Opština Ugljevik dodjeljuje 100 KM djeci boraca

U susret novoj školskoj godini, za potrebe nabavke udžbenika, djeci ratnih vojnih invalida, nezaposlenih demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske i višečlanih boračkih porodica, danas su predstavnici opštine Ugljevik i opštinske Boračke organizacije dodijelili novčana sredstva.

Republika Srpska 19.08.2020 | 14:36
Opština Ugljevik dodjeljuje 100 KM djeci boraca

Djeci ratnih vojnih invalida VRS od prve do šeste kategorije, nezaposlenih demobilisanih boraca prve i druge kategorije kao i djeci iz višečlanih boračkih porodica, za kupovinu udžbenika i ove godine je iz budžeta opštine Ugljevik izdvojeno po 100 KM.

“Negdje oko 130 djece je u pitanju i oko 13.000 KM je izdvojeno iz opštinskog budžeta. Moja zhvalnost ide Boračkoj organizaciji Ugljevik na brizi koju pokazuje prema ovim kategorijama, jer naša je i obaveza i dužnost, ali i potreba da i na ovakav, simboličan način iskažemo poštovanje prema potomcima onih koji su zaista najviše učinili za našu Republiku Srpsku”, poručio je načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić.

Anastasija Petrović iz Ugljevika, dijete ratnog vojnog invalida, kreće ove godine u IV razred Gimnazije u Bijeljini. Kaže da joj ovaj novac znači i da će za njega kupiti ono što joj je potrebno za predstojeće obaveze.

“Za ovaj novac sam planirala da uzmem pribor koji mi je potreban za narednu školsku godine i da se pripremim za predstojeće obaveze”, kaže Anastasija.

U saradnji sa opštinskom Boračkom organizacijom, ova praksa se provodi već dugi niz godina.

“Naš budžet predviđen za ovu godinu, koji dobijamo od opštine Ugljevik je 160.000 KM. Zahvaljujući njima smo danas u prilici da pomognemo ovim porodicama. Da je sreće pa da nam je naša Republika obezbijedila da invalidi imaju bolje invalidnine, a da nemamo nezaposlenih boraca, mi bi danas organizovali neke izlete ili ekskurzije ovoj djeci, ali mi smo, nažalost danas u takvoj situaciji da Boračka organizacija mora da se snalazi da bi pomogla ovim kategorijama, umjesto da imamo neku podršku i zahvalnost Republike,” rekao je Jovan Marinković, predsjednik Boračke organizacije Ugljevik.

Načelnik Ugljevika je istakao da će se sa ovom praksom nastaviti i ubuduće, ali i sa drugim vidovima ukazivanja poštovanja zaslužnima za stvaranje Srpske.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

19.08.2020 14:05

Za dvije godine dodjite opet mozda bude i po 150 maraka.Umjesto da se to rjesava za stalno oni se sjete da pred bilo koje izbore kupe glas po 50 ili 100 maraka.Oni vama po 100 maraka za dvije godine,a vi njima mjesecno po par hiljada maraka.Dok se ne digne kuka i motika nece se nista promjeniti.Za pocetak bi dobro bilo da im odbijete tih 100 maraka pa neka se onda misle.Sve dok vas smatraju kao prosjake nikada necete dobiti svoja prava.Kada uzmete to 100 maraka gubite pravo bilo sta da se bunite.

ODGOVORITE
Name

Prika

19.08.2020 14:41

Ugljevik je mozda jedini grad u srpskoj koji se redovno sjeti boraca i njihove djece,apolazak u skolu nije nimalo jeftin.borcima je bitna briga opstine zato ova vlast i opstaje tolkko dugo.valjda neko i u semberiji vidi dobre stvarj u komsiluku,pa to primjeni.da hoce ulozit u skole.kod nas u skoli sad tek rade toalete,dosad je u upotrebi bio vanjski wc u kom nema vode.voda nije za pice,skola je pokrivena lesonit plocama za koje kazu da su radioaktivne.mozda se i kod nas nesto promjeni

ODGOVORITE
Name

Re Prika

19.08.2020 15:07

Da , sjete se boraca i njihove djece pred izbore , koji su to bijednici , fuuuj !

Name

Mirko

19.08.2020 14:59

Hahaha .....idu izbori.....1 kg kafe , kocka šećera....pa od kuće, do kuće....

ODGOVORITE
Name

duplo golo

19.08.2020 15:30

Nije to nikakva pomoć, to je bijedna crkavica.

ODGOVORITE
Name

Rale

19.08.2020 15:52

Pa borci su prestari i malo ih ima djecu za skolski uzrast, dajte svim borcima po 100 km, ako cjenite borce.

ODGOVORITE
Name

Realno

19.08.2020 16:12

Teško Bogu sa nama, kakvi smo! Njihovi očevi dali živote za državu, a oni koji predstavljaju državu njihovoj djeci daju mizernu pomoć. Sramota.

ODGOVORITE
Name

Mirjana

19.08.2020 20:56

Kako ih nije sramota boraca da sa 100 km ponižavaju njihovu djecu.

Name

BANJALUČANIN-- CZ...!!!

19.08.2020 22:31

AU, KUKU LELE KAKVI SMO MI PRIMITIVAN ,, ZASRANI,, NAROD...KUPIMO SE ZA --100 km. Ili PAKETIĆ OD --24 km vrednosti...1kg. brašna, 1 lit. Ulja, par sapunića i malo siće sve pred izbore i to za naše pare...MALO PARA, JEDAN PAKETIĆ , SVE ZA JEDAN ,,GLASIĆ,, .. A dalje Dvije godine ,, JEBITE SE NARODE, VI STE NAS IZABRALI,, ...Nažalost našu Škola se Ponavlja... Ali do Kada ???

ODGOVORITE