Граница Канада-САД затворена и након 21. јуна

Канадско-америчка граница остаће затворена и после 21. јуна, како је претходно било одлучено, за сав саобраћај који није неопходан, кажу извори Си-Би-Си њуза.

Свијет 10.06.2020 | 22:37
Граница Канада-САД затворена и након 21. јуна

Извори канадске ТВ мреже који су директно упознати са ситуацијом, потврдили су да Канада и САД преговарају о продужењу граничних ограничења, али споразум тек треба да буде потписан.

Обе земље су у марту постигле споразум о привременом затварању граница чиме су забрањена путовања, али се дозвољава трговинским пошиљкама и радницима који раде неопходне послове да наставе кретање у оба смера.

Нејасно је колико дуго ће бити продужена ограничења за прелазак из једне земље у другу.

Првобитни споразум продужен је први пут у априлу за 30 дана - до 21. маја, а други пут је продужен за још 30 дана прошлог месеца.

У понедељак је савезна влада најавила да ће Канада почети да допушта неким члановима породице одвојеним привременим ограничењима путовања због пандемије да пређу границу.

"Одобравамо ограничена изузећа, како бисмо омогућили блиским члановима породица, или особама са сталним боравком да дођу у Канаду", изјавио је премијер Џастин Трудо.

"Ово је невероватно тешко време, тешко је бити одвојен од супружника, детета или мајке и оца", додао је Трудо.

Он је подсетио да ће свако ко уђе у Канаду морати да буде у карантину 14 дана, а непоштовање правила може резултирати "озбиљним казнама".

Те промене ступиле су на снагу у понедељак у поноћ и примењују се на стране држављане чији су чланови породице Канађани и имају стални боравак у земљи, а услов је и да немају коронавирус.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тако

11.06.2020 02:54

Искусавају колико могу народу стајати на врату и до које мјере могу манипулисати руљом. Психо тортура а они састанце ли састанце путују гдје им је воља и планирају како да зајебу обицан свијет. Ако сам биједа и немам ни за хљеб боље да ме поједе корона. Ста ја смисао зивота слобода је смисао зивота и само за њу треба и умријети јер смрт је ионако неизбјезна. Они отварају и затварају границе када имају несто за циљ а не сто мисле добро људима. Све кримос до кримоса и на крају требају смислити несто сто це збрисати људски род са планете да ове јадне зивотиње мало одморе без проклетника. Нови талас мора доци вакцина се мора продати Ето били казе да нема везе са циповањем а сам дао ту изјаву која постоји на видео записима. Бозе опрости до које је мјере излапио да незна ста је изјавио прије три мјесеца а секи зна ста је прије готово 30 година прицао у хртковцима. Знаци били побија себе и мало му па трази јос веце богатство о главу му се обило дабогда

ОДГОВОРИТЕ