"Умјесто ми из рата да будемо Додику брана да устукне, ми смо постали параван за неуки народ"

-Умјесто да му ми из рата будемо стуб који му брани да устукне, ми смо му постали параван за неуки народ, да шта год потпише, да је то добро и велико, навео је Ковач у реакцији Крајишнику и Вучуревићу.  

Република Српска 19.08.2020 | 17:43
"Умјесто ми из рата да будемо Додику брана да устукне, ми смо постали параван за неуки народ"

Ратни геренал полиције Томислав Ковач одговорио је данас на оптужбе Момчила Крајишника, ратног предсједника НСРС и Божидара Вучуревиша, ратног градоначеника Требиња и посланика у НСРС, који су Ковача оптужили да подрива уставне темеље Републике Српске, али и да се материјално помогао током ратног периода на подручју Сарајева.

И Крајишник и Вучуревић су у удружењу "Стваралаца Републике Српске", што је био и повод ранијег обраћања Ковача који је жестоко успротивио намјери да се посланицима првог сазива НСРС и министрима ратних влада додијели око 15 милиона КМ за "стварање" РС.

Ковач у писму каже да није имао намјеру да лично полемише са Крајишником, јер би, како је навео, било то и неправедно, јер је "лежао и у затвору, због борбе за Републику Српску".

Каже да након јавног иступа Божидара Вучуревића, кога назива Моминим човјеком, мора бити и личан, јер "тебе је Момо затвор у Енглеској ресоцијализовао и борба за Републику Српску код тебе више не постоји".

"Свој предратни проблем са криминалом ниси ријешио, па си због тога у сталном сукобу са полицијом", поручио је Ковач Крајишнику.

"Тачно је јединио да нисам никаква историјска личност, јер каква бих и могао бити из тог крвавог грађанског рата, гдје моји Срби са Илиџе и Хаџића више не постоје... Пуни, горчине, расути су по бијелом свијету, а они су у све ово што имамо данас, уградили животе своје дјеце и част својих жена,сестара и кћери...

Одбраних Илиџу и Хаџиће, али ти се врати из Дејтона без тога", навео је Ковач.

Он је у реаговању навео и ово:

- Тешке су то море Момо "ствараоче"! Још у мојим сновима одзвања вапај из Брадине, да им помогнем. Био сам тада са њима на вези, када су им усташе упале у зграду жељезничке станице, из које су ме звали. Пала је слушалица, али је остала веза и самртно кркљање...

- Знао си да да сам до тог времена, званично био најбољи полицајац у бившој Југославији, најшколованији, предсједник дисциплнског суда за полицију, најбољи командант на Косову и наравно командант у Фочи, гдје сам чувао бивши поредак па и Босну и Херцеговину.

Шта си ти направио од Новог Града, под твојим политичким вођством?  Управо у тој општини никло је легло зелених беретки, са Јуком Празином, који је масаакрирао нејаки српски народ у тој општини", открива Ковач и додаје:

- Водио си такву кадровску политику, према свим Србима, да си покосио из МУП-а, све што је вриједило. Радован Караџић окупи нас комуњаре, на челу са Мићом Станишићем, да спашавамо српски народ...Од тог момента, кренули су неки нови људи, за које ниси ни ни знао шта радимо и не подмећи, варалице, Радована Караџића под твоју срамну Асоцијацију, јер је он био борачко крило, Врховни командант оружаних снага, тј. војске и полиције.

Војска и полиција је, како тврди Ковач, волила Радована а Момо нико није волио, јер си нас ти, стоји у реаговању, завађао а Радован мирио...

"Шта даље рећи? Срушио си три владе у рату и шест министара МУП-а (први Мићо Станишић, Ратко Хађић, Томислав Ковач, Мићо Станишић, Жика Ракић и на крају рата, Томислав Ковач). 

Зар ти је требала, пита Ковач, оволика освета према МУП-у, због кривичног поступка против тебе за криминал прије рата?

"С обзиром да се не сјећаш периода када сам био министар да те подсјетим на једну сједницу Владе, 1995. године, након пада Крајине, када си лично тражио да Влада исплати Славку Рогуљићу 2.000 тона горива, које је подијелио народу Крајине, када су пролазили кроз Бањалуку.

Са (Душан) Козићем, нисам дао да то Влада одобри и ти са својим посланицима, сруши Владу, када је Бањалука била пред падом".

Ковач у реаговању подсјећа и на 1997 годину, када су, како је навео, Крајишник, Биљана Плавшић и Додик, ушли у грађански рат.

"Ја тада дођох из Бањалуке, код тебе на Пале и рекох да сам био у Бањалуци по молби предсједника Владе Кличковића и да сам договорио са Лукачем, Пећанцем и Черанићем да се МУП обједини. Ти рече да нема ништа од тога и предложи ми да се и ја укључим да их преваримо.

