Rebalans budžeta Srpske ide na usaglašavanje

Na sjednici Vijeća naroda Republike Srpske danas nije postignuta saglasnost o pitanju zaštite vitalnog nacionalnog interesa na rebalans budžeta Republike Srpske za ovu godinu, koji je pokrenuo Klub Bošnjaka.

Bosna i Hercegovina 10.06.2020 | 16:22
Rebalans budžeta Srpske ide na usaglašavanje
Veto bošnjačkog kluba biće predmet usaglašavanja na Zajedničkoj komisiji Vijeća naroda i Narodne skupštine Republike Srpske. 

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda u Republike Srpske je još prije epidemije korona virusa stavio veto i na skupštinske zaključke o usvajanju Informacije u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH.

Ni o tom pitanju danas nisu usaglašeni stavovi na Vijeću naroda, kao ni o uredbama usvojenim tokom vanrednog stanja u RS.

Bošnjački klub pokrenuo je pitanje zaštite vitalnog nacionalog interesa i na odluke o potvrđivanju Uredbi sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa Koridor Vc kroz Republiku Srpsku i izgradnje dionice autoputa Banja Luka – Doboj.

Veto su stavili i na Odluku o potvrđivanju Uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa i gasovoda dionice Vukosavlje - Brčko i Brčko – Rača.

Potpredsjedavajući Vijeća naroda iz bošnjačkog naroda Mihnet Okić pojasnio je danas za Fenu da su stavili veto, jer su rebalansom budžeta umanjene stavke koje se odnose na održivi povratak, te grantovi za bošnjačka dobrotvorna udruženja i organizacije civilnih žrtava rata.

Okić je ukazao da su nuliranja sredstva za isplatu otpremnina nezakonito otpuštenim radnicima Bošnjacima na početku rata na postoru Republike Srpske, neprihvatljiva.

Kazao je i da su odluke o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda pokrenuli, jer se spomenutim uredbama pokušava državna imovina uknjižiti na Republiku Srpsku.

(Fena)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Goran

10.06.2020 14:35

A Bošnjaci suzdržati na glasanju za ostavku Klosarca.

ODGOVORITE
Name

Re

10.06.2020 15:45

Ovamo se bune a glasaju za kriminal nista ne razumijem.sve banda

Name

Prolaznik

10.06.2020 21:02

Sve je to ista bagra, to je ono ja tebi ti meni sledeci put, i tako 30 god.Svi napreduju a mi i Srbija tonemo.

ODGOVORITE