Ребаланс буџета и друге одлуке НСРС иду на Уставни суд

На Заједничкој комисији Народне скупштине РС и Вијећа народа РС за усаглашавање закона, прописа и аката није постигнут договор о ребалансу буџета Републике Српске, на који је Клуб Бошњака покренуо питање заштите виталног националног интереса. Договор није постигнут ни око осталих тачака дневног реда.

Република Српска 15.06.2020 | 16:35
Ребаланс буџета и друге одлуке НСРС иду на Уставни суд

- Ребаланс буџета који је усвојила НС РС остаје на снази, јер Заједничка комисија Парламента Српске и Вијећа народа РС није постигла договор по овом питању. Од четири амандмана колико је предложио Клуб Бошњака, два су усвојена, један је одбијен, а један је тумачен погрешно, казала је након сједнице министар финансија Зора Видовић. 

Коначну оцјену ових питања, сада ће дати Уставни суд Републике Српске.

Заједничка комисија није се договорила ни о позивању на вето Клуба Бошњака на неколико уредби усвојених за вријеме ванредног стања, које су потврђене у Народној скупштини РС, као и на скупштинске закључке о усвајању Информације у вези антидејтонског дјеловања Уставног суда БиХ.

Вето Клуба Бошњака одбијен је и на одлуке о потврђивању Уредби са законском снагом о измјенама и допунама Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аутопута Коридор В-ц кроз РС и изградње дионице аутопута Бања Лука - Добој. 

БН ТВ 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Контрапункт

15.06.2020 16:29

Цуј Република Српска увела дозивотну робију - али хоце ли тако дуго да постоји, ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

15.06.2020 17:40

Смета ти Р.С.која је вјецна.Само се ти смеси,ал знас оно последњи се смеси најсладје.

Name

Ре Ветеран

15.06.2020 20:13

Сути Ветеран, знас да цовјек прица истину и врло добро знас да и ми Срби исто мислимо. Волимо Српску, али је неко кроји накарадно не мозе опстати. Дјаво прије ил касније додје по своје

Name

Козлук

15.06.2020 16:50

Хахаха, само да се оци замазу!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

15.06.2020 17:35

Хоћеш, хоћеш прихватити Бошњацима 2 амадмана, а опозиција може писати шта хоће али то је небитно.

ОДГОВОРИТЕ