Ето, ја се не укључих а ти си прошао, како си прошао...", наводи Ковач и додаје:

"С обзиром да данас имаш "Ствараоце"и Додика са собом, идите заједно на (Драгана) Лукача, као што сте већ и кренули, а немојте мени подметати да рушим државу, због позива борцима да промијене систем. Немој заборавити да је за мене и Лукач борац и то велики борац али доживјеће судбину да се туче за Додика, као и ја за вас и првом приликом ће га отрести".

Када се већ "бринес" за Републику Српску,пита Ковач, што ниси указао Додику да није добро мјесец дана скривати од народа МАП, да није добро дерогирати Скупштину РС из процеса одлучивања око уласка у НАТО.

"Ја сам Додика прозвао за то, а ти нећес, јер иде истим путем као и ти са Алијом пред рат", наводи Ковач и наставља у реаговању: 

"Зашто га нећете никада ни покушати кориговати? Умјесто да му ми из рата будемо стуб који му брани да устукне, ми смо му постали параван за неуки народ, да шта год потпише, да је то добро и велико. Не дај Боже,ко год то критукује, макар и памећу дјетета из основне школе, које каже да недостају странице у Веселој свесци, одмах постане државни непријатељ и то са менторима, како мени Момо каже".

Којим менторима, одговара Ковач, варалице неписмена, ко ти је то, све написао?

"Мени са оптужницом, који је и данас под мјерама, мени којем је Ешдаун уништио фирме, јер нисам хтјео против Радована? Ти изврсно импровизујеш али не разумијеш процесе у друшву, као што их ниси схватао ни 1995. године, када си ме смијенио и лично на чело МУП-а, поставио Драгана Кијца, доброг удбаша. Ту су били борци које није могао контролисати, па се распаде и МУП и држава,1997. године.

То исто радиш и сада и ту си увукао све политичке странке, заједно са Додиком. Одговара и теби и њему, јер се превише занио, ,опила га та титула
СТВАРАОЦА, годе му погнуте сиједе главе, некадашњих трибуна, које су га побиједиле на изборима 1992. године. Чуди ме од њега, образован је, па са Алијом су побиједили, као и он са Бакиром.

Боље да ми генерали предочавамо борцима да се буде, нормално, трезвено, да апелују да се се систем мијења, ресетује, јер ако га буду
мијењала она дјеца у Бањалуци, е тада ћемо имати менторе и то озбиљне менторе, који ће учинити да се побијемо и подијелимо на регије.

Немојте се бојати бораца из Херцеговине, који иду у Бањалуку да кличу пред својом Владом, већ се плашите оних других који кажу да је Херцеговина њихова. То су они којима је Додик много дао и које сада више не може контролисати, као ни многе друге из свог сложеног политичког предузећа.

Када је ријеч о овом твом Божидару Вучуревићу, на чело Управног одбора Асоцијације, довео си возача, предратног питомца КП Фоча, ратног
криминалца и подривача војске. Може арчити по Херцеговини, јер нема Дуке, нема Крсте...

То је твој систем вриједности Момчило Крајишнику", написао је у реаговању ратни генерал полиције Републике Српске Томислав Ковач.

(БН)

Коментари / 74

Оставите коментар
Name

МИРО!

19.08.2020 18:12

ДОСТА ОВДЕ СМРДИ И НИШТА НЕ ВАЉА! БИО ТЕШКИ ЛОПОВЛУК КОЈИ СЕ И САД НА СТАВЉА У ПУНОМ КАПАЦИТЕТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полиграф

19.08.2020 21:14

Ово што сад говори тмомо ковач је истина а ономад кад је држао страну додигу био је неувјерљив јер истину није говорио.Који су му мотиви били тада је јасно као што је јасно да је данас разочаран и љут.Савјест проради кад тад!

Name

Истина

19.08.2020 21:58

Драги Томо, Крајишник се никада није борио за Републику Српску. Он је само лагао и блефирао и користио рат за велико лично богаћење. Од њега је тамновање у Хагу, само направило отровног , у криминалу огрезлог старог паука, ДО КРАЈА ЊЕГОВИХ ПОКОЉЕЊА ПРЕТЕШКО ОПТЕРЕЋЕНОГ СМРТНИМ ГРИЈЕХОМ ПРЕМА САРАЈЕВСКИМ СРБИМА ❗ У суштини, он је ИСТИНСКИ НЕСРЕЋНИК , крајње негативна особа, сељачки манипулатор и варалица , неизлијечиви криминалац и психопата . На састанку послије Дејтона , у хотелу "Парк" у Вогошћи, крајем новембра 1995. на којем се рјешавало шта да раде Сарајевски Срби послије изузетно лоших рјешења за Српско Сарајево , сједио си за главним столом, са којег је Караџић водио састанак , поред њега и Крајишника. Када си схватио да су се њих двојица договорили да уђу у злочиначки пројекат исељавања Сарајевских Срба , узео си ријеч и позвао их да не лажу народ , да га не држе у неизвјесности до фебруара , него да одмах саопште људима напаћеног Српског Сарајева , шта их чека. Сутрадан на сједници Владе на Палама, на Крајишникову иницијативу, ти си експресно смијењен . КАСНИЈЕ ЋЕ КРАЈИШНИК ТРИ МЈЕСЕЦА ОБИЛАЗИТИ СРПСКО САРАЈЕВО ПРИПРЕМАТИ ЉУДЕ ЗА ИСЕЉАВАЊЕ, МАНИПУЛАТИВНО ПСИХОЛОШКИ, КАКО БИ ИСЕЉАВАЊЕ БИЛО ШТО МАСОВНИЈЕ. МОМЧИЛО КРАЈИШНИК ЈЕ КРВНИК САРАЈЕВСКИХ СРБА. ОН ЈЕ РУКОВОДИО ЦИЈЕЛИМ ПРОЦЕСОМ. ИМАО ЈЕ ФАЛАНГЕ ЗА ПАЉЕВИНУ ЕНЕРГОИНВЕСТА, ДИЈЕЛОВА ИЛИЏЕ, ГРБАВИЦЕ, ДЦ РАЈЛОВАЦ, ВОГОШЋЕ... И ПОСЕБНУ ЕКИПУ ЗА НЕЗАПАМЋЕНУ ПЉАЧКУ НАЈЈАЧЕ ИНДУСТРИЈЕ БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ. А ОНДА ЈЕ КРЕНУО БИБЛИЈСКИ ЕГЗОДУС ☝️☝️☝️❗

Name

Истина

19.08.2020 23:10

МОМЧИЛО КРАЈИШНИК ЈЕ НАЈЦРЊА И НАЈНЕГАТИВНИЈА ФИГУРА, У ТОКУ ОТАЏБИНСКОГ РАТА И СТВАРАЊА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ☝️☝️☝️❗❗❗ Искористио је Радованов истински патриотизам, његову епску душу и увукао му се под капут. Према Радовану је био послушна пудлица, а онда користећи његову наклоност, перфидно, корак по корак, преузимао главне полуге руковођења у своје руке, СТРОГО ПАЗЕЋИ ДА НЕ ПОВРИЈЕДИ РАДОВАНОВУ ПЈЕСНИЧКУ СУЈЕТУ, БЕЗ ПРЕСТАНКА У РАДОВАНОВОМ ПРИСУСТВУ ГЛУМЕЋИ ПОНИЗНОГ ВЈЕРНОГ БРОЈА 2, А ЧИМ СЕ РАДОВАН ОКРЕНЕ, ИЗА ЊЕГОВИХ ЛЕЂА СЕ ПРЕТВАРАО У СПЛЕТКАРОША И ОНОГА КОЈИ ПРЕКО ПОСЛАНИКА ПРВОГ САЗИВА, ВЕДРИ И ОБЛАЧИ СРПСКОМ . Да ли сте се икада упитали, како то да Радован у Хагу заради доживотну робију, а Крајишник који је одлучивао о СВЕМУ , који је де фацто био и моћнији од Радована, прође са 13,5 година ⁉️ 1. СВЈЕДОЧЕЊЕМ У ХАГУ, РАДОВАН ЈЕ КРАЈИШНИКУ ПРВОБИТНУ ПРЕСУДУ ОД 27 ГОДИНА ЗАТВОРА , СПУСТИО НА 20 ГОДИНА ( 13,5 АКО СЕ БУДЕ "ДОБРО" ВЛАДАО) 2. ЗАШТО КРАЈИШНИК НИЈЕ ДОБИО ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ, А КАРАЏИЋ И МЛАДИЋ ЈЕСУ ? 3. ДА ЛИ ЈЕ КРАЈИШНИК СА ТУЖИЛАШТВОМ СКЛОПИО "ТАЈНЕ" ДОГОВОРЕ И ПОД КОЈИМ УСЛОВИМА ⁉️⁉️⁉️

Name

ДИЛЕР ЕНТИТЕТ

20.08.2020 03:39

ЈЕДИНО КОРИСНО ЗАНИМАЊЕ У ПЉАЦКА ДРЗАВИ МОМЕ И МИЛЕ ЈЕ НАРКО ДИЛЕР. ДЈЕЦО НЕ УЦИТЕ НИСТА ДЗАБА ВАМ ДИПЛОМА.

Name

номинално

20.08.2020 04:28

где је 3000 голфова из вогосце,испарило.слузис се познатом тактиком уцјене.оцигледно понестало кеса

Name

Послије моме..миле

20.08.2020 04:50

Добар предходни коментар док је ковац..покривао..додика као разни цераници који и данас говореци о додику у суперлативу дјелују као дијете које лазе пред уцитељицом ипак се окренуо стварности да нас води цар који је у ствари го тј.оголио у блефирању властитог народа као и ратни му предходник с којим сада комбинује нацине како извуци од народа и ово мало преостало за ..велике..ратне заслуге зато ковацу сада скидам капу само напријед јер искусан цовјек мозе организовати отпор резиму.

Name

Борац

20.08.2020 05:50

Сви ми знамо ста је Момцило,његов брат Мирко и Тинтор радили у рату. Док су борци гладовали.

Name

Ре Миро

20.08.2020 06:08

Шта је сад ово, јели што је Мурат говорио, ако хоћеш да владаш са Србима , само нахушкај једне на друге , или је посљедња и једина игранка Додика.

Name

ПРЕВАРА

20.08.2020 16:08

НИСТА ТОМО НИЈЕ ПРОМЈЕНИО, САМО ТАКТИКУ. ПОДРЗАВА ОН ИСТУ СТРАНУ КАО И ПРИЈЕ ПАР ГОДИНА АЛИ САДА НА ПЕРФИДНИЈИ НАЧИН. ТО СТО САДА ''ПРОЗИВА'' ДОДИКА ЗБОГ САРАДЊЕ СА КРАЈИСНИКОМ НЕ МОЖЕ ДОДИКУ НАНИЈЕТИ ИЗБОРНУ ШТЕТУ ЈЕР ОН ИМА СВОЈУ АРМИЈУ ГЛАСАЧА. ОН САДА ПЕРФИДНО НАПАДА МЛАДЕ ЉУДЕ- ''ДЈЕЦУ У БАЊА ЛУЦИ'' (ДРАШКА, ЈЕЛЕНУ, ВУКОТУ) ДА СУ НЕИСКУСНИ И ДА ЋЕ ТОБОЖЕ ИМАТИ ЛОШЕ МЕНТОРЕ. ЗНА ОН ДОБРО ДА СУ ЈЕДИНА ОПОЗИЦИЈА ЊИХ ТРОЈЕ И ДА НАРОД САМО ОД ЊИХ МОЖЕ ОЧЕКИВАТИ ПРОМЈЕНЕ . ЗБОГ ТОГА ЋЕ, ЗАРАД СВОЈЕ ЛИЧНЕ КОРИСТИ, У НАРЕДНИМ ОБРАЋАЊИМА НАСТАВИТИ ПЕРФИДНО-УДБАШКИ ДА ''УДАРА'' ПО ЊИМА РАДИ ОДВРАЋАЊА НЕОПРЕДЈЕЉЕНИХ БИРАЧА И ДОДАТНОГ СЛУЂИВАЊА НАРОДА. ЈЕДНОМ СЛУГА УВЈЕК СЛУГА.

