен је што је у то доба Србија била наоружана до зуба и што је конфисковала комплетну јна.

Name

Ре

29.08.2020 09:07

@ЈАО ИСТИНА,,,,,како мислиш "никад више заједно", то је флоскула која је раселила стотине хиљада Срба, флоскула која има за циљ подјела неке државе, ништа друго, па како мислиш живјети заједно са Албанцима када се Косово реинтегрише, хоће ли тада бити заједничка влада или влада Србије, у влади ће бити 1/3 Албанаца...је ли то за тебе није прихватљиво, "живјети заједно" је великосрпска флоскула, нико не живи заједно, постоји држава која функционише по датом уставу.

Name

Лукави латин

28.08.2020 01:50

Подмукли Латин наравно лаже да су Срби одбијали план З4.Права је истина да су Хрвати дипломатски одбијали све проговоре.Наравно ово је све био договор хрватске и Клинтонове администрације.На Бријонима је Туђман договорио са хрватским војним врхом план напада на крајишке Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.08.2020 06:02

Типично "по српски". Алооо земља зове месец! Информиши се! Срби су одбили план З4, а Милошевић није хтео ни да разговара о томе!

Name

ре

28.08.2020 06:57

Зашто би лагао? Имају државу већ 25 година и немају потребе ником да се правдају.

Name

Ре лукави латин

28.08.2020 07:09

Типицно српски,нису Срби одбили план,лаж,лаж и само лаж је постала српска свакодневница.

Name

Банијац

28.08.2020 09:36

Прво прочитан тај план.Који делови Крајине би имао аутономију? План је потписан у Женеви.

Name

Смислов

28.08.2020 02:38

То су биле испресјецане или нешто слично, знатно мање терирорије од оних које су тада имали и без источне Славоније. У Книну су исмијали руског анбасадора, када се појавио са тим предлогом. Керестеџијанц се звао и био је разочаран јер је знао да ће Срби остати без ичега. То се морало прихватити јер је та огромна територија била неодбрањива. Зна се ко се питао, исти онај који је тамошње Србе оставио на милост и немилост. Најомиљенији Србин, а највеће зло. Многи се и данас куну у њега, а све је одбијао и све ратом изгубио. Онај који се данас буни око нашег статуса и хоће још, ризикује да и ми останемо без ичега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

28.08.2020 04:49

Да су срби прихватили З4 не би било Олује и јос би били у својим куцама у крајини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАНИ

28.08.2020 06:06

СТА ЈЕ ТАЦНО НУДЈЕНО НЕ МОРАМО ПОВЈЕРОВАТИ,АЛИ ДА ЈЕ СРПСКА СЛОГА БИЛА НА НАЈНИЗЕМ НИВОУ ТО СВИ ЗНАЈУ.МИЛОСЕВИЦ,МАРТИЦ И БАБИЦ СВАКО УДАРАО У СВОЈУ ПЛОЦУ,КАКО СЕ МОГАО ПОСТИЦИ БИЛО КАКАВ СПОРАЗУМ.СРПСКИ НАРОД ЈЕ СОРЕМАН ДОБИТИ ТЕРИТОРИЈУ У БОРБИ АЛИ КИЛАВИ ПОЛИТИЦАРИ ИЗГУБЕ СВЕ ЗА СТОЛОМ.НЕ КРИВИМО ДРУГЕ,САМИ СЕБЕ УКОПАВАМО.

Name

Маринко

28.08.2020 06:49

Хрвати З4 неби прихватили никад а Срби су били бахати и пуни себе и одбили су га а нису знали колико су бједни и јадни и сто им се спрема од напаћене Хрватске

Name

Директ

28.08.2020 09:27

Олује би било и да је план З4 прихваћен, пошто протјеривање Срба из Хрватске је планирано много прије Олује, само неби се звао то Олуја, већ некако другачије, али опет исто.

