Цензурисане бесједе владика Димитрија и Јоаникија

- Могу да разумијем што цензуришу мене, али зашто Лука и Херцег телевизија цензуришу владике Димитрија и Јоаникија? Није могуће да се бесрамним нису допале лијепе и поучне бесједе владика па су постали забрањени?

Република Српска 22.08.2020 | 16:32
Цензурисане бесједе владика Димитрија и Јоаникија

Звучи као вијест из рубрике "Вјеровали или не" да једина требињска и херцеговачка телевизија, Херцег РТВ из Требиња, коју из сјенке контролише Лука Петровић, није објавила ни секунд вијести са литије на славу града Требиња и саборног храма у Дневнику емитованом сутрадан 20. 08. 2020. године!? 

Све велике медијске куће и новине направиле су извјештај са литије улицама Требиња, у којој је учествовало неколико хиљада грађана, и бесједе владике Димитрија и Јоаникија, али овај велики догађај није завриједио ни секунд простора на локалној Херцег телевизији.

Могу да разумијем што цензуришу мене, али зашто Лука и Херцег телевизија цензуришу владике Димитрија и Јоаникија? Није могуће да се бесрамним нису допале лијепе и поучне бесједе владика па су постали забрањени?

Не пада снијег да прекрије бријег већ да свако покаже свој траг!

хттп://небојсавукановиц.инфо/

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Василије

22.08.2020 15:02

Врло једноставан одговор. Мило је платио локалној телевизији да се не објављује вијест о величанственом скупу српскога народа на литији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једноставније

22.08.2020 15:35

Тој ТВ станици нису битни говорници јер протоколом нису дозволили као некада Григорије да говори Додик, ген сек Лука или Ћурић. Они су Додикова секта и битан је само Додик и његови сатрапи из секте. Црквени великодостојници су битни ако су у служби Додика. Владике Димитрије и Јоаникије нису из те приче већ се обраћају народу који не раздвајају већ саборно окупљају на богослужење и у литије. СНСД је секта која нема ништа заједничко са Србима и Православљем и СПЦ. За њих је извјесна Сања Вулић објаснила јавно ко је њихов "Бог" и коме се они моле и клањују и коме вјерују, а тај њен и њихов "Бог" је изјавио да ко нема чланску књижицу секте џаба му све и да ће бити маргинализован. За људе који нису у СЕКТИ ово обраћање Владика Димитрија и Јоаникија је нада да ће вјера Христова надвладати секту и њене аномалије и дати људима разум да схвате погубност секташке заблуде и да се врате саборности и разуму.

Name

Петар Пан

23.08.2020 03:28

И то је наравно информација из поузданих извора (“рек’о јаран испред радње у селу док смо пили пиво”)?!

Name

Лука

22.08.2020 15:09

Па тај анунаки неби могао ни овце да цува...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србослав

22.08.2020 15:29

САМО СРБОВАЊЕ СПАШАВА СРБИНА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

22.08.2020 16:24

Само правда спасава Србина. Не брини се ти. Полако. Доце и то вријеме. 500 година се цекало правде па се доцекало.

Name

Ре

23.08.2020 09:06

Која правда?За ста?

Name

ИСТИНА

22.08.2020 16:07

ОВО ЈЕ СВЕ ПРОВИДНО И ПОЗНАТО СВИМА. НИКОГА ОВО НЕ ИЗНЕНАДЈУЈЕ. ЗНА СЕ И КОГА БОЛИ ИСТИНА. ОВЕ НА ВЛАСТИ КОЈИ СВЕ ОВО ГОДИНАМА РАДЕ И ОВАКО НАОПАКО ЗИВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

22.08.2020 19:42

Просјецном слусаоцу потребно је барем 2 пута да саслуса бесједе двоице архијереја СПЦ, први пут да би цуо бесједу, а други пут да по несто из истих схвате. Вјероватно владика Димитрије према секти гријеси тако сто јос богу хвала није камером забиљезено како на неком хелиодрому гологлав са погледом према небу и рукама лагано подигнутим као да призива духа светог и зељно оцекује слијетање са неба Вулицкиног бога како је то редовно цинио његов претходник владика Дизелдорфски и целе Њемацке. Његова беседа ако се саслуса пазљиво и други пут нароцито код осврта на образовање огољава просјецном слусаоцу садасњост у којој зиви и ''политику'' која га води. Владика Јоаникије је прије свега људска, па духовна громада. Увјек тих, одмјерен, ненаметљив, мало упадљив до ових десавања у Црној Гори. Сјецам га се из времена упокојења свеца који је ходао насег патријарха Павла, да је у времену прије избора Павловог наследника на Врацару слузио Бозицно јутрење. У круговима блиским СПЦ који су се бавили аналитиком говорило се тада да поред 4 или 5 архијереја који су словили за озбиљне кандидате за улазак у најузи круг од 3 архијереја има 1 владика ''из сјене'' мислеци на Јоаникија, бас због његове духовности, неупадљивости и стоицког дрзања. 1 од 5 које помињем је том приликом дао историјску изјаву на питање кога он ''владика'' види на трону св. Саве? ''За цркву није добро да новоизабрани патријарх буде младји од 45 година и тиме елиминисао Григорија, као ни старији од 65 и тако је елиминисао себе. Владика Јоаникије је у том периоду био са мање од 65 година зивота и ка'м лијепе среце и по нас и по цркву да је тад избор и терет новог патријарха пао на њега???

Name

Ију

23.08.2020 03:30

Да, све не могу да спавају... :Д

Name

Драган Лаловић

22.08.2020 18:18

Владика Димитрије је чистог образа и чисте душе.Нека га Бог поживи да дуго буде са нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треебиње

22.08.2020 21:04

Наш драги Владока Димитрије је прави духовник који не дијели народ и не бесједи на литургијама о предсједнику ни шта је урадио пресједник. Као да пресједник вади паре из свог џепа и као несто раде за народ. Све што се урадило,урадило се из кредита које це наша унучад враћати. Овај народ треба бити пресрећан што има оваке духовнике као што су владика Димитрије и Јоаникије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

23.08.2020 18:05

Грађани Требиња, размислите добро кога цете бирати. Видители да Миловци (ЛАКТАСИ) из Требиња раде за Мила из Цетиња

ОДГОВОРИТЕ