Name

Истина

20.08.2020 18:35

НАЈВЕЋИ ПРИМЈЕР ЛАЖНОГ ПАТРИОТЕ , КОЈИ ЈЕ НАРОДНУ ЕНЕРГИЈУ И ПОДВИГЕ ИСТИНСКИХ ПАТРИОТА И ЖИВОТЕ ХИЉАДА ПОГИНУЛИХ НАШИХ БОРАЦА , ПЕРФИДНО И ЗЛОЧИНАЧКИ КОРИСТИО ЗА ЛИЧНУ ПРОМОЦИЈУ И ВЕЛИКО БОГАЋЕЊЕ , ПРИМЈЕР ВЕЛЕИЗДАЈНИКА , КРИМИНАЛЦА И ЗЛОЧИНЦА, ЗАОДЈЕНУТОГ У ЛАЖНО РУХО РОДОЉУБА , ЈЕ МОМЧИЛО КРАЈИШНИК . У СЛОБОДНОЈ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И БиХ, КРАЈИШНИК ЋЕ МОРАТИ ОДГОВАРАТИ ЗА "УДРУЖЕНИ ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ" - ИСЕЉАВАЊЕ САРАЈЕВСКИХ СРБА , НА ЧИЈЕМ ЧЕЛУ ЈЕ СТАЈАО ОН, СОТОНА МОМЧИЛО ❗❗❗Мораће одговарати ; 1. ЗАТО ШТО ЈЕ ЛАГАО НАРОД СРПКОГ САРАЈЕВА, ШТО ИМ ЈЕ ДАВАО ЛАЖНА ОБЕЋАЊА, ШТО ИХ ЈЕ ПОДСТИЦАО ДА НАПУШТАЈУ ВИШЕВЈЕКОВНА ОГЊИШТА, И ТАКО ИМ СА ПРЕДУМИШЉАЈЕМ И ПРЕВАРНО НАНИО ОГРОМНЕ ДУШЕВНЕ И ФИЗИЧКЕ ПАТЊЕ И БОЛИ, ПА ТАКО УТИЦАО НА ЊИХОВО МЕНТАЛНО И ФИЗИЧКО ЗДРАВЉЕ , И ЗБОГ ТОГА, ПРИЈЕВРЕМЕНО УМИРАЊЕ ХИЉАДА ЊИХ, УСЉЕД ЗНАТНОГ СКРАЋИВАЊА БИОЛОШКИХ ЖИВОТА ☝️❗ 2. ЗАТО ШТО ЈЕ НА ЧЕЛУ УДРУЖЕНЕ БАНДЕ, ЗВАНЕ "ШТАБ РС ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈУ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА У САРАЈЕВУ" , ЗНАО И ПОДСТИЦАО ОРГАНИЗОВАНЕ ГРУПЕ , КОЈЕ СУ ПАЛИЛЕ МАРКИРАНЕ ОБЈЕКТЕ ПО СРПСКИМ ОПШТИНАМА У САРАЈЕВУ, ПОПУТ ГИГАНАТА - ЕНЕРГОИНВЕСТА НА ИЛИЏИ ( ТУ ЈЕ РАДИО ПРИЈЕ РАТА ) , ДЦ УПИ У РАЈЛОВЦУ , ЧИТАВЕ КВАРТОВЕ ГРБАВИЦЕ , НЕЂАРИЋА ВОГОШЋЕ... 3. ЗАТО ШТО ЈЕ ОРГАНИЗОВАО ИЗМЈЕШТАЊЕ И БЕЗОЧНУ ПЉАЧКУ И ТОТАЛНО ПРОПАДАЊЕ ГИГАНАТА КАО ШТО ЈЕ ПРЕТИС И, ТАС , УТЛ, ИЗ ВОГОШЋЕ , "ОРАО", СПРИНД, УПИ, КИСИКАНА ИЗ РАЈЛОВЦА, ЕНЕРГОИНВЕСТ, БИЦИКЛАРА, ЋИЛИМАРА И ДРУГЕ СА ИЛИЏЕ, КОКА - КОЛА ИЗ ХАЏИЋА, МНОШТВО ФИРМИ ИЗ ИЛИЈАША И СА ГРБАВИЦЕ... И ТАКО ЗАЈЕДНО СА "ШТАБОМ" ПРОУЗРОКОВАО МАТЕРИЈАЛУ ШТЕТУ КОЈА ЈЕ НЕПРОЦЈЕНЉИВА , АПРОКСИМАТИВНО, ЗНАТНО ВИШЕ ОД МИЛИЈАРДЕ ЕУРА, 4. ЗАТО ШТО ЈЕ ЗАЈЕДНО СА "ШТАБОМ" , НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ ОСТАВИО НЕПРОЦЈЕНЉИВО КУЛТУРНО И НАРОДНО БЛАГО, СРПСКОГ НАРОДА САРАЈЕВА И САРАЈЕВСКОГ ПОЉА, ТЕМЕЉНИ ДИО КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ ВАСЦИЈЕЛОГ СРПСТВА, И ДИО СВЈЕТСКЕ КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ ☝️❗

Name

Боки

22.08.2020 12:07

Одговор овоме сто је ставио налов истина. Свака ти цаст свака ти је ријец на правом мјесту, тај Краисник је нај веце зло и срамота насег народа.

Name

Оливер

19.08.2020 18:14

Људи о чему ми причамо нама омладина оде а неки квази политичари као што је ШПИРИЋ РАДМАНОВИЋ МАЈКИЋ РАДЕ РАКУЉ ИМАЈУ ПО 5 плата по 5 хиљада марака сви смо давно требали бити на улици као у Бјелорусији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2020 18:57

Везо си с њима заставе томо. Па пукла тиква. Касно си се сјетио народа

Name

Томо томо....

19.08.2020 20:03

Знамо и тебе добро .... па сто не удари одмах у рату или на крају рата (био си министар полиције)на те криминалце како их вец зовес ... Ниси Томо , ниси обзиром да си имао преца посла стварао си своју империју Алеxандрија.... Знам Томо , ноје те Додик довољно цастио за протекло веијеме док си га подрзавао поготово на прослим парламентарним па си се сад окренуо против њега . И јос једном те питам : сто не похапси Мому Божу па и Кијца кад си био у то доба јако јаако моцан .... ниси Томо , требали су ти . Довољно је овом народу да зна да је Томо Ковац од полицајца стигао до власника праве Империје и то у три Дрзаве ..... немој Томо , нема смисла

Name

Голф 2

19.08.2020 20:24

А голфови Томооооо.... гдје су голфови ???

Name

Ре Оливер

20.08.2020 07:28

Најбољи коментар на овом порталу у задњих мјесец дана.

