Rebalans budžeta i druge odluke NSRS idu na Ustavni sud

Na Zajedničkoj komisiji Narodne skupštine RS i Vijeća naroda RS za usaglašavanje zakona, propisa i akata nije postignut dogovor o rebalansu budžeta Republike Srpske, na koji je Klub Bošnjaka pokrenuo pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa. Dogovor nije postignut ni oko ostalih tačaka dnevnog reda.

Republika Srpska 15.06.2020 | 16:35
Rebalans budžeta i druge odluke NSRS idu na Ustavni sud

- Rebalans budžeta koji je usvojila NS RS ostaje na snazi, jer Zajednička komisija Parlamenta Srpske i Vijeća naroda RS nije postigla dogovor po ovom pitanju. Od četiri amandmana koliko je predložio Klub Bošnjaka, dva su usvojena, jedan je odbijen, a jedan je tumačen pogrešno, kazala je nakon sjednice ministar finansija Zora Vidović. 

Konačnu ocjenu ovih pitanja, sada će dati Ustavni sud Republike Srpske.

Zajednička komisija nije se dogovorila ni o pozivanju na veto Kluba Bošnjaka na nekoliko uredbi usvojenih za vrijeme vanrednog stanja, koje su potvrđene u Narodnoj skupštini RS, kao i na skupštinske zaključke o usvajanju Informacije u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH.

Veto Kluba Bošnjaka odbijen je i na odluke o potvrđivanju Uredbi sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa Koridor V-c kroz RS i izgradnje dionice autoputa Banja Luka - Doboj. 

BN TV 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Kontrapunkt

15.06.2020 16:29

Cuj Republika Srpska uvela dozivotnu robiju - ali hoce li tako dugo da postoji, ha, ha..

ODGOVORITE
Name

Veteran

15.06.2020 17:40

Smeta ti R.S.koja je vjecna.Samo se ti smesi,al znas ono poslednji se smesi najsladje.

Name

Re Veteran

15.06.2020 20:13

Suti Veteran, znas da covjek prica istinu i vrlo dobro znas da i mi Srbi isto mislimo. Volimo Srpsku, ali je neko kroji nakaradno ne moze opstati. Djavo prije il kasnije dodje po svoje

Name

Kozluk

15.06.2020 16:50

Hahaha, samo da se oci zamazu!!!!

ODGOVORITE
Name

Мирослав

15.06.2020 17:35

Хоћеш, хоћеш прихватити Бошњацима 2 амадмана, а опозиција може писати шта хоће али то је небитно.

ODGOVORITE