Бањалука: Дио приватних вртића није почео са радом

Центар за предшколско васпитање Бањалука почео је са радом у осам објеката. Од укупно 202 дјеце који иначе иду у јавне вртиће, родитељи су довели 74 у дежурне предшколске установе. Из Центра су поручили да су сви радници тестирани и негативни на вирус корона.

Република Српска 11.05.2020 | 16:41
Бањалука: Дио приватних вртића није почео са радом

"Уколико се укаже потреба, отворићемо и све остале објекте, наравно, све у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске", каже Јелена Куртиновић, директор Центра за предшколско васпитање РС. 

Ипак, дио приватних вртића у Бањалуци није почео с радом због касне и напрасне одлуке надлежних органа да би требало тестирати све запослене из предшколских установа. Тестирања су обављена тек током викенда, иако је отварање било већ заказано за 11. мај.

"Наши радници су тестирани јуче, тако да очекујемо да ћемо сутра почети с радом, након што буду готови резултати тестова", поручује Кристина Шарац, власница једне приватне предшколске установе у Бањалуци. 

Према препорукама Института за јавно здравство РС, дјеца ће бити распоређена у групе по највише 10 -оро у једној.

Примопредаја дјеце се обавља на улазима у предшколску установу, а родитељи, односно један који их доводи мора да потпише изјаву да оба родитеља раде због чега су приморани да доведу дијете на чување у вртић.

Поред тога, неопходно је да родитељи потпишу писану изјаву да чланови домаћинства нису позитивни на ЦОВИД-19, нити су у било којој врсти изолације или карантина.

"Биће обавезна тријажа дјеце на самом улазу, свима ћемо мјерити температуру, такође дезинфекција барем двапут дневно, некад и чешће", поручује Кристина Шарац.

Након што буду готови резултати тестирања запослених на ЦОВИД -19, са радом би требало да почну све предшколске установе у Бањалуци. 

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

XXЛ

11.05.2020 15:04

И МЕТРЕБАЈУ РАДИТ...ЦУЈ ПРИВАТНИ ВРТИЦИ...XАXА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.05.2020 18:57

Какав глуп коментар! Па не могу сви уписати дјецу у дрзавни вртиц, нема мјеста. Да нам није приватних вртица пропали бисмо нацисто

Name

Ре xxл

11.05.2020 19:10

Ти си баш XXЛ примјер будале

Name

Мислим

11.05.2020 16:48

Сад можете имати групе како би требале да буду иначе, да се може нормално радити са дјецом. Нико се не залаже за такав начин рада, а још и не помишљају да запосле медицинску сестру у вртићу, па васпитач преузима и ту улогу поред своје основне. Какви су то прорачуни, а када вртић нема медицинску сестру, собу за изолацију, двориште са ТРАВОМ, ДРВЕЋЕМ, а међу најскупљим вртићима се убрајају. Државни вртић у Сремској Митровици је био око 50 КМ, а у Београду око 90, па ви видите. Дјеца иду на спавање прије ручка, а ручају када устану. А ко је крив? Крив је родитељ, ми који пристајемо на све ово лудо, заостало, па и дјеца тако одрастају као што смо ми. Јако тужно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

11.05.2020 21:56

Погледајте изјаву директорице вртица од пре пар дана , казе ннаправили смо план “ некакве групе “ туга, залост , јад ! Вецерас не зна проговорити две просто просирене реценице а раскопцала два дугмета сакоа “ залосно је то “ . Зна по граду и по кафанама трацати постен свет са својим Партијским друговима и износити неистине ! Градонацелник је крив јер је дозволио овај циркус у граду !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре хм

12.05.2020 09:53

Пошаљите линк да погледамо