Сезоне без туриста- Италија губи пет милијарди евра

Италија ће због љетње сезоне без туриста из држава ван ЕУ, због пандемије и обавезе карантина, претрпјети штету од око пет милијарди евра толико ти путници укупно потроше за смештај, храну, превоз, забаву и куповину током јула, августа и септембра.

Свијет 22.07.2020 | 16:17
Сезоне без туриста- Италија губи пет милијарди евра

То је показала анализа италијанског удружења Колдирети (Цолдиретти) о посљедицама продужених мјера у Италији због пандемије, које, поред осталог, предвиђају обавезу 14-дневног карантина за особе које долазе из држава које нису чланице ЕУ.

Према подацима тог удружења, прошле године у Италији је током јула, августа и септембра боравило више од пет милиона људи из држава ван Европе, док ове сезоне туриста са других континената практично неће бити.

Како је наведено, због рестриктивних мјера Италија је ове љетње сезоне без америчких туриста са укупним трошковима од 1,8 милијарди евра у тој земљи током јула, августа и септембра.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дзоо

22.07.2020 15:28

Ало којих 5 милијарди нисте ви то добро превели цовеце то је огроман новац. Милиони људи посете Рим и Венецију да не прицамо о мору. Рецимо Турска знатели ви да само преко 10 милиона Руса посети Турске плазе ало то су у питању Десетине милијарди!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста не губи

22.07.2020 16:11

Него добија, у сваком смислу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.07.2020 00:32

Е Сведској ми то зовем хеместер, или одмор код куце, не путује се, нити се узима годисњи одмор висе оф 10 дана, јер цијене иду горе и радити се мора, да се надокнади сто се није радило. А корона, реце главни јуце, јос оволико колико досат, толико це јос да умре, али то је ок, само 17 пута висе него по глави станвника него у БиХ, и да маске цу циста глупост. Е то се зове борба за власт, његова власт је имала најлосије изборе у задњих 80 година ли це дати све само да сацувају власт па ако треба побити пола дрзаве није проблем, ислам увести као обвезну религију дрзавни ниста проблем није, преци цемо сви у црнце цак!

ОДГОВОРИТЕ