Name

ТЕШКО НАМА

28.08.2020 05:54

ОБИЧНИ ЛАЖОВИ. ТАДАШЊИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ ХР ЈЕ У ЈЕДНОЈ ЕМИСИЈИ НА ПИТАЊЕ ВОДИТЕЉА ШТА БИ БИЛО ДА СУ СРБИ ПРИХВАТИЛИ ПОНУЂЕНИ ПЛАН З4 ОДГОВОРИО ,,ТАДА АКЦИЈА ОЛУЈА НЕБИ БИЛА У АВГУСТУ АЛ У ОКТОБРУ БИ БИЛА СИГУРНО" ЧЕМУ ТА ТЕМА САДА КАД ЈЕ СВЕ БИЛА ЛАЖ. ВАЉДА СЕ ТАКО ПЕРЕ ГРИЈЕХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

28.08.2020 06:11

То је он показивао силу и бахатост, не би они мрднули јер је тадашњи амбасадор САД, Галбрајт то заковарао, а гарант споразума би биле највеће свјетске силе. Ко сумња у све и свашта, па и у то, нека помисли на Српску и њен настанак. Армија БИХ и ХВ су 1995. и 96. године биле у налету и експанзији, па нешто не знам да су планирале било какву офанзиву, након Дејтона.

Name

Бањалука

28.08.2020 06:20

Требало је прихватити З4 а онда покренути кампању да смо то прихватили. Тзв олује не би било, имали би аутономију, и не би било егзодуса народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИЈЕДА ГЛАВА

28.08.2020 07:07

Зрело и одговорно размишљање (мислим на коментар "Бањалуке").

Name

Директ

28.08.2020 09:33

Чак и да је З4 био озбиљна опција, Туђман тј. тадашњи званични Загреб, а и садашњи, неби дозволио да заживи српска територија близу Загреба.

Name

Миркан

28.08.2020 06:21

Када сви тако кукате на подмукле латине зашто сви носите њихове пасоше са шаховницом и уживате бенефите те државе о којима ми у РС можемо да сањамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

28.08.2020 09:35

Родно мјесто (родна груда) претпостављам. То је разлог.

Name

Да да

28.08.2020 06:22

Имадох и ја некад имање,њиве ,суме,куцу своју,својих предака...тако да ме бас брига колко је ко требао имати...отидјите на гробље на Пуциле па видите колико младих лези под земљом...а хтјели су даље а не да ратују...нису нам дали...сто цу ја у Семберији кад сам из тузланског вјековног огњиста морао отици...а они све свии договорили ко и сада.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

28.08.2020 06:22

Срби су прихватили план З4 и то је био повод за Олују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб Влаховић-Цигановић

28.08.2020 11:38

Стефи, јеси ли гледао документарац "Пад Крајне"? Ако јеси, мора да си чуо увод уз драматичну музику, како 1995 пред саму Олују из амб САД у Беопграду излази Милан Бабић "бео као креч" и како је "управо прохвати план З4, контакт групе, али КАСНО, И СУВИШЕ КАСНО"! Погледај па види када је тачно прихваћен. "Пад Крајне" је фантастичан документарац и један од најбољих у периоду након распада СФРЈ који говори и о томе како се дјелила БиХ и да су Срби и Хрвати тзв рск користили као "кусур" у међусобној подјели БиХ!

Name

Све

28.08.2020 06:26

Цовјек је рекао истину. Народ је насјео на обецања оних који су на крају од њих дигли руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс

28.08.2020 06:38

и на поцетку рата овдје у Српској нам је било понудјено оно сто смо крваво добили 95 па наси бајни "ствараоци" ни тад нису имали мозга, колико је глава само могло да се спаси

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.08.2020 11:24

Ма ста нам је понудјено на поцетку рата? Изетбеговиц је одбио висе планова и то је довело на крају и до 3огодисњег рата. Тим плановима Приједор и Добој и јос нека мјеста би била у муслимансским кантонима или областима.

Name

мед

28.08.2020 06:43

Само су Срби угрозени. Ста је с правима других? Ста ако сви поцну да тразе своје ересове?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

28.08.2020 06:48

Ово су приче које непију воде.Да су срби прихватили хрвати неби.Они шта су планирали они су то остварили.Протјерали србе и то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

28.08.2020 08:50

100% ЈЕ ТАКО!

Name

Светозар

28.08.2020 06:49

Само млатите без везе,план је био чист као суза,али срби ко срби неби били што јесу кад би се сложили,да су прихватили имали би државу у држави и то је истина,све друго је само незнање и бацање љаге на Милошевича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Светозар

28.08.2020 07:12

Јеси ли ти прочитао тај план када кажеш да је био чист као суза?