Name

превара

19.08.2020 18:22

Момо превара, само дај марке. њему је свануло у рату, само лова ниста њега друго не интересује. све је у стању да прода за своје имање. тако је мислио и крајину и херцеговину да прода за своје забрдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре превара

19.08.2020 19:00

Баш тако,као већина Срба,за личне инересе све би продали,имамо доста примјера из прошлости,зато се не чуди.

Name

Ранко Стевановић

19.08.2020 18:23

Борци су створили Републику Српску,а Додик нас је сада све ставио под ноге! Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње

19.08.2020 19:37

Браво родјак овој секто И овим манипулацијама треба стати у крај.

Name

Ја

19.08.2020 20:04

Тако је капетане. Подршка Миловану Цвјетићу

Name

Ре Ја

20.08.2020 12:10

Јес подршка Цвијетицу да није оних лопова из СДСа прије њега Миковић и свита остала...крађа шуме..средња улица ..разне малверзације у кухињи СДСа

Name

Ето одговора

19.08.2020 18:30

Увијек ми је милији онај ко је био оперативац у рату него фотељаши и у рату и у миру. Зато са уживањем читам овакве изјаве људи који су носили главу у торби за тешка времена и добро би било да нам још тога подастре, да боље разумијемо ствари. Јер ову малу Републику Српску оголисе којекакви стрвинари, лопови и лазови. Народ још нема праву представу о прослом рату и шта је ко све радио тада. Поготово омладина залудјена партијасењем као јединим начином живљења на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

20.08.2020 05:59

Томо трази те суд БиХ...одазови се. Боље да сам додјес него да те Додик и Вуциц испоруце на тацни ..ко неко задње магаре.

Name

нормалан

19.08.2020 18:31

Чуди ме да је ово БН објавио.Ковачу се не може перо одбити.Коректно одратовао а то што је стекао па паметан човјек, нија гледао шта поп прича него шта поп ради.Крајишник и Вучуревић су исти склоп,Крајишник је марисо и прије рата а нароћито кад се спремала олимпијада у Сарајеву.А како је из затвора дошао са великим парама.Друкао србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момо

19.08.2020 18:32

Требао бих објаснити одкада датирају твоје фирме сто је уништио Есдаун. Најбоља је прилика код Марица да се излазете ти и Миле и ствараоц РС - а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оооо

19.08.2020 18:32

Несме народ на улице од УДБША

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

19.08.2020 18:33

Доле Дудук лопов, лажов и манипулатор. Он је цигански вашарски медвјед на узди корумпираних и моћних европских политичара и великих колонијалиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

19.08.2020 18:35

ДУГО СЕ ЗНАМО ГОСПОДИНЕ КОВАЧ, АЛИ ТРЕБА БИТИ КОРЕКТАН И ПРИЗНАТИ КАДА СЕ ПОГРИЈЕШИ, А СВАКО ИМА ПРАВО ДА У НАЈБОЉОЈ НАМЈЕРИ ПОГРИЈЕШИ И ТО ПРИЗНА, ПОГОТОВО ЉУДИ КОЈИ СУ БИЛИ РУКОВОДИОЦИ У ТЕШКИМ РАТНИМ ВРЕМЕНИМА... ЈА НЕМАМ ПРОБЛЕМ СА ВАШИМ ГРЕШКАМА У РАТУ И ПОСЛИЈЕ, АЛИ ПОДРЖАВАМ ПУНА СРЦА РЕЧЕНИЦУ ИЗ ВАШЕГ ТЕКСТА: "Боље да ми генерали предочавамо борцима да се буде, нормално, трезвено, да апелују да се се систем мијења, ресетује, јер ако га буду мијењала она дјеца у Бањалуци, е тада ћемо имати менторе и то озбиљне менторе, који ће учинити да се побијемо и подијелимо на регије" !!! БРАВО ГЕНЕРАЛЕ ПОЛИЦИЈЕ, ТО ЈЕ ИСТИНА !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

19.08.2020 18:36

СВЕ СИ ТИ У ПРАВУ ТОМО САМО. СИ ЗАБОРАВИО КАДА СИ ГОВОРИО ДА КО ПРОТЕСТУЈЕ ПРОТИВ ДОДИКОВОГ РЕЗИМА ДА ЈЕ ИЗДАЈНИК ПА И МИ БОРЦИ КОЈИ СМО ТАДА ПРОТЕСТОВАЛИ.САДА ЈЕ И ТЕБИ. ЈАСНО КО ЈЕ ДОДИК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2020 19:14

Негдје Додик заврнуо чесму. Тако то увијек иде.

