У кутији за лијекове покушали унијети дрогу у карантин

Полиција у Средњобосанском кантону јуче је спријечила уношење дроге у један од карантина.

Босна и Херцеговина 23.04.2020 | 11:03
У кутији за лијекове покушали унијети дрогу у карантин

Наиме, полицијски службеници ПС Травник који су обезбјеђивали карантин, која се налази у стамбеном објекту у мјесту Поље Славка Гавранчића, општина Травник, извршили су преглед кутије од лијекова коју је Е.М. рођен 1989. године из Травника покушао доставити особи која се налази у карантину.

Том приликом пронађена је одређена количина материје за коју се сумња да је опојна дрога цанабис. Пронађена материја је одузета, а против наведених особа слиједи подузимање законских мјера и радњи .

Службеници полиције у вези актуелне проблематике настављају са појачаним активностима које подузимају у оквиру својих надлежности, а све у циљу очувања повољног безбједносног стања на подручју Средњобосанксог кантона.

Од почетка активности у вези корона вируса (ЦОВИД 19) полицијски службеници Управе полиције МУП-а Средњобосанског кантона у сарадњи са надлежним органима и службама континуирано предузимају интезивне активности на реализацији важећих наредби надлежних кризних штабова.

У оквиру бројних активности које се подузимају, успостављена је и електронска база у коју се евидентирају особе којима су издата Рјешења о изолацији и карантину од стране надлежних органа.

База је доступна свим полицијским управама и станицама, као и свим надлежним здравственим службама и судским органима на нивоу кантона. Кориштење базе омогућује свакодневно праћење стварног стања на терену, те благовремено реаговање по указаној потреби.

"О сложености и обимности заданих обавеза најбоље говори податак да је до сада на подручју нашег кантона издато око 4000 Рјешења о изолацији особа у трајању од 14 дана, којом приликом су полицијски службеници свакодневно вршили обилазак свих особа на терену.

Због кршења изолације издат је 41 прекршајни налог, те сачињене 94 службене забиљешке које су достављене надлежним органима на даљње поступање. Актуелно је још око 400 Рјешења о изолацији особа које се свакодневно обилазе, као и стално осигурање свих карантина на подручју нашег кантона", поручују из МУП-а СБК

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јаке дроге

23.04.2020 11:10

Канабис,каква је то дрога,моја покојна баба редовно садила око кромпира да тјера златицу и никад јој нико није рекао ријец,јос је Тито тад био Бог и батина.Сад одједном дрога за насловне стране.Скоро сам на ОМВ пумпи у Словенији видио да продају канабис,кеаица 16 еур.Наводно без ТХЦ а , али ускоро це је придавати и са ТХЦ ом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

23.04.2020 16:36

Дмитри Ивановски је открио први вирус у духану 1892 г. Који све вирус убија други вирус,није до краја објелодањено.....

Name

Морају

23.04.2020 12:47

Се људи нечим бавит у карантену...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

23.04.2020 16:21

И то су за неког љекови

ОДГОВОРИТЕ