Name

Маринко

28.08.2020 06:53

А што сте мислили да ће вам Хрвати препустити четвртину Хрватске без борбе е па очито не познајете Хрвате или вас је српска пропаганда преварила како су Хрвати кукавице. Да ли тако мислите и данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срна

28.08.2020 07:05

Овај цовјек говори истину ,и сам сам био у рату деведесете само смо ми се мало курцили па смо мислили да моземо сами и да це помоци и војска републике српске и југославије а нисмо контали коју велику поврсину територије морамо бранити да република српска мора бранит саму себе а југославије није било нигде луди се крили по Београду нису тјели у рат сад је касно за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

мр

28.08.2020 07:40

Пад Крајине је примјер вјечите српске неслоге и издаје у чијој позадини је интерес-новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момак

28.08.2020 07:55

И овако су добили превисе од те мирне реинтеграције подунавља и сугавог фрање гледам на тв зена среце на улици у Вуковару цовјека који ју је у рату силовао а он слободно сета јер га је онај аболирао као и све остале злоцинце. Ко је кад одговарао за етницко цисцење не Срба у тој рск није нико никад. А да не говорим о цисцењу Рс.. ..бо вас висе рат и ста би било кад би било народ нај.... а олос злоцинацки хода слободан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви ви..

28.08.2020 08:29

Који овде коментаришете ..пола вас нема појма ста се тамо дешавало тих година..видим да су поједини можда и били на том дијелу ратишта у то вријеме..али само наслуцујете..или нећете сами себи да признате ста је било..сто реце ова један ..у то вријеме власти Србије и РС нису могли ни око чега да се сложе..осим појединаца који су добро наплатили ту неслогу..а једина права истина је да је Војска остала без икакве подршке власти..нестало је и хране и муниције..тако да се војска повукла прије цивила..и онда логицним слиједом иде Олуја..народ се повлачи..препласен..и није ту било никакве величанствене акције од стране Хрватске војске..него обично класично чишћење терена и пљачке српске имовине на тим предјелима..знаци класична ИЗДАЈА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пдгорица

28.08.2020 08:40

Руководства срба од милосевица до вуцица су само урлали и униставали србију и србе све доказано накрају капитулацијом на Косову. изузмимајуци једино покојног Дјиндјица који је хтио и умио да направи србију нормалном европском дрзавом и који није хтио лагати народ имао искрену намеру.Али назалост убисе га ови сто воде србију у провалију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

З5

28.08.2020 09:23

На залост није прихвацен па се сада смуцамо по свакојаким дрзавицама /бих/

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

28.08.2020 09:23

Тођман је прихватио "План З4" јер му је Милошевић прије тога обећао да Срби из Крајине неће прихватити тај План. Да су га Срби прихватили све остало би било на УН, комплетна примјена плана, као и Дејтон. Погледајте изјаве неких тадашњих СРБА, политичара из Крајине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кордунаш

28.08.2020 09:28

Обично се суздржавам да коментирам овакве ствари јер ме од њих боли желудац, али... Колико смо ми Срби заправо разваљени, причамо о некаквој Крајини; шта је са Србима у градовима? Претпоставља се да је само у Загребу крајем 80-их било 100 000 Срба, гдје је Сплит, Ријека, Осијек. Шта ли су само радили Србима у градовима 90-их, знамо за породицу Зец, Госпић, а за многе и не знамо, нити је српску васколику јавност пуно брига за то. Мој дјед је рођен у Карловцу 1905. године. Усташе су га убиле 1941. никад му нисмо сазнали за гроб. По истарживању 50-их година 20 стољећа, само Кордун је током ИИ св, рата изгубио 30 % становништва! А онда неки дан гледам "спасиоца капетана Драгана" који каже да није ни знао да "тамо има Срба". Та Крајина и да је остала била би привредно уништена, јер тамо није постојао нити један озбиљан привредни субјект осим Гавриловића: народ би постепено одлазио, као што је и одлазио раније, јер су ти крајеви били систематски запостављани. Грешка је направљена пуно раније, од Бановине Хрватске 1939, до АВНОЈ-а 1943. Када уђеш у криви аутобус, све станице су погрешне... И онда се овај херцеговачки лажљивац Жужул прави паметан као и они ђедови што су нам на школским приредбама лагали како су са рогуљама и мотикама разоружавали њемачке дивизије. То је неко други осмислио, а они само спроводе. Исто су они балканско смеће као и ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кордунаш

28.08.2020 12:07

Проблем Срба је гдје нису већина роваре против државе у којој живе толико док не изазову сукобе и на крају та мањина плати зех,тај сценариј сада гледамо у Ц.Гори и БиХ.У БиХ нису Срби ни с Дејтоном задовољни иду даље са роварењем и кад све изгубе,онда сви други криви осим наравно угрожених Срба.

