Ево због чега Надал не жели да брани титулу на УС опену

Најбољи шпански тенисер Рафаел Надал појаснио је због чега неће учествовати на Отвореном првенству Сједињених Америчких Држава.

Тенис 12.08.2020 | 07:20
Ево због чега Надал не жели да брани титулу на УС опену

Други рекет света је недавно саопштио да не жели да брани титулу на УС опену, а сада је сопштио због чега је донео такву одлуку.

"Здравље је главна нијанса која је утицала на моју одлуку. Чини ми се да ситуација са коронавирусом још није у потпуности контролисана, па смо мој тим и ја одлучили да не учествујемо на УС Опену," рекао је Надал за Теннис365.

34-годишњи Шпанац је изјавио да не жели да доводи своје тело у опасност.

"После много месеци без такмичарског оптерећења, предложен нам је тежак календар. Прелазак са тврде подлоге на шљаку без практично икаквих припрема опасан је за моје тело и будућност. То је личан став. Ситуација је таква каква јесте и нисам осећао снагу да одем у Њујорк и борим се", закључио је Надал.

Подсетимо, Надал је прошле сезоне тријумфовао на Отвореном првенству Америке.

Због тешке епидемиолошке ситуације у Њујорку овогодишњи УС опен играће се без присуства публике. Учесници ће морати да поштују строге мере заштите које су донели организатори турнира. Биће смештени у "мехур" и неће до краја турнира смети да напуштају базу.

Турнир ће се одржати од 31. августа до 13. септембра, а већ је потврђено да на њему неће учествовати Роџер Федерер, Рафаел Надал, Ник Кирјос, Гал Мнфис, Стен Вавринка и многи други.

(Курир спорт Фото: АП/ Ребецца Блацкwелл)

Коментари / 0

Оставите коментар