U akciji "Kajak" SIPA u Bratuncu uhapsila dvije osobe

- U nastavku operativne akcije kodnog maziva „Kajak“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Bratuncu lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo udruženja za krijumčarenje migranata, saopšteno je iz SIPE.

Republika Srpska 18.08.2020 | 11:37
U akciji "Kajak" SIPA u Bratuncu uhapsila dvije osobe

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa Policijskim centrom Jugoistočne Evrope (SELEC), Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Republike Srpske.

"Operativna akcija „Kajak“ predstavlja nastavak koordinisanih aktivnost koje se provode u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, usmjerenih na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, a organizovane su radi krijumčarenja migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu i dalje prema zemljama Evropske unije", kaže se u saopštenju.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Крко

18.08.2020 10:47

Како ЕУ лагано пребацује своје проблеме нама, а домаћи послушници ревно одрађују што им се нареди. Ма, само пуштај преко Саве, па нека се они с њима гамбају!

ODGOVORITE