Name

Вук

28.08.2020 10:26

То знају и врапци на грани, али Милошевић је хтио све Србе у једној држави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб Влаховић-Цигановић

28.08.2020 11:42

Циљ је био подјела БиХ! Срби и Хрвати су имали тај циљ!

Name

Кордунаш

28.08.2020 12:55

А гдје су то Срби (били) мањина - на Кордуну, Банији, западнокрајишким општинама БиХ. Чак и након незамисливих покоља у ИИ св. рату, Срби су ту опет били већина. Споменуо сам генезу грешака, од Бановине хрватске до АВНОЈ-а. Једноставно су границе нацртане криво и неправедно. Како може постојати Хрватска на српским етничким територијама? Друга ствар, Срби роваре, па не роваре Срби, него други роваре против заједничке државе са Србима. Кад су Срби били у пуној снази тад су постојале заједничке државе двије Југославије гдје су сви живјели у каквој таквој слози. Чим постоји и најмања могућност нестабилности, Хрвати, Словенци. Муслимани се хватају ножева. Зашто су се сви народи, односно републичка водства у СФРЈ (осим Срба) тајно наоружавали. Немој само рећи да је ЈНА била на страни Срба, погледај структуру водства СФРЈ пред распад, све сами Хрвати. И нормално у сукобу је оправдано Србе побити или протјерати јер они "роваре". Што се тиче Црне Горе, Срби се тамо нису бунили ни кад је проглашена независност, нити кад су приступили нато пакту, него кад је ДРЖАВА почела отимати имовину Српској Православној Цркви декретом, стварајући усташоидну ЦГ православну цркву (нешто као хрватска православна црква у ндх). Живио Ти мени!

Name

Ре кордунас

28.08.2020 13:37

И гдје год су већини ту је српска држава? Умјесто велике Србије добили сте велики и лијепо вам стоји. Од срца вам желим још један велики (а мислим да вам сигурно следује) нек вам се нађе, ви сте небески народ, све вас следује дупло

Name

Циљ је био подјела БиХ

28.08.2020 21:17

1 000 000 доказа! Тзв рск је продата зарад подјеле БИХ!

Name

Влах

28.08.2020 12:57

Нису тамо никад били Срби све су то Власи које је спц убједила да су Срби зарад својих интереса и интереса да повецају територију Србије. Те су Влахе Аустро Угари довели тамо. Прави Срби су у Сумадији Косову и до Београда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Керхервен

09.03.2023 22:40

Истина. Колико мало људи разумије за влахе.

Name

Лази, лази

29.08.2020 10:04

Лази и само лази. Никад не веруј у оно сто ти неко, коме никада ниси био симпатицан, говори. Увек је било једно, представа за народ а друго сто се припрема "испод зита".

ОДГОВОРИТЕ
Name

прицам ти прицу

29.08.2020 10:09

Занимљиво је да се неке прице лансирају "слуцајно" бас у одредјено време. Постави се дрво испред цовека, да би се сакрила цела сума. Данас цовек висе не мозе да зна, ко је зртва, Црвенкапа или Вук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тодориц

29.08.2020 10:17

Данас свака будала паметује и своју прицу прица Па тај план је била само фарса клопка за Србе наивне Да је то доиста био искрен план преговарао бих директно диктатор издајник гробар Србског народа Милосевиц небих препустио Мартицу и осталој буранијии Краиској То је унапред испланирао Тудјман и Милосевиц наивни Срби крмку вјеровали Да су тај фамозни З4 коим слуцајем прихватили видјели би друго полувреме игре и измјене плана Крмку милосевицу је висе одговарало да Хрвати Србе протерају да би Крмак имао свјезе искусне ратнике које це на Косово послат Јебем ли му племе издајницко

ОДГОВОРИТЕ