Окончана талачка криза у Украјини, приведен терориста

Путници аутобуса отетог у украјинском Луцку ослобођени су након што су припадници снага полиције заузели јуришем возило.

Свијет 21.07.2020 | 21:24
Окончана талачка криза у Украјини, приведен терориста

Напад на аутобус почео је експлозијом, а затим су таоци напустили аутобус. Након што су људи изашли, снаге безбједности опколиле су аутобус и заузеле га, јавља Спутњик.

Према наводима листа "Страна", терориста је задржан. 

Министар унутрашњих послова Украјине саопштио је да су сви таоци живи.

Раније је полиција преузела три таоца из аутобуса који је отео терориста, изјавио је министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков, а предсједник Украјине Владимир Зеленски је, након разговора са терористом, испунио један његов захтјев и позвао све да погледају филм "Земљани".

Отмичар је раније бацао петарде са прозора и покушао да обори полицијски дрон који је кружио око возила.

Украјински медији објавили су снимак на којем се види како нападач покушава да обори дрон испаљујући хице кроз прозор аутобуса.

Замјеник украјинског министра унутрашњих послова Антон Герашенко изјавио је да је нападач бацао петарде јер није било гелера.

Он је признао да полиција није пронашла могуће експлозивне направе за које је нападач раније говорио да је поставио у близини.

Герашенко је истакао да нападач не дозвољава да се храна и пиће доставе таоцима. Он им такође не дозвољава ни да извршавају физиолошке потребе. Према његовим ријечима, међу таоцима је и трудница.

Нападач је нешто раније упао у аутобус у којем је било десет до 20 путника. Он је рекао да се зове Максим Плохој и вјерује се да је наоружан бомбама и аутоматским оружјем и да је у близини поставио мину коју може активирати даљинским упаљачем.

Локални медији јавили су, позивајући се на своје изворе, да је Максим Плохој само псеудоним, а да је његово право име Максим Кривош.

 

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пиленце

22.07.2020 08:09

У одломку из филма земљани видјели смо убијање зивотиња сто знаци да је терориста био вегетаријанац па изреволтиран људским поступцима према зивотињама покусао овим потезом да застити зивотиње. Нисам веги али и ја сам против убијања xивотиња. Ста их јадних јплати главом да би се напунила људска гузицетина. Ослободити цовјека јер ником није наудио.

ОДГОВОРИТЕ