Nema odgovornosti za neefikasan rad institucija u BiH

"Svi znamo da u ovakvoj BiH niko ne snosi odgovornost za neefikasan rad", rekao je Bosić, navodeći da je nedavno Predsjedništvo BiH kazalo da je Savjet ministara BiH odgovoran što nije usvojen budžet BiH za ovu godinu.

Bosna i Hercegovina 11.06.2020 | 10:53
Nema odgovornosti za neefikasan rad institucija u BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da će prijedlog budžeta BiH za ovu ogdinu biti spreman za narednu sjednicu Parlamenta BiH.

On je odgovarajući na pitanje delegata Mladena Bosića /SDS/ ko je odgovoran što donošenje budžeta kasni, jer je predsjedavajući Savjeta ministara obećao da će to biti gotovo do 31. maja, Tegeltija je rekao da je Savjet ministara ranije utvrdio prijedlog budžet za ovu godinu i uputio ga u Predsjedništvo BiH, gdje je došlo do određenih korekcija, zbog situacije u vezi sa paandemijom virusa korone, pa je vraćen na doradu u Savjet ministara.

"Ja sam očekivao da sav taj posao bude završen do kraja maja, ali su neki korisnici u međuvremeniu podnijeli nove zahtjeve zbog pandemije, pa je došlo do zastoja ovog procesa. Budžet će biti spreman za narednu sedmicu", poručio je Tegeltija

Komentarišući Tegeltijin odgovor, Bosić je rekao da nije zadovoljan odgovorom, posebno ne onim dijelom koji se tiče odgovornosti što budžet nije još usvojen.

"Svi znamo da u ovakvoj BiH niko ne snosi odgovornost za neefikasan rad", rekao je Bosić, navodeći da je nedavno Predsjedništvo BiH kazalo da je Savjet ministara BiH odgovoran što nije usvojen budžet BiH za ovu godinu.

"Međutim, ovdje nema odgovornosti. Svi mi znamo kako ovaj sistem funkcioniše", kazao je Bosić, dodajući da je ovo izborna godina i da neusvajanje budžeta ima dodatnu težinu u odnosu na obaveze demokratskog procesa koji je pred nama.

"Stvari ne idu kako bi trebale", kazao je Bosić.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

VLASNIKU REPUBLIKE SRPSKE

11.06.2020 09:33

Vlasniku Republike Srpske i svega u njoj, MD nisu potrebne nikakve institucije, je on kao svevisnji gospodar upravlja kao da je car. Valjda ce i on jednom otici negdje, makar i na duze vremena u Rusiju.

ODGOVORITE
Name

Zaim Pehlic

11.06.2020 10:43

Papke ne zanima efikasnost, naprotiv! Pardon, samo efikasno punjenje vlastitih dzepova.

Name

štetočine RS.

11.06.2020 09:44

Bosiću poduzmi super hitno nešto alarm svijetli godinama zbog propasti svega i generacija u RS, nije život u RS samo dat kriminalcima RS.

ODGOVORITE
Name

Podanici jedni!

11.06.2020 10:29

Sto sad da poduzima sto nije poduzimao proteklih pet godina kad su bili na vlasti tad im nije palo na pamet da tako nesto izjave jer bi ih SDA sutnula nogom u dupe a sto sad ocigledno nije slucaj.

Name

Ре Под. Јадни

11.06.2020 13:06

Шта би требало подузети , па буџет је увјек био донешен , немој лупати и сачекај парти код Кошарца ,долезе и Човић и Бакир а и сви из акцизне коалиције.

Name

Direkt

11.06.2020 13:55

Vlast na nivou BiH tj. struktura iste je kompleksna, tako da u takvoj konstalaciji, teško da su šta veliko mogli učiniti.

Name

Radovan

11.06.2020 10:05

Bjelosvjetskom ološu odgovara Milokrad da nas razvlasti sve što su tražili dao je čak i više.Znaju oni za njegov kriminal.Na kraju kad završe sa njim 100% ide u zatvor.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

11.06.2020 10:06

BITNO DA MUTAVA ZATUCANA VULIĆKA UZIMA OGROMNU PLATU A ŠTO NEZNA KAKO SE ZOVE NEMA VEZE KAKAV LJOGAVI POLTRON OBRAZ ĐON.

ODGOVORITE
Name

lopovi

11.06.2020 14:20

Kako te nije sramota ??? Sve sto si rekao vazi i za tebe.

ODGOVORITE