У акцији "Кајак" СИПА у Братунцу ухапсила двије особе

- У наставку оперативне акције кодног мазива „Кајак“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су у Братунцу лишили слободе два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело удружења за кријумчарење миграната, саопштено је из СИПЕ.

Република Српска 18.08.2020 | 11:37
У акцији "Кајак" СИПА у Братунцу ухапсила двије особе

Наведене активности проводе се по наредбама Тужилаштва Босне и Херцеговине у сарадњи са Полицијским центром Југоисточне Европе (СЕЛЕЦ), Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, Службом за послове са странцима и МУП-ом Републике Српске.

"Оперативна акција „Кајак“ представља наставак координисаних активност које се проводе у сарадњи са полицијским службеницима Службе за борбу против организованог криминалитета МУП-а Републике Србије, усмјерених на разбијање организованих криминалних група које дјелују на подручју Републике Србије и Босне и Херцеговине, а организоване су ради кријумчарења миграната из Републике Србије у Босну и Херцеговину и даље према земљама Европске уније", каже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Крко

18.08.2020 10:47

Како ЕУ лагано пребацује своје проблеме нама, а домаћи послушници ревно одрађују што им се нареди. Ма, само пуштај преко Саве, па нека се они с њима гамбају!

ОДГОВОРИТЕ