Словенија скида Хрватску са зелене листе земаља

Словенска влада ставила је Хрватску на "жуту" листу епидемиолошки мање сигурних држава због пораста дневног броја зараза корона вирусом, рекао је владин потпарол Јелко Кацин.

Регион 02.07.2020 | 19:24
Словенија скида Хрватску са зелене листе земаља

Мјере ће ступити на снагу у суботу у поноћ. Хрватска је до сада била на словенској "зеленој" листи епидемиолошки сигурних држава, преноси Фена.

С те листе у нижу категорију су спуштене још Чешка и Француска. Одлука за Словенце који бораве у Хрватској значи да ће при повратку кући моћи од граничне полиције очекивати питање гдје су тачно боравили, што ће моћи доказивати хотелским рачуном, али им се неће одређивати карантена.

Они који се враћају из Хрватске мораће на граници поткријепити и своју руту доказима или дати потврду да у Хрватској имају некретнину, јер је покушаја обмањивања у том смислу било и превише", казао је Кацин. 

Мјера је донесена и зато јер је било много случајева у којима су словенски држављани и они са сталним боравком у Словенији, долазећи преко Хрватске или Мађарске, наводили да су боравили у тим земљама иако су били у Србији или Босни и Херцеговини које су на "црвеној" листи епидемиолошки несигурних држава.

На питање што стављање на "жуту" листу значи за хрватске држављане, Кацин је казао да ће они у Словенију слободно моћи долазити ако у њој имају некретнину или резервисан смјештај.

(Аваз)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мрква

02.07.2020 19:07

Аууууу, глуво било, сад це Бурле одма ВАНРЕДНУ сједницу НСР Српске ХАХАХАХАХА, одма да ОСУДИМО Словенију зашто дира ВИТАЛНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

02.07.2020 21:30

Иду на жуту листу. И даље несметано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

03.07.2020 07:13

Не због њих вец због нас да виде ко долази из БиХ и Србије ко да доказ да је био у Хрваској иде даље ко нема доказа иде у изолацију.

Name

КИКИ

03.07.2020 02:18

ПА ШТА ЈЕ ОВО , НАС СРБЕ НИКО НИШТА НЕ ПИТА .

ОДГОВОРИТЕ