Нема одговорности за неефикасан рад институција у БиХ

"Сви знамо да у оваквој БиХ нико не сноси одговорност за неефикасан рад", рекао је Босић, наводећи да је недавно Предсједништво БиХ казало да је Савјет министара БиХ одговоран што није усвојен буџет БиХ за ову годину.

Босна и Херцеговина 11.06.2020 | 10:53
Нема одговорности за неефикасан рад институција у БиХ

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је данас да ће приједлог буџета БиХ за ову огдину бити спреман за наредну сједницу Парламента БиХ.

Он је одговарајући на питање делегата Младена Босића /СДС/ ко је одговоран што доношење буџета касни, јер је предсједавајући Савјета министара обећао да ће то бити готово до 31. маја, Тегелтија је рекао да је Савјет министара раније утврдио приједлог буџет за ову годину и упутио га у Предсједништво БиХ, гдје је дошло до одређених корекција, због ситуације у вези са паандемијом вируса короне, па је враћен на дораду у Савјет министара.

"Ја сам очекивао да сав тај посао буде завршен до краја маја, али су неки корисници у међувремениу поднијели нове захтјеве због пандемије, па је дошло до застоја овог процеса. Буџет ће бити спреман за наредну седмицу", поручио је Тегелтија

Коментаришући Тегелтијин одговор, Босић је рекао да није задовољан одговором, посебно не оним дијелом који се тиче одговорности што буџет није још усвојен.

"Сви знамо да у оваквој БиХ нико не сноси одговорност за неефикасан рад", рекао је Босић, наводећи да је недавно Предсједништво БиХ казало да је Савјет министара БиХ одговоран што није усвојен буџет БиХ за ову годину.

"Међутим, овдје нема одговорности. Сви ми знамо како овај систем функционише", казао је Босић, додајући да је ово изборна година и да неусвајање буџета има додатну тежину у односу на обавезе демократског процеса који је пред нама.

"Ствари не иду како би требале", казао је Босић.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ВЛАСНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11.06.2020 09:33

Власнику Републике Српске и свега у њој, МД нису потребне никакве институције, је он као свевисњи господар управља као да је цар. Ваљда це и он једном отици негдје, макар и на дузе времена у Русију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заим Пехлиц

11.06.2020 10:43

Папке не занима ефикасност, напротив! Пардон, само ефикасно пуњење властитих дзепова.

Name

штеточине РС.

11.06.2020 09:44

Босићу подузми супер хитно нешто аларм свијетли годинама због пропасти свега и генерација у РС, није живот у РС само дат криминалцима РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поданици једни!

11.06.2020 10:29

Сто сад да подузима сто није подузимао протеклих пет година кад су били на власти тад им није пало на памет да тако несто изјаве јер би их СДА сутнула ногом у дупе а сто сад оцигледно није слуцај.

Name

Ре Под. Јадни

11.06.2020 13:06

Шта би требало подузети , па буџет је увјек био донешен , немој лупати и сачекај парти код Кошарца ,долезе и Човић и Бакир а и сви из акцизне коалиције.

Name

Директ

11.06.2020 13:55

Власт на нивоу БиХ тј. структура исте је комплексна, тако да у таквој консталацији, тешко да су шта велико могли учинити.

Name

Радован

11.06.2020 10:05

Бјелосвјетском олошу одговара Милокрад да нас развласти све што су тражили дао је чак и више.Знају они за његов криминал.На крају кад заврше са њим 100% иде у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

11.06.2020 10:06

БИТНО ДА МУТАВА ЗАТУЦАНА ВУЛИЋКА УЗИМА ОГРОМНУ ПЛАТУ А ШТО НЕЗНА КАКО СЕ ЗОВЕ НЕМА ВЕЗЕ КАКАВ ЉОГАВИ ПОЛТРОН ОБРАЗ ЂОН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопови

11.06.2020 14:20

Како те није срамота ??? Све сто си рекао вази и за тебе.

ОДГОВОРИТЕ