У Сарајеву почела сједница Дома народа ПС БиХ

- У Сарајеву је почела сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ на којој ће делегати разматрати Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о систему државне помоћи, који је предложио Савјет министара.

Босна и Херцеговина 11.06.2020 | 10:18
У Сарајеву почела сједница Дома народа ПС БиХ

Измјене и допуне предложеног закона, који ће делегати разматрати у првом читању, односе се на усклађивање система државне помоћи са обавезама преузетим међународним уговорима које је потписала и ратификовала БиХ, а посебно обавезама које слиједе из процеса европских интеграција, односно ступања на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању.

Током примјене Закона установљено је да су неке његове важне одредбе само дјелимично усклађене са основним одредницама правне тековине ЕУ, због чега се приступило доношењу његових измјена и допуна.

На дневном реду сједнице Дома народа налази се више извјештаја, међу којима и извјештај Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара о реализацији Ревидиране стратегије БиХ за провођење Анекса седам Дејтонског мировног споразума за 2017. годину.

Делегати би требало да размотре и да се изјасне и о извјештајима о заштити личних података за 2017. и 2018. годину, те више специјалних извјештаја Институције омбудсмена за људска права БиХ, као и Канцеларије за ревизију институција БиХ.

Предвиђено је и разматрање иницијатива делегата из Клуба бошњачког народа Дениса Бећировића да Савјет министара достави Дому народа информацију о размјерама мигрантске кризе у Унско-санском кантону, с приједлогом мјера за њено рјешавање.

Дневним редом је предвиђено и разматратрање иницијативе делегата из Клуба хрватског народа Златка Милетића у вези са захтјевом за измјене и допуне Закона о Високом судском и тужилачком савјету БиХ. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДУСАНКА

11.06.2020 09:24

А ЈЕЛ НАСА ДУСАНКА ТУ. БРАНИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС. УБИ СЕ ЗЕНА НА ТWИТЕРУ ОД ТОГ ИНТЕРЕСА. ЗАО МИ ЈЕ ДОДЈЕ. НЕ ДАЈ БОЗЕ КО ДА ХОЦЕ ВЕНЕ БРЕ ДА ПРЕСЕЦЕ. ИЛ ВАРИКИНУ ДА ПОПИЈЕ. СТЕТА КРЕМЕ. ЊЕНА КРЕМА ЗА ЛИЦЕ СРПСКО НАМА ДРАГО КОСТА 500 МАРАКА ПА СЕ ЦИЈЕЛИ ДОМ НАЗОВИ НАРОДА РАДОСНО СМИЈЕ ПРИЛИКОМ ЊЕНИХ ИЗЛИВА СТРАСТИ ПРЕМА НАМА СРБИМА И НАРАВНО КЛЕПТОМАНУ.

ОДГОВОРИТЕ