Ugljevik: Potpisan ugovor o izgradji školskog objekta

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić potpisao je sa izvođačem radova ugovor o izgradji školskog objekta u Mjesnoj zajednici Ugljevik Selo. Izgradnju objekta biće finansirana iz lokalnog budžeta.

Republika Srpska 18.08.2020 | 14:56
Ugljevik: Potpisan ugovor o izgradji školskog objekta

“Područna Osnovna škola u Ugljevik Selu je u lošem stanju i nebezbjedna je za odvijanje nastave i boravak djece u njoj. Zbog toga će opština Ugljevik finansirati potpunu rekonstrukciju objekta, rekao je načelnik opštine Vasilije Perić.

“To je naša potreba u ovom kraju jer djeca treba da imaju idealne uslove za obrazovanje i vaspitanje. Ovo je jedna od rijetkih Mjesnih zajednica u kojoj nemamo kvalitetan objekat. Zbog toga je opština izdvojila 272.000 KM za izgradnju ovog novog školskog objekta”, rekao je Perić.

Školu u Ugljevik Selu trenutno pohađa sedam učenika rapoređenih u pet razreda, dok četvoro učenika, u četiri razreda, školu pohađa u Starom Ugljeviku.

“Kada opština završi radove i kada objekat bude u funkciji, mi ćemo spojiti dvije škole. Zatvorićemo školu u Starom Ugljeviku, a djeca iz te škole će preći u Ugljevik Selo. Imaćemo dva radna mjesta, ali će tada biti manji broj kombinacija. Biće jedna kombinacija od tri, a jedna od dva razreda, zavisno od broja učenika, objašnjava Sreten Lukić, direktor Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika.

Opština Ugljevik će u toku ove, i dijelom naredne godine, izdvojiti oko 500.000 KM za rekonstrukciju i izgradnju školskih objekata na području te opštine.

“U toku ove godine smo izdvojili jedan značajan dio novčanih sredstava za rekonstrukciju područne osnovne škole u Mjesnoj zajednici Tutnjevac, a takođe smo uložili značajan dio novčanih sredstava za rekonstrukciju sporske sale u Osnovnoj školi u Donjoj Trnovi”, kaže dalje Perić.

Rok za završetak radova na rekonstrukciji škole je 1. jun 2021. godine. “Potrudićemo se da posao bude kvalitetno odrađen ali i da radovi budu nešto kraći od onog kako je ugovoreno” , poručio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Aco

18.08.2020 13:57

I to je za vas senzacija stidi te se. Hoceteli presjecati zastavi na otvarenju

ODGOVORITE
Name

Ug

18.08.2020 14:34

Čega da se stide, ljudi grade školu, svaka im čast.

Name

re ug

18.08.2020 14:58

Kome skola penzionerima sto cekaju da umru,omladina ide uveliko putem roditelja.Putem boljeg zivota.

Name

Ug

18.08.2020 16:17

Potrebno je obezbjedit uslovene škole i na selima, kao i u gradu. Pa makar to bio jedan učenik, i on zaslužuje uslove kao svi ostali.

Name

Tomy

18.08.2020 17:23

7 djaka u pet razreda no koment Super investicija

ODGOVORITE
Name

Sta rec

18.08.2020 17:46

Sigurno je izvodjac Mont gradnja

ODGOVORITE