Brčko: Rekostrukcija lokalnih ulica i puteva

Javno Preduzeće “Putevi Brčko” na osnovu usvojenih skupštinskih odluka, i u toku ove godine nastavlja da izvodi pojačano održavanje i rekostrukciju lokalnih ulica i puteva na području Brčko distrikta.

Republika Srpska 10.06.2020 | 17:47
Brčko: Rekostrukcija lokalnih ulica i puteva

Nedavnom skupštinskom odlukom predviđena je dodatna rekonstrukcija za čak 14 pravaca na području Brčkog, a za tu aktivnost izdvojena je suma od oko 5,7 miliona maraka, kaže direktor JP “Putevi Brčko” Miroslav Miškić.  

“Riječ je o magistralnim putevima sa sve četiri strane ulaska u grad i 14 lokacija po skupštinskoj odluci, i još nekih koje smo imali isprojektovane ranije, iz prošle godine.  Za te namjene izdvojeno  je 3.300.000 KM”, kaže Miškić.



Uslovi za potrebnu rekonstrukciju stekli su se izgradnjom obilaznice oko Brčkog i izmiještanjem tranzitnog saobraćaja iz grada. Radovi na deset lokacija su završeni, dok su na osam još uvijek u toku.

“Mislim da većina njih ima rok 30, a maksimalno 45 dana. Računamo da bi ovih osam, koji su u toku, trebalo da budu gotovi početkom naredne sedmice ili, u najgorem slučaju, do kraja sljedeće sedmice. Malo nas usporava kiša”, objašnjava Miškić. 



U planu je i rekostrukcija pješačke staze prema Ficibajeru.

“Bilo bi idealno ako uspijemo da sa Vladom, odnosno nadležnim resornim odjeljenjem, vidimo da se to produži do ciglana, jer je i taj dio propao. Mislim da je tamo osnovni problem to što po pješačkoj stazi saobraćaju i vozila, i staza zbog toga vrlo brzo propadne. Uz to treba dodati povremeni visok vodostaj koji takođe učini svoje”, kaže dalje direktor JP “Putevi Brčko”.

Nakon završetka započetih radova počinju radovi, između ostalog, i na lokaciji kod kružnog toka Ilićka, radovi u Vučilovcu i radovi na kanalizacija u Maoči, najavljuje Miškić. 

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ra

10.06.2020 16:44

Pogledajte samo pokušavaju da za snsd dobiju što više glasova to je istina srbi su se prodali u distriktu za sitne pare smradovi

ODGOVORITE
Name

Direkt

10.06.2020 18:16

Rekonstrukcija puteva i tako na svakih nekoliko godina (pred izbore), dok grad nema gradski bazen i dok pri svakoj jačoj kiši put ispod nadvožnjaka u Grčici poplavi i tako već 50 godina, a godišnji budžet opštine preko 300 miliona KM. Ukratko, Brčko pod upravom SNSD-ovog gradonačelnika Distrikta Brčko.

ODGOVORITE