Општина Угљевик додјељује 100 КМ дјеци бораца

У сусрет новој школској години, за потребе набавке уџбеника, дјеци ратних војних инвалида, незапослених демобилисаних бораца Војске Републике Српске и вишечланих борачких породица, данас су представници општине Угљевик и општинске Борачке организације додијелили новчана средства.

Република Српска 19.08.2020 | 14:36
Општина Угљевик додјељује 100 КМ дјеци бораца

Дјеци ратних војних инвалида ВРС од прве до шесте категорије, незапослених демобилисаних бораца прве и друге категорије као и дјеци из вишечланих борачких породица, за куповину уџбеника и ове године је из буџета општине Угљевик издвојено по 100 КМ.

“Негдје око 130 дјеце је у питању и око 13.000 КМ је издвојено из општинског буџета. Моја зхвалност иде Борачкој организацији Угљевик на бризи коју показује према овим категоријама, јер наша је и обавеза и дужност, али и потреба да и на овакав, симболичан начин искажемо поштовање према потомцима оних који су заиста највише учинили за нашу Републику Српску”, поручио је начелник општине Угљевик, Василије Перић.

Анастасија Петровић из Угљевика, дијете ратног војног инвалида, креће ове године у ИВ разред Гимназије у Бијељини. Каже да јој овај новац значи и да ће за њега купити оно што јој је потребно за предстојеће обавезе.

“За овај новац сам планирала да узмем прибор који ми је потребан за наредну школску године и да се припремим за предстојеће обавезе”, каже Анастасија.

У сарадњи са општинском Борачком организацијом, ова пракса се проводи већ дуги низ година.

“Наш буџет предвиђен за ову годину, који добијамо од општине Угљевик је 160.000 КМ. Захваљујући њима смо данас у прилици да помогнемо овим породицама. Да је среће па да нам је наша Република обезбиједила да инвалиди имају боље инвалиднине, а да немамо незапослених бораца, ми би данас организовали неке излете или екскурзије овој дјеци, али ми смо, нажалост данас у таквој ситуацији да Борачка организација мора да се сналази да би помогла овим категоријама, умјесто да имамо неку подршку и захвалност Републике,” рекао је Јован Маринковић, предсједник Борачке организације Угљевик.

Начелник Угљевика је истакао да ће се са овом праксом наставити и убудуће, али и са другим видовима указивања поштовања заслужнима за стварање Српске.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Нострадамус

19.08.2020 14:05

За двије године додјите опет мозда буде и по 150 марака.Умјесто да се то рјесава за стално они се сјете да пред било које изборе купе глас по 50 или 100 марака.Они вама по 100 марака за двије године,а ви њима мјесецно по пар хиљада марака.Док се не дигне кука и мотика неце се ниста промјенити.За поцетак би добро било да им одбијете тих 100 марака па нека се онда мисле.Све док вас сматрају као просјаке никада нецете добити своја права.Када узмете то 100 марака губите право било ста да се буните.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика

19.08.2020 14:41

Угљевик је мозда једини град у српској који се редовно сјети бораца и њихове дјеце,аполазак у сколу није нимало јефтин.борцима је битна брига опстине зато ова власт и опстаје толкко дуго.ваљда неко и у семберији види добре стварј у комсилуку,па то примјени.да хоце улозит у сколе.код нас у сколи сад тек раде тоалете,досад је у употреби био вањски wц у ком нема воде.вода није за пице,скола је покривена лесонит плоцама за које казу да су радиоактивне.мозда се и код нас несто промјени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Прика

19.08.2020 15:07

Да , сјете се бораца и њихове дјеце пред изборе , који су то биједници , фуууј !

Name

Мирко

19.08.2020 14:59

Хахаха .....иду избори.....1 кг кафе , коцка шећера....па од куће, до куће....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дупло голо

19.08.2020 15:30

Није то никаква помоћ, то је биједна цркавица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

19.08.2020 15:52

Па борци су престари и мало их има дјецу за сколски узраст, дајте свим борцима по 100 км, ако цјените борце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

19.08.2020 16:12

Тешко Богу са нама, какви смо! Њихови очеви дали животе за државу, а они који представљају државу њиховој дјеци дају мизерну помоћ. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

19.08.2020 20:56

Како их није срамота бораца да са 100 км понижавају њихову дјецу.

Name

БАЊАЛУЧАНИН-- ЦЗ...!!!

19.08.2020 22:31

АУ, КУКУ ЛЕЛЕ КАКВИ СМО МИ ПРИМИТИВАН ,, ЗАСРАНИ,, НАРОД...КУПИМО СЕ ЗА --100 км. Или ПАКЕТИЋ ОД --24 км вредности...1кг. брашна, 1 лит. Уља, пар сапунића и мало сиће све пред изборе и то за наше паре...МАЛО ПАРА, ЈЕДАН ПАКЕТИЋ , СВЕ ЗА ЈЕДАН ,,ГЛАСИЋ,, .. А даље Двије године ,, ЈЕБИТЕ СЕ НАРОДЕ, ВИ СТЕ НАС ИЗАБРАЛИ,, ...Нажалост нашу Школа се Понавља... Али до Када ???

ОДГОВОРИТЕ