Granica Kanada-SAD zatvorena i nakon 21. juna

Kanadsko-američka granica ostaće zatvorena i posle 21. juna, kako je prethodno bilo odlučeno, za sav saobraćaj koji nije neophodan, kažu izvori Si-Bi-Si njuza.

Svijet 10.06.2020 | 22:37
Granica Kanada-SAD zatvorena i nakon 21. juna

Izvori kanadske TV mreže koji su direktno upoznati sa situacijom, potvrdili su da Kanada i SAD pregovaraju o produženju graničnih ograničenja, ali sporazum tek treba da bude potpisan.

Obe zemlje su u martu postigle sporazum o privremenom zatvaranju granica čime su zabranjena putovanja, ali se dozvoljava trgovinskim pošiljkama i radnicima koji rade neophodne poslove da nastave kretanje u oba smera.

Nejasno je koliko dugo će biti produžena ograničenja za prelazak iz jedne zemlje u drugu.

Prvobitni sporazum produžen je prvi put u aprilu za 30 dana - do 21. maja, a drugi put je produžen za još 30 dana prošlog meseca.

U ponedeljak je savezna vlada najavila da će Kanada početi da dopušta nekim članovima porodice odvojenim privremenim ograničenjima putovanja zbog pandemije da pređu granicu.

"Odobravamo ograničena izuzeća, kako bismo omogućili bliskim članovima porodica, ili osobama sa stalnim boravkom da dođu u Kanadu", izjavio je premijer Džastin Trudo.

"Ovo je neverovatno teško vreme, teško je biti odvojen od supružnika, deteta ili majke i oca", dodao je Trudo.

On je podsetio da će svako ko uđe u Kanadu morati da bude u karantinu 14 dana, a nepoštovanje pravila može rezultirati "ozbiljnim kaznama".

Te promene stupile su na snagu u ponedeljak u ponoć i primenjuju se na strane državljane čiji su članovi porodice Kanađani i imaju stalni boravak u zemlji, a uslov je i da nemaju koronavirus.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tako

11.06.2020 02:54

Iskusavaju koliko mogu narodu stajati na vratu i do koje mjere mogu manipulisati ruljom. Psiho tortura a oni sastance li sastance putuju gdje im je volja i planiraju kako da zajebu obican svijet. Ako sam bijeda i nemam ni za hljeb bolje da me pojede korona. Sta ja smisao zivota sloboda je smisao zivota i samo za nju treba i umrijeti jer smrt je ionako neizbjezna. Oni otvaraju i zatvaraju granice kada imaju nesto za cilj a ne sto misle dobro ljudima. Sve krimos do krimosa i na kraju trebaju smisliti nesto sto ce zbrisati ljudski rod sa planete da ove jadne zivotinje malo odmore bez prokletnika. Novi talas mora doci vakcina se mora prodati Eto bili kaze da nema veze sa cipovanjem a sam dao tu izjavu koja postoji na video zapisima. Boze oprosti do koje je mjere izlapio da nezna sta je izjavio prije tri mjeseca a seki zna sta je prije gotovo 30 godina pricao u hrtkovcima. Znaci bili pobija sebe i malo mu pa trazi jos vece bogatstvo o glavu mu se obilo dabogda

ODGOVORITE