Milićević: Iz budžeta opštine pomoć za privrednike

Na vanrednoj sjednici Skupštine Šamca danas je donesena odluka da se iz opštinskog budžeta izdvoje sredstva pomoći privrednim subjektima na području te opštine s ciljem ublažavanja loših ekonomskih posljedica usljed epidemije virusa korona.

Republika Srpska 04.05.2020 | 15:11
Milićević: Iz budžeta opštine pomoć za privrednike

Bilo je riječi i o pronalaženju najboljeg načina za pomoć privrednicima u uslovima koji su nastali usljed virusa korona.

“Skupština Šamca danas je takođe donijela odluku da privrednike koji su u zakupu poslovnih prostora oslobodi plaćanja za maj i jun, a svi privredni subjekti koji nisu radili u vrijeme epidemije virusa korna biće  oslobođeni plaćanja komunalne takse za staklene bašte, za izložbeni prostor na javnoj površini, kao i za prostor na kojem se nalaze kiosci", rekao je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević

Sredstva iz opštinskog budžeta koja su namjienjena za podršku zapošljavanju i nabavci opreme biće preusmjerena na subjekte koji nisu radili zbog epidemije.

“Svaki privredni subjekt uz podnošenje prijave od strane poreske uprave sa brojem radnika koje je imao u mjesecu martu treba da podnese zahtjev i po radniku kako bi dobio određena novčana sredstva koja će mu biti prebačena na račun”, ističe Milićević.

Odbornik SDS-a u Skupštini opštine Šamac Blagoje Simić kaže da se nada da će ove mjere bar malo pomoći privrednicima da prevaziđu ekonomske probleme i sačuvaju radna mjesta, te da ćemo doći do trenutka kada se mogu pokrenuti privredne aktivnosti. Slično mišljenje dijeli i Vedran Đurđević, odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Šamac, koji je rekao da će se ovim mjerama, na neki način, održati opstanak onih privrednih subjekata koji posluju i, koliko-toliko, zadržavanjem radnih mjesta.

Ovo je prvi set mjera koji podrzumijeva izdvajanje 80.000 konvertibilnih maraka za pomoć privrednim subjektima na području opštine Šamac, sa ciljem ublažavanja loših ekonomskih posljedica.

BN TV 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miki

04.05.2020 14:19

A tražili kredit sa grejs periodom od 4 godine...

ODGOVORITE
Name

Šamac

04.05.2020 14:37

Lako je tebi Miki ti si na budzetu imas knjizicu crvene boje.Dodik hoce od MMF isto na 48 mjeseci kredit.ti ti odgovara.

Name

Uhh

04.05.2020 15:20

Idu izbori.

Name

Kardelj Edvard

04.05.2020 14:56

Jel ovo neki vic ili se vlast toliko osladila pa lupaju i,pisaju po narodu ko bjesni konji.

ODGOVORITE
Name

robi

04.05.2020 16:16

A staje sa osoba koje su podjele zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć staje sa njih sto njih ne isplatite i oni hoće da jedu mnogi čekaju po godinu dana a još nisu dobili pare žalosno i što malo ne pogledate grad samac i firme

ODGOVORITE