Резултати испитивања двије вакцине - добра вијест

 Извршни директор СЗО за ванредне програме Мајкл Рајан поздравио је као "добре вијести" резултате клиничких испитивања у раној фази два кандидата за вакцину против вируса корона, али је упозорио да предстоји дуг пут до развоја вакцине.

Босна и Херцеговина 20.07.2020 | 21:08
Резултати испитивања двије вакцине - добра вијест

"Сада морамо да пређемо на тестирања већих размјера у стварном свијету. Али добро је видјети да више података и више производа прелази у ову веома важну фазу открића вакцине", рекао је Рајан на конференцији за новинаре у Женеви.

Он је додао да су у клиничкој фази развоја тренутно 23 кандидата за вакцину против вируса корона, преноси АП.

Рајан се огласио након што су научници са Универзитета Оксфорд у документу објављеном у научном часопису "Тхе Ланцет" навели да се показало да њихова експериментална вакцина изазива заштитни одговор имуног система код више стотина људи, који су је примили.

И кинески истраживачи, који су користили сличну технику као тим с Оксфорда, објавили су у том часопису студију о својој експерименталној вакцини, која је показала да њихова вакцина изазива одговор имуног система.

Генерални директор СЗО Тедрос Адханом Гебрејесус изразио је раније данас забринутост због утицаја ковида-19 на аутохтоне заједнице, нарочито у Сјеверној и Јужној Америци.

Тедрос је рекао да је више од 70.000 случајева пријављено међу старосједеоцима у Сјеверној и Јужној Америци, а да је више од 2.000 људи преминуло.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

20.07.2020 21:29

Уствари, то није добра вијест, то је лоша вијест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.07.2020 08:43

корона није важна, вакцина је најбитнија, то је поента