Porodica Pantić tvrdi da tužilaštvo prikriva dokaze

Porodica i prijatelji ubijenog Aleksandra Pantića i danas su organizovali mirni protest ispred zgrade Okružnog suda u Bijeljini. Nakon oslobađajuće presude za Marka Zarića i Petra Bujinovića, porodica okrivljuje tužilaštvo da je prikrivalo dokaze i da postoji politički pritisak na pravosuđe kako bi se zaštitile ubice Pantića.

Republika Srpska 16.06.2020 | 15:58
Porodica Pantić tvrdi da tužilaštvo prikriva dokaze

Prošle su tri nedjelje od usmenog izricanja presude, a porodica još nije dobila kompletnu pisanu odluku suda, tvrdi Danijela Pantić, sestra ubijenog Aleksandra. Ona kaže da su razočarani neradom postupajućeg tužioca, koji ih je, kako ističe Danijela, čak i lagao.

"Strašno je da bilo ko laže, a pogotovo kada je neko na mjestu tužioca. Kada se vidi njihov nerad, izgleda da je za njih ubistvo korektna stvar", kaže Danijela Pantić.

Porodica ubijenog mladića tvrdi da je cijela istraga vođena traljavo. Navode da su neke pojedinosti propuštane kako bi se prikrile ubice.

"Suviše je očigledno da neko štiti ubice mog brata. Riječ je o jednom od najbrutalnijih ubistava u Republici Srpskoj, a na kraju oni koji su optuženi za taj zločin su oslobođeni".

Govoreći o nizu nelogičnih postupaka u ovom slučaju, Danijela Pantić je ukazala da je prethodno osumnjičenim licima sud odredio pritvor na osnovu dokaza, a sada odjednom nema dokaza.

"Pa gdje su sad ti dokazi", pita Danijela Pantić.

Druga sestra ubijenog Aleksandra Pantića, sumnja da se umiješala politika i da pojedini moćnici štite ubice njenog brata.

"Nema tu neke velike filozofije kako naša država funkcioniše. Te političke linije se uvijek provlače, pogotovo u ovakvim slučajevima, i štite se ubice", kaže Aleksandra Pantić.

Porodica očekuje da će 20. juna dobiti i pisanu presudu, kako bi kroz nadležne insitucije nastavili svoju borbu za istinu i pravdu. Protesni skup održan je uz pojačane bezbjednosne mjere policije.

Podsjećamo, Aleksandar Pantić je ubijen 15. septembra 2018. godine u tuči navijača "Crvene Zvezde" i "Partizana" na parkingu hotela "Sveti Stefan" u Dvorovima kod Bijeljine.

BN TV 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Otaharin

16.06.2020 14:16

A ko je ,imenom,taj koga optuzujete?

ODGOVORITE
Name

Rale

16.06.2020 15:28

Bjednice to pitaj sudije a ne porodicu, mozes li mirno spavati sa tim razmisljanjem.

Name

Komunalac

16.06.2020 15:51

Otac od Petra Bujinovica je visokopozicionirani član PDP iz Bijeljine. Prije ubistva Pantića, zataškavao je i krivične prijave protiv svog sinčića zbog prodaje droge po Bijeljini

Name

Direkt

16.06.2020 16:08

To znaju svi, uključujući i samo pravosuđe, koje i u ovom slučaju, ne radi svoj posao.

Name

NENA

16.06.2020 17:27

PRAVDA ZA SVA ZATASKANA UBISTVA

ODGOVORITE
Name

Stvaarno

16.06.2020 17:31

Ko je kriv?

Name

Stranac

16.06.2020 18:03

Gledajući objektivno sa strane jasno se vidi da su Salata ubicama prodali oni koji su učestvovali u tuči. Staro je pravilo kada dođe do suda onda se svi prave budale,te nisu sigurni,te nisu vidjeli, mijenjaju iskaz i na osnovu čega sudija da osudi ubice. Neka porodica organizuje press konferenciju i neka svjedoci pred kamerama kažu šta su vidjeli pa će sve biti mnogo jasnije. Ovo ni blizu nije slučaj zataškavanja kao u ubistvu Davida Dragičevića.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

16.06.2020 18:16

Čemu institucije ako su pojedinci jači od njih,šta mi to plaćamo?

ODGOVORITE
Name

Objektivnije

18.06.2020 04:51

Objektivno posmatrano tuzilac je taj koji vodi istragu. On je duzan da obezbedi izjave i dokaze,a ne porodica. A ovdje,koliko ja vidim, dokazi su postojali,pa su sklonjeni da bi ubice izasle na slobodu.

Name

Dno dna

17.06.2020 19:56

Kada dodje do toga da tuzilac laze,nema dalje... Klasična zloupotreba službenog položaja preko budžeta.

ODGOVORITE