Туристички радници у БиХ окрећу се домаћим гостима

У наредном периоду туристички радници у БиХ ставиће и нагласак на домаће госте који ће одмор провести у својој земљи , речено је на другој стручној конференцији о туризму у регији још је једном окупила врхунске стручњаке из регије и свијета како би потакнула промишљања и расправе о актуалним туристичким трендовима и новим моделима пословања након вишемјесечног периода без путовања.

Босна и Херцеговина 18.06.2020 | 11:14
Туристички радници у БиХ окрећу се домаћим гостима

- Босна и Херцеговина има више од 50 хиљада људи запослено у туристичком сектору и бројне привредне гране овисе од туризма. Ова сезона је отказана што се тиче иностраних гостију, а надамо се подршци институција како бисмо спремно дочекали наредну сезону, истакао је Мили Бијавица, предсједник Групације за угоститељство и туризам која дјелује при Вањскотрговинској комори БиХ и власник туристичке агенције Фортуна Тоурс.

У наредном периоду биће стављен нагласак на домаће госте који ће одмор провести у својој земљи истражујући туристичке дестинације које тек требају открити. 

Велика подршка домаћим гостима биће ваучери које је најавило Федерално министарство туризма, казао је Стјепан Приморац, предсједник Туристичког кластера Херцеговина и предсједник Удруге за туризам при Господарској комори Федерације БиХ.

Институције су на располагању да пруже инфраструктурну потпору туристичком сектору кроз своје редовне програме, али и кроз пројекте Еуропске уније. У протеклом периоду у Жупанији Западнохерцеговачкој је проведено неколико пројеката из области туризма који су остварили значајан помак у туристичким понудама, а у истом смјеру идемо и у наредном периоду, истакао је Иван Јуриљ, равнатељ Уреда Владе ЖЗХ за еуропске интеграције

Криза је помогла да се о БХ туризму мисли на дуге стазе као и планира унапређење и дигитализација пословања како би се спремно дочекала наредна туристичка сезона, закључак је водитељице панел дискусије Јосипе Терзић – Резић, оснивачице конференције АПРИОРИ ТУРИЗАМ.

(Индикатор)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Грађанин

18.06.2020 09:42

Ако до сада нису водили рачуна, нећу рећи о домаћим гостима,већ народу не морају ни од сада. Све и једна домаћа дестинације напухала је цијене да у претходном временом да ни један честит грађанин са својом мизерном платом није могао ни помислити да оде негдје на дан а камоли на дужи период. Цијене смјештаја, хране, пића...да не спомињем неких спортско рекреативних садржаја су биле недостижне за грађане Републике Српке. Сад ме само занима хоће ли цијене смјештаја и услуга бити у складу са мјесечном платом од 500 КМ или ће остати старе цијене а само нови гости?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.06.2020 10:36

Пресели се у Аустрију и Њемацку па нецес радити за 500 км и имацес да љетујес и идес где ти је воља од кубе,доминиканске републике ,хаваја или избизе и палма де мајорке

Name

Гајба

18.06.2020 10:15

Аааа па бар је то лако.Само треба да радите на колицину тј. да направите ноцења по некој разумној цијени.Или ако долази породица да има добар попуст типа 50КМ ноцење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јефтиније

18.06.2020 20:46

Је негдје вани, а одморис дусу не гледајаци и слусајуци идиоте.

Name

Истина

18.06.2020 10:53

Одмор за сваког цовјека је престанак бомбардовање разним измисљеним информацијама, престајањем издаја И продају насих дуса, измицања наслиједјеног од предака И тла под ногама, макар нигдје не мрднули. Одмор дусе И тијела је виси ниво, Који креатори не разумију, а односу на пропагирање купања, сунцања, бесциљних путовања,...,неких њихових измисљених вауцера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако Је

18.06.2020 14:20

Никоме банке не треба остављат. Цуј туризам у БИХ, мора да се салите. Прескупо а добијес ниста.

Name

Тацно

18.06.2020 20:42

Нико сее не мозе одморити бар на кратко у страсним вилајетима.