Name

лола

19.08.2020 18:37

Постовани генерале касно сте се пробудили. Од Републике Српске остала је само љустура; јад,биједа,криминал,убиства,терор,мафија,ето то је оно сто имамо.Паметни су вец напустили овај простор и сада на њихова мјеста долазе Арапи.И ви сте помагали [пасивносцу] пропасти овог напаценог а сада и гладнога народа.Нека вам је свима на цаст ,вама који сте се борили да овако пропаднемо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо Ковач је

19.08.2020 18:42

Потпуно у праву! Изнио све чињенице! Само једно заборави да нагласим РЕЗИМ СЕ ПЛАСИ БОРАЦА! РЕЗИМ ДА БОРЦИ КАДА УСТАНУ ЊИХ ВИСЕ НЕМА! И НАРАВНО ИДА ЈЕ И ДРАГАН ЛУКАЦ БОРАЦ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

19.08.2020 20:43

Поштовани генерале, зашто сте тако дуго ћутали и ви и ствараоци РС. Задњи је минут да преузмете нешто и помогнете овом напаћеном народу и нашој дјеци.

Name

Остоја Марковић

19.08.2020 18:42

Назалост, имају неколико бораца којим дадосе да створе и удрузења, да ли су то борци или несто слицно, како једна особа несто прица о куповини неких папака!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ра

19.08.2020 19:04

Прошли сам пута писао томо па црни са илиџе је додиков потрчко и остали шљам што себе назива борцима кад је се посљедњи пут савчић огласијо неће уопште да коментарише њему је битније гузицу сада спасити већ додика оптуживати да има савчић имало морала давно би поднио оставку само храбри борци смију на улицу а ове п....... сви су они уз додика купио их је за педесет цријепова зато ће ови криминалци владати још тридесет година нетреба овдје уопште позивати такозване борце треба народ ентитета рс одлучити у којем правцу рс иде прошле изборе највише су романијци овог лопова подржали и херцеговци тако ће и за ове изборе живи били

Name

Метаморфоза

19.08.2020 19:00

Па ти си Момо крао заједно са Крајисником...нисмо те одмах препознали. Преварант и ниста висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криминал и политика

20.08.2020 12:08

Хоћеш рећи Томо...или боље крао Момо крао Томо..

Name

Сале

19.08.2020 19:04

Ковац се пробудио из "зимског сна"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глуп народ

19.08.2020 19:05

Кад ледја потоне сви су капетани..: Сто се ниси огласио прије 10 година? Карадзиц је сарадјивао са Тудзманом кад је Слобо увео санкције РС. Има ту доста ствари које се крију !! Ко наплати пролазак Хрвата из Вареса преко Пала ? Ко је продавао оружје ? Територије ? Људе ? Животе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

19.08.2020 19:06

Ово је као за вријеме комунизма ... "Друзе Тито, љубицице бијела, Тебе воли омладина цијела" хаххах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

19.08.2020 19:18

Све је истина осим оног да дјеца из бањалука имају ментора они само имају храброст у односу на друге. И сигурнији су ми од већине старијих и треба их подржати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

19.08.2020 19:21

Хахаха. Што се лопине дозивају, прозивају, добацују, пребацују, ликују а сви су у 1 грам. Добро ја вас све знам и тадашње и садашње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

19.08.2020 19:21

Залосно ста је овај народ доцекао,.. само јад, биједа,залост, глад, туга И убијања од стране владајуцих... некад Сам долазио редовно у босну, да посјетим свој родни крај, да видим стару Мајку.. И оно мало јарана сто је остало тамп.. Али након задње посјете, просле године, реко Сам себи- никад висе у ту проклету Босну .. ... ... који ме незнају, питали су ме “ како се ти зовес?”, и цији Сам??? — Докле год такви постоје, који це гледати име-презиме, у босни нема зивота,. Овдје на западу, ја Сам врло постован, И вријадан,. Цак Сам И пензију зарадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

19.08.2020 20:35

Благо теби. Остани ту гдје си.

Name

Арм

19.08.2020 20:41

Никад није касно да се неко покаје.

Name

ДУШКО

19.08.2020 19:33

Никада нисам био истомишљеник са Томом Ковачем. Никада!!! Али, овога пута многе ствари је погодио. Ако се не пробудимо, готово је са нама. Стар је озбиљна до бола. Милорад Додик је давно прешао црвену линију. То днас виде и слијепци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре дуско

20.08.2020 06:08

јест погодио, питање је засто бас сад погадја..и засто само једног хвали, његовог полицајца? ајд мало размисли

Name

Зоки

19.08.2020 20:42

Све исто као данас,ниста се промјенило није,криминал,кримибал и криминал,зар на томе поцива РСа,а Народ гурно гкаву у сјено м,а дупе оставио вани да га ко стигне од ових лопова,трпи и сути;ваљда тако треба,за тосмо се и борили;само удри!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сое

19.08.2020 20:45

Томо сифра ТАС, и кренусе фирме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

19.08.2020 20:50

Томо Ковач много тога зна!Легендарни ратни министар и школован човјек!Данас чобан купи диплому и постане министар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

19.08.2020 21:09

Које па сад овај. Сигурно изгубио неку привилегије па се јавља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

20.08.2020 12:15

А ста ти,Луна,тек знас?

