Комесар поднио оставку због кршења мјера

Европски комесар за трговину Фил Хоган поднијеће оставку због наводног кршења прописа о мјерама за сузбијање корона вируса током недавног пута у Ирску, најавио је његов портпарол.

Свијет 27.08.2020 | 07:17
Комесар поднио оставку због кршења мјера

Хоган се раније извинио због свог присутва на вечери коју је у Ирској прошле сриједе организовао један голф клуб, а којом су, због више од 80 присутних званица, прекршена правила о сузбијању пандемије ковида-19.

Истовремено, портпарол комесара је раније поручио да Хоган због овога неће подносити оставку на своју дужност у Европској комисји.

Хоган је у уторак инсистирао на томе да се придржавао свих правила током путовања, подсјећа Ројтерс.

Због присутва на “контраверзној вечери” оставку је већ поднио ирски министар пољопривреде Дара Калири.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гангрена Клокариц

27.08.2020 05:44

Ма хајте молим Вас, сто би рекао Стаса Клосарац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

27.08.2020 07:52

Дал ово цита клосарац,стевандиц,илиц и остала секта? Која не постује мјере.

Name

Ре

27.08.2020 10:17

Не цита ни Косараца ни многи други, док се многи праве да не виде попут Андрица, Скептика и многих других еуроскептика и заљубљеника у руски и бјелоруски резим у којима је овакав потез као и у насем, незамислив нити це бити замислив никада ако се не промјени политика и само схватање исте како код политицара тако и код народа. Код нас као и у осталим деспотијама, фотеља је питање зивота и смрти, резултат је полтронисања, послусности и добре воље деспота и све док се слијеп испуњавају деспотове зеље и наредбе, нема бојазни да це се фотеља напустити, одговорност према градјанима не постоји, док је у развијеним земљама фотеља посао као и сваки други са повецаним степеном одговорности према градјанима као и према постовању закона, добијена је од градјана и онај којије носилац неке функције мора знати да ако се огријеси о те исте градјане, уради несто неморално, противзаконито је свјестан да це га медији приковати на стуб срама, а јавност изврсити притисак да га се уклони, те зато да би смањили стету и по себе као и по партију која их је делегирала после вецине вецих или мањих скандала се одлуцују да добровољно поднесу оставку. Да се мозе изграти нормална дрзава доказ је бас поменута Ирска која је прије 60так година била једна од најсиромаснијих дрзава у Европи, а сада привлаце и рафнике из других земаља.

Name

Кап у мору

27.08.2020 06:00

Који морал!

ОДГОВОРИТЕ