Cenzurisane besjede vladika Dimitrija i Joanikija

- Mogu da razumijem što cenzurišu mene, ali zašto Luka i Herceg televizija cenzurišu vladike Dimitrija i Joanikija? Nije moguće da se besramnim nisu dopale lijepe i poučne besjede vladika pa su postali zabranjeni?

Republika Srpska 22.08.2020 | 16:32
Cenzurisane besjede vladika Dimitrija i Joanikija

Zvuči kao vijest iz rubrike "Vjerovali ili ne" da jedina trebinjska i hercegovačka televizija, Herceg RTV iz Trebinja, koju iz sjenke kontroliše Luka Petrović, nije objavila ni sekund vijesti sa litije na slavu grada Trebinja i sabornog hrama u Dnevniku emitovanom sutradan 20. 08. 2020. godine!? 

Sve velike medijske kuće i novine napravile su izvještaj sa litije ulicama Trebinja, u kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada građana, i besjede vladike Dimitrija i Joanikija, ali ovaj veliki događaj nije zavrijedio ni sekund prostora na lokalnoj Herceg televiziji.

Mogu da razumijem što cenzurišu mene, ali zašto Luka i Herceg televizija cenzurišu vladike Dimitrija i Joanikija? Nije moguće da se besramnim nisu dopale lijepe i poučne besjede vladika pa su postali zabranjeni?

Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svako pokaže svoj trag!

http://nebojsavukanovic.info/

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Василије

22.08.2020 15:02

Врло једноставан одговор. Мило је платио локалној телевизији да се не објављује вијест о величанственом скупу српскога народа на литији.

ODGOVORITE
Name

Jednostavnije

22.08.2020 15:35

Toj TV stanici nisu bitni govornici jer protokolom nisu dozvolili kao nekada Grigorije da govori Dodik, gen sek Luka ili Ćurić. Oni su Dodikova sekta i bitan je samo Dodik i njegovi satrapi iz sekte. Crkveni velikodostojnici su bitni ako su u službi Dodika. Vladike Dimitrije i Joanikije nisu iz te priče već se obraćaju narodu koji ne razdvajaju već saborno okupljaju na bogosluženje i u litije. SNSD je sekta koja nema ništa zajedničko sa Srbima i Pravoslavljem i SPC. Za njih je izvjesna Sanja Vulić objasnila javno ko je njihov "Bog" i kome se oni mole i klanjuju i kome vjeruju, a taj njen i njihov "Bog" je izjavio da ko nema člansku knjižicu sekte džaba mu sve i da će biti marginalizovan. Za ljude koji nisu u SEKTI ovo obraćanje Vladika Dimitrija i Joanikija je nada da će vjera Hristova nadvladati sektu i njene anomalije i dati ljudima razum da shvate pogubnost sektaške zablude i da se vrate sabornosti i razumu.

Name

Petar Pan

23.08.2020 03:28

I to je naravno informacija iz pouzdanih izvora (“rek’o jaran ispred radnje u selu dok smo pili pivo”)?!

Name

Luka

22.08.2020 15:09

Pa taj anunaki nebi mogao ni ovce da cuva...

ODGOVORITE
Name

Srboslav

22.08.2020 15:29

SAMO SRBOVANJE SPAŠAVA SRBINA...

ODGOVORITE
Name

PRAVDA

22.08.2020 16:24

Samo pravda spasava Srbina. Ne brini se ti. Polako. Doce i to vrijeme. 500 godina se cekalo pravde pa se docekalo.

Name

Re

23.08.2020 09:06

Koja pravda?Za sta?

Name

ISTINA

22.08.2020 16:07

OVO JE SVE PROVIDNO I POZNATO SVIMA. NIKOGA OVO NE IZNENADJUJE. ZNA SE I KOGA BOLI ISTINA. OVE NA VLASTI KOJI SVE OVO GODINAMA RADE I OVAKO NAOPAKO ZIVE.

ODGOVORITE
Name

11903

22.08.2020 19:42

Prosjecnom slusaocu potrebno je barem 2 puta da saslusa besjede dvoice arhijereja SPC, prvi put da bi cuo besjedu, a drugi put da po nesto iz istih shvate. Vjerovatno vladika Dimitrije prema sekti grijesi tako sto jos bogu hvala nije kamerom zabiljezeno kako na nekom heliodromu gologlav sa pogledom prema nebu i rukama lagano podignutim kao da priziva duha svetog i zeljno ocekuje slijetanje sa neba Vulickinog boga kako je to redovno cinio njegov prethodnik vladika Dizeldorfski i cele Njemacke. Njegova beseda ako se saslusa pazljivo i drugi put narocito kod osvrta na obrazovanje ogoljava prosjecnom slusaocu sadasnjost u kojoj zivi i ''politiku'' koja ga vodi. Vladika Joanikije je prije svega ljudska, pa duhovna gromada. Uvjek tih, odmjeren, nenametljiv, malo upadljiv do ovih desavanja u Crnoj Gori. Sjecam ga se iz vremena upokojenja sveca koji je hodao naseg patrijarha Pavla, da je u vremenu prije izbora Pavlovog naslednika na Vracaru sluzio Bozicno jutrenje. U krugovima bliskim SPC koji su se bavili analitikom govorilo se tada da pored 4 ili 5 arhijereja koji su slovili za ozbiljne kandidate za ulazak u najuzi krug od 3 arhijereja ima 1 vladika ''iz sjene'' misleci na Joanikija, bas zbog njegove duhovnosti, neupadljivosti i stoickog drzanja. 1 od 5 koje pominjem je tom prilikom dao istorijsku izjavu na pitanje koga on ''vladika'' vidi na tronu sv. Save? ''Za crkvu nije dobro da novoizabrani patrijarh bude mladji od 45 godina i time eliminisao Grigorija, kao ni stariji od 65 i tako je eliminisao sebe. Vladika Joanikije je u tom periodu bio sa manje od 65 godina zivota i ka'm lijepe srece i po nas i po crkvu da je tad izbor i teret novog patrijarha pao na njega???

Name

Iju

23.08.2020 03:30

Da, sve ne mogu da spavaju... :D

Name

Dragan Lalović

22.08.2020 18:18

Vladika Dimitrije je čistog obraza i čiste duše.Neka ga Bog poživi da dugo bude sa nama.

ODGOVORITE
Name

Treebinje

22.08.2020 21:04

Naš dragi Vladoka Dimitrije je pravi duhovnik koji ne dijeli narod i ne besjedi na liturgijama o predsjedniku ni šta je uradio presjednik. Kao da presjednik vadi pare iz svog džepa i kao nesto rade za narod. Sve što se uradilo,uradilo se iz kredita koje ce naša unučad vraćati. Ovaj narod treba biti presrećan što ima ovake duhovnike kao što su vladika Dimitrije i Joanikije.

ODGOVORITE
Name

Trebinjac

23.08.2020 18:05

Građani Trebinja, razmislite dobro koga cete birati. Viditeli da Milovci (LAKTASI) iz Trebinja rade za Mila iz Cetinja

ODGOVORITE