Name

Мики

19.08.2020 21:29

Дабогда се Ви сви распадали у највећим мукама. Сви сте се богатили на рачун сиротиње и зато вам је све проклето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данас

19.08.2020 23:13

Томо Ковац , зна много .

Name

Борислав

19.08.2020 21:40

Додик це због цацкања Лукаца изгубити изборе у Бањалуци.Погресан му је потез петљање у рад Муп и именовање некомпетентних кадрова.Лукаца воли Бањалука!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

19.08.2020 23:16

Ха ха хах - буника је цудо

Name

Ре

20.08.2020 05:31

Задњу реченицу бриши. И тога специјалца 'ладно можеш сврстати у 'некомпетентне'. Не брукај .

Name

Перо

19.08.2020 23:34

Среца да ти ниси ментор дјеци ДЈЕЦА ИЗ БЛ СУ СПАС ЗА РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

20.08.2020 03:50

Отворена пандорина кутија.Томо легенда био и остао.

Name

избјеглица

20.08.2020 00:37

Краисник је прије рата проневјерио тоне цемента.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муповац

20.08.2020 01:26

Томо је ово написао вјероватно понукан Додиковим петљањем у рад Мупа, само то контролисао није велики баја. Именовањем новог директора који везе нема, деградирао је и понизио је све часне и поштене људе у полицији, институцију Мупа,укључујући и Лукаца који је просипао крв за Републику Српску. Подршка Томи Ковацу за све сто је урадио за Републику Српску. Борац од првог дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ронин

20.08.2020 02:34

Опет те спуцало Преобразење!!!Примјер човјека незадовољног друственим вредновањем своје улоге у историји а јос висе приступом ИРБ-у и буџету РСа..Болан да је жив покојни проф.Унковиц са Илидзе дао би ти кеца из владања а богами и из српског језика.Тебе прави борци никада неце подрзати нити сматрају својим,двадесет пет година министар сад одједном генерал смјешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта рећи

20.08.2020 05:04

Читам и невјерујем. Знам обојицу.Лопов један,лопов други. Јел они мисле да ми имамо амнезију ко је у рату шта стекао и како се окористио. Сад држе предавања из патриотизма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј... ли те Лукач

20.08.2020 05:12

Добро је још прошле године написао најбољи п.риједорски инспектор Борислав Радовановић да је Лукач био најбољи Томин ученик још у Сарајеву зато га Томо сад толико хвали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златни Српски љиљан

20.08.2020 05:49

Поцињес ми се допадати Томо. Медјутим,дубока игранка се спрема!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста

20.08.2020 05:51

Зна ли ко ста овај лик хоце. Кога брига ста он мисли. Нек додје овде да зиви па нек мудрује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

20.08.2020 06:01

није борац који год је ТУЖИО ДРЖАВУ ЗА РАНЕ и тачка "генерале" , и гдје си до сад био генерале? јел то гледаш муку борачку већ деценијама па ти као сад баш прекипјело? или видиш брисан простор за дејствовање? ко вас све не зна- скупо би вас платио..е ја вас одавно не плаћам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ВРС

20.08.2020 10:42

Лукач узео велику лови и за рањавање и овако , а човјек патриота и заслужан за стварање РС, а да непричамо о Кијцу, Мајкићки , Шпирићу и осталим подгузним мувама.

Name

Миркан

20.08.2020 07:04

Шта је Томо Ковачу,па зар је и тебе Додик отресао од ледину па тако збориш?Вјеројатно си све у праву али ко више да вјерује старом удбашком олошу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

20.08.2020 07:49

Да је било власти ти би давно робијао.. Срамота је и да имас назив генерал

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билећанка

20.08.2020 09:11

Браво министре свака ти част.Види се да си поштен чојек чим су ти и данас на памети Дука и Крсто.Господине министре, пошто си мало остарио да ти напоменем, поменута двојица су више српских ребара у Херцеговини поломили него што им је на глави длака.Пребијали су српску сиротињу и борце само ако би их криво погледали а осудише их ради премлаћивања муслимана а за Србе ништа.Дабогда те Томо стигла свака клетва мајки из Херцеговине које су клеле Дуку и Крста због своје праве-здраве испребијане и често и осакаћене дјеце, која и данас носе и на тјелу и на души ожиљке вашег нечојства и асилука.Ја лично савјетујем свога сина младог полицајца " удри сиротињу ко им јебе матер а лижи се са главешинама, па ћеш постати сине једног дана можда газда ко Томо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.08.2020 14:46

Да ли је овај Томо ово данас сазнао па нама одмах преноси или је знао сво вријеме али су били у талу па је ћутао.

ОДГОВОРИТЕ