Милићевић: Из буџета општине помоћ за привреднике

На ванредној сједници Скупштине Шамца данас је донесена одлука да се из општинског буџета издвоје средства помоћи привредним субјектима на подручју те општине с циљем ублажавања лоших економских посљедица усљед епидемије вируса корона.

Република Српска 04.05.2020 | 15:11
Милићевић: Из буџета општине помоћ за привреднике

Било је ријечи и о проналажењу најбољег начина за помоћ привредницима у условима који су настали усљед вируса корона.

“Скупштина Шамца данас је такође донијела одлуку да привреднике који су у закупу пословних простора ослободи плаћања за мај и јун, а сви привредни субјекти који нису радили у вријеме епидемије вируса корна биће  ослобођени плаћања комуналне таксе за стаклене баште, за изложбени простор на јавној површини, као и за простор на којем се налазе киосци", рекао је начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић

Средства из општинског буџета која су намјиењена за подршку запошљавању и набавци опреме биће преусмјерена на субјекте који нису радили због епидемије.

“Сваки привредни субјект уз подношење пријаве од стране пореске управе са бројем радника које је имао у мјесецу марту треба да поднесе захтјев и по раднику како би добио одређена новчана средства која ће му бити пребачена на рачун”, истиче Милићевић.

Одборник СДС-а у Скупштини општине Шамац Благоје Симић каже да се нада да ће ове мјере бар мало помоћи привредницима да превазиђу економске проблеме и сачувају радна мјеста, те да ћемо доћи до тренутка када се могу покренути привредне активности. Слично мишљење дијели и Ведран Ђурђевић, одборник СНСД-а у Скупштини општине Шамац, који је рекао да ће се овим мјерама, на неки начин, одржати опстанак оних привредних субјеката који послују и, колико-толико, задржавањем радних мјеста.

Ово је први сет мјера који подрзумијева издвајање 80.000 конвертибилних марака за помоћ привредним субјектима на подручју општине Шамац, са циљем ублажавања лоших економских посљедица.

БН ТВ 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мики

04.05.2020 14:19

А тражили кредит са грејс периодом од 4 године...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шамац

04.05.2020 14:37

Лако је теби Мики ти си на будзету имас књизицу црвене боје.Додик хоце од ММФ исто на 48 мјесеци кредит.ти ти одговара.

Name

Ухх

04.05.2020 15:20

Иду избори.

Name

Кардељ Едвард

04.05.2020 14:56

Јел ово неки виц или се власт толико осладила па лупају и,писају по народу ко бјесни коњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роби

04.05.2020 16:16

А стаје са особа које су подјеле захтјев за једнократну новчану помоћ стаје са њих сто њих не исплатите и они хоће да једу многи чекају по годину дана а још нису добили паре жалосно и што мало не погледате град самац и фирме

ОДГОВОРИТЕ