Породица Пантић тврди да тужилаштво прикрива доказе

Породица и пријатељи убијеног Александра Пантића и данас су организовали мирни протест испред зграде Окружног суда у Бијељини. Након ослобађајуће пресуде за Марка Зарића и Петра Бујиновића, породица окривљује тужилаштво да је прикривало доказе и да постоји политички притисак на правосуђе како би се заштитиле убице Пантића.

Република Српска 16.06.2020 | 15:58
Породица Пантић тврди да тужилаштво прикрива доказе

Прошле су три недјеље од усменог изрицања пресуде, а породица још није добила комплетну писану одлуку суда, тврди Данијела Пантић, сестра убијеног Александра. Она каже да су разочарани нерадом поступајућег тужиоца, који их је, како истиче Данијела, чак и лагао.

"Страшно је да било ко лаже, а поготово када је неко на мјесту тужиоца. Када се види њихов нерад, изгледа да је за њих убиство коректна ствар", каже Данијела Пантић.

Породица убијеног младића тврди да је цијела истрага вођена траљаво. Наводе да су неке појединости пропуштане како би се прикриле убице.

"Сувише је очигледно да неко штити убице мог брата. Ријеч је о једном од најбруталнијих убистава у Републици Српској, а на крају они који су оптужени за тај злочин су ослобођени".

Говорећи о низу нелогичних поступака у овом случају, Данијела Пантић је указала да је претходно осумњиченим лицима суд одредио притвор на основу доказа, а сада одједном нема доказа.

"Па гдје су сад ти докази", пита Данијела Пантић.

Друга сестра убијеног Александра Пантића, сумња да се умијешала политика и да поједини моћници штите убице њеног брата.

"Нема ту неке велике филозофије како наша држава функционише. Те политичке линије се увијек провлаче, поготово у оваквим случајевима, и штите се убице", каже Александра Пантић.

Породица очекује да ће 20. јуна добити и писану пресуду, како би кроз надлежне инситуције наставили своју борбу за истину и правду. Протесни скуп одржан је уз појачане безбједносне мјере полиције.

Подсјећамо, Александар Пантић је убијен 15. септембра 2018. године у тучи навијача "Црвене Звезде" и "Партизана" на паркингу хотела "Свети Стефан" у Дворовима код Бијељине.

БН ТВ 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Отахарин

16.06.2020 14:16

А ко је ,именом,тај кога оптузујете?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

16.06.2020 15:28

Бједнице то питај судије а не породицу, мозес ли мирно спавати са тим размисљањем.

Name

Комуналац

16.06.2020 15:51

Отац од Петра Бујиновица је високопозиционирани члан ПДП из Бијељине. Прије убиства Пантића, заташкавао је и кривичне пријаве против свог синчића због продаје дроге по Бијељини

Name

Директ

16.06.2020 16:08

То знају сви, укључујући и само правосуђе, које и у овом случају, не ради свој посао.

Name

НЕНА

16.06.2020 17:27

ПРАВДА ЗА СВА ЗАТАСКАНА УБИСТВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стваарно

16.06.2020 17:31

Ко је крив?

Name

Странац

16.06.2020 18:03

Гледајући објективно са стране јасно се види да су Салата убицама продали они који су учествовали у тучи. Старо је правило када дође до суда онда се сви праве будале,те нису сигурни,те нису видјели, мијењају исказ и на основу чега судија да осуди убице. Нека породица организује пресс конференцију и нека свједоци пред камерама кажу шта су видјели па ће све бити много јасније. Ово ни близу није случај заташкавања као у убиству Давида Драгичевића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

16.06.2020 18:16

Чему институције ако су појединци јачи од њих,шта ми то плаћамо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективније

18.06.2020 04:51

Објективно посматрано тузилац је тај који води истрагу. Он је дузан да обезбеди изјаве и доказе,а не породица. А овдје,колико ја видим, докази су постојали,па су склоњени да би убице изасле на слободу.

Name

Дно дна

17.06.2020 19:56

Када додје до тога да тузилац лазе,нема даље... Класична злоупотреба службеног положаја преко буџета.

ОДГОВОРИТЕ