"Прогнозе остају исте, долази врело љето"

Метеоролог Недим Сладић рекао је данас за Н1 да се у Босни и Херцеговини очекује веома топло љето те да се раније прогнозе у том смислу нису мијењале.

Босна и Херцеговина 10.06.2020 | 23:11
"Прогнозе остају исте, долази врело љето"

Према његовим ријечима, нестабилно вријеме преовладаваће у наредним данима с изузетком петка и посебно предстојеће суботе.

''Ситуација ће се поправљати, али краткотрајно, у петак долази до примирја. Висине ће имати мање влаге и неће бити услова за грмљавинска невремена. Сутра ће Зеничко-добојски и Тузлански кантон бити под ризиком за невријеме. Субота је први дан за који можемо рећи да ће бити стабилнији и топлији. Од недјеље поново наставак промјењивог времена, али идућа седмица не дјелује толико страшно. Постојаће услови за локалне пљускове у другом дијелу дана. Мало ће ме људи погрешно разумјети, али ово је типично за јуни мјесец'', рекао је Сладић.

Говорећи о љетним мјесецима, Сладић је рекао да прогнозе остају исте - очекује нас врело љето.

''Нови излази модела на дугорочне стазе не упућују на одступање од пријашњих, очекујемо топлије љето од просјека. Нестабилности ће попуштати крајем јуна. Имаћемо и топлотне таласе када температре ваздуха одступа од одређених нормала из пријашњих година'', додао је гост Н1.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар