Komesar podnio ostavku zbog kršenja mjera

Evropski komesar za trgovinu Fil Hogan podnijeće ostavku zbog navodnog kršenja propisa o mjerama za suzbijanje korona virusa tokom nedavnog puta u Irsku, najavio je njegov portparol.

Svijet 27.08.2020 | 07:17
Komesar podnio ostavku zbog kršenja mjera

Hogan se ranije izvinio zbog svog prisutva na večeri koju je u Irskoj prošle srijede organizovao jedan golf klub, a kojom su, zbog više od 80 prisutnih zvanica, prekršena pravila o suzbijanju pandemije kovida-19.

Istovremeno, portparol komesara je ranije poručio da Hogan zbog ovoga neće podnositi ostavku na svoju dužnost u Evropskoj komisji.

Hogan je u utorak insistirao na tome da se pridržavao svih pravila tokom putovanja, podsjeća Rojters.

Zbog prisutva na “kontraverznoj večeri” ostavku je već podnio irski ministar poljoprivrede Dara Kaliri.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gangrena Klokaric

27.08.2020 05:44

Ma hajte molim Vas, sto bi rekao Stasa Klosarac.

ODGOVORITE
Name

Uhh

27.08.2020 07:52

Dal ovo cita klosarac,stevandic,ilic i ostala sekta? Koja ne postuje mjere.

Name

Re

27.08.2020 10:17

Ne cita ni Kosaraca ni mnogi drugi, dok se mnogi prave da ne vide poput Andrica, Skeptika i mnogih drugih euroskeptika i zaljubljenika u ruski i bjeloruski rezim u kojima je ovakav potez kao i u nasem, nezamisliv niti ce biti zamisliv nikada ako se ne promjeni politika i samo shvatanje iste kako kod politicara tako i kod naroda. Kod nas kao i u ostalim despotijama, fotelja je pitanje zivota i smrti, rezultat je poltronisanja, poslusnosti i dobre volje despota i sve dok se slijep ispunjavaju despotove zelje i naredbe, nema bojazni da ce se fotelja napustiti, odgovornost prema gradjanima ne postoji, dok je u razvijenim zemljama fotelja posao kao i svaki drugi sa povecanim stepenom odgovornosti prema gradjanima kao i prema postovanju zakona, dobijena je od gradjana i onaj kojije nosilac neke funkcije mora znati da ako se ogrijesi o te iste gradjane, uradi nesto nemoralno, protivzakonito je svjestan da ce ga mediji prikovati na stub srama, a javnost izvrsiti pritisak da ga se ukloni, te zato da bi smanjili stetu i po sebe kao i po partiju koja ih je delegirala posle vecine vecih ili manjih skandala se odlucuju da dobrovoljno podnesu ostavku. Da se moze izgrati normalna drzava dokaz je bas pomenuta Irska koja je prije 60tak godina bila jedna od najsiromasnijih drzava u Evropi, a sada privlace i rafnike iz drugih zemalja.

Name

Kap u moru

27.08.2020 06:00

Koji moral!

ODGOVORITE