Угљевик: Потписан уговор о изградји школског објекта

Начелник општине Угљевик Василије Перић потписао је са извођачем радова уговор о изградји школског објекта у Мјесној заједници Угљевик Село. Изградњу објекта биће финансирана из локалног буџета.

Република Српска 18.08.2020 | 14:56
Угљевик: Потписан уговор о изградји школског објекта

“Подручна Основна школа у Угљевик Селу је у лошем стању и небезбједна је за одвијање наставе и боравак дјеце у њој. Због тога ће општина Угљевик финансирати потпуну реконструкцију објекта, рекао је начелник општине Василије Перић.

“То је наша потреба у овом крају јер дјеца треба да имају идеалне услове за образовање и васпитање. Ово је једна од ријетких Мјесних заједница у којој немамо квалитетан објекат. Због тога је општина издвојила 272.000 КМ за изградњу овог новог школског објекта”, рекао је Перић.

Школу у Угљевик Селу тренутно похађа седам ученика рапоређених у пет разреда, док четворо ученика, у четири разреда, школу похађа у Старом Угљевику.

“Када општина заврши радове и када објекат буде у функцији, ми ћемо спојити двије школе. Затворићемо школу у Старом Угљевику, а дјеца из те школе ће прећи у Угљевик Село. Имаћемо два радна мјеста, али ће тада бити мањи број комбинација. Биће једна комбинација од три, а једна од два разреда, зависно од броја ученика, објашњава Сретен Лукић, директор Основне школе “Алекса Шантић” из Угљевика.

Општина Угљевик ће у току ове, и дијелом наредне године, издвојити око 500.000 КМ за реконструкцију и изградњу школских објеката на подручју те општине.

“У току ове године смо издвојили један значајан дио новчаних средстава за реконструкцију подручне основне школе у Мјесној заједници Тутњевац, а такође смо уложили значајан дио новчаних средстава за реконструкцију спорске сале у Основној школи у Доњој Трнови”, каже даље Перић.

Рок за завршетак радова на реконструкцији школе је 1. јун 2021. године. “Потрудићемо се да посао буде квалитетно одрађен али и да радови буду нешто краћи од оног како је уговорено” , поручио је начелник општине Угљевик Василије Перић.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ацо

18.08.2020 13:57

И то је за вас сензација стиди те се. Хоцетели пресјецати застави на отварењу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уг

18.08.2020 14:34

Чега да се стиде, људи граде школу, свака им част.

Name

ре уг

18.08.2020 14:58

Коме скола пензионерима сто цекају да умру,омладина иде увелико путем родитеља.Путем бољег зивота.

Name

Уг

18.08.2020 16:17

Потребно је обезбједит условене школе и на селима, као и у граду. Па макар то био један ученик, и он заслужује услове као сви остали.

Name

Томy

18.08.2020 17:23

7 дјака у пет разреда но комент Супер инвестиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста рец

18.08.2020 17:46

Сигурно је изводјац Монт градња

ОДГОВОРИТЕ