Ребаланс буџета Српске иде на усаглашавање

На сједници Вијећа народа Републике Српске данас није постигнута сагласност о питању заштите виталног националног интереса на ребаланс буџета Републике Српске за ову годину, који је покренуо Клуб Бошњака.

Босна и Херцеговина 10.06.2020 | 16:22
Ребаланс буџета Српске иде на усаглашавање
Вето бошњачког клуба биће предмет усаглашавања на Заједничкој комисији Вијећа народа и Народне скупштине Републике Српске. 

Клуб Бошњака у Вијећу народа у Републике Српске је још прије епидемије корона вируса ставио вето и на скупштинске закључке о усвајању Информације у вези антидејтонског дјеловања Уставног суда БиХ.

Ни о том питању данас нису усаглашени ставови на Вијећу народа, као ни о уредбама усвојеним током ванредног стања у РС.

Бошњачки клуб покренуо је питање заштите виталног националог интереса и на одлуке о потврђивању Уредби са законском снагом о измјенама и допунама Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аутопута Коридор Вц кроз Републику Српску и изградње дионице аутопута Бања Лука – Добој.

Вето су ставили и на Одлуку о потврђивању Уредбе са законском снагом о допунама Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аутопута и гасовода дионице Вукосавље - Брчко и Брчко – Рача.

Потпредсједавајући Вијећа народа из бошњачког народа Михнет Окић појаснио је данас за Фену да су ставили вето, јер су ребалансом буџета умањене ставке које се односе на одрживи повратак, те грантови за бошњачка добротворна удружења и организације цивилних жртава рата.

Окић је указао да су нулирања средства за исплату отпремнина незаконито отпуштеним радницима Бошњацима на почетку рата на постору Републике Српске, неприхватљива.

Казао је и да су одлуке о покретању поступка заштите виталног националног интереса бошњачког народа покренули, јер се споменутим уредбама покушава државна имовина укњижити на Републику Српску.

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Горан

10.06.2020 14:35

А Бошњаци суздржати на гласању за оставку Клосарца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.06.2020 15:45

Овамо се буне а гласају за криминал ниста не разумијем.све банда

Name

Пролазник

10.06.2020 21:02

Све је то иста багра, то је оно ја теби ти мени следеци пут, и тако 30 год.Сви напредују а ми и Србија тонемо.

ОДГОВОРИТЕ