Брчко: Рекострукција локалних улица и путева

Јавно Предузеће “Путеви Брчко” на основу усвојених скупштинских одлука, и у току ове године наставља да изводи појачано одржавање и рекострукцију локалних улица и путева на подручју Брчко дистрикта.

Република Српска 10.06.2020 | 17:47
Брчко: Рекострукција локалних улица и путева

Недавном скупштинском одлуком предвиђена је додатна реконструкција за чак 14 праваца на подручју Брчког, а за ту активност издвојена је сума од око 5,7 милиона марака, каже директор ЈП “Путеви Брчко” Мирослав Мишкић.  

“Ријеч је о магистралним путевима са све четири стране уласка у град и 14 локација по скупштинској одлуци, и још неких које смо имали испројектоване раније, из прошле године.  За те намјене издвојено  је 3.300.000 КМ”, каже Мишкић.



Услови за потребну реконструкцију стекли су се изградњом обилазнице око Брчког и измијештањем транзитног саобраћаја из града. Радови на десет локација су завршени, док су на осам још увијек у току.

“Мислим да већина њих има рок 30, а максимално 45 дана. Рачунамо да би ових осам, који су у току, требало да буду готови почетком наредне седмице или, у најгорем случају, до краја сљедеће седмице. Мало нас успорава киша”, објашњава Мишкић. 



У плану је и рекострукција пјешачке стазе према Фицибајеру.

“Било би идеално ако успијемо да са Владом, односно надлежним ресорним одјељењем, видимо да се то продужи до циглана, јер је и тај дио пропао. Мислим да је тамо основни проблем то што по пјешачкој стази саобраћају и возила, и стаза због тога врло брзо пропадне. Уз то треба додати повремени висок водостај који такође учини своје”, каже даље директор ЈП “Путеви Брчко”.

Након завршетка започетих радова почињу радови, између осталог, и на локацији код кружног тока Илићка, радови у Вучиловцу и радови на канализација у Маочи, најављује Мишкић. 

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ра

10.06.2020 16:44

Погледајте само покушавају да за снсд добију што више гласова то је истина срби су се продали у дистрикту за ситне паре смрадови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.06.2020 18:16

Реконструкција путева и тако на сваких неколико година (пред изборе), док град нема градски базен и док при свакој јачој киши пут испод надвожњака у Грчици поплави и тако већ 50 година, а годишњи буџет општине преко 300 милиона КМ. Укратко, Брчко под управом СНСД-овог градоначелника Дистрикта Брчко.

ОДГОВОРИТЕ