U kutiji za lijekove pokušali unijeti drogu u karantin

Policija u Srednjobosanskom kantonu juče je spriječila unošenje droge u jedan od karantina.

Bosna i Hercegovina 23.04.2020 | 11:03
U kutiji za lijekove pokušali unijeti drogu u karantin

Naime, policijski službenici PS Travnik koji su obezbjeđivali karantin, koja se nalazi u stambenom objektu u mjestu Polje Slavka Gavrančića, opština Travnik, izvršili su pregled kutije od lijekova koju je E.M. rođen 1989. godine iz Travnika pokušao dostaviti osobi koja se nalazi u karantinu.

Tom prilikom pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis. Pronađena materija je oduzeta, a protiv navedenih osoba slijedi poduzimanje zakonskih mjera i radnji .

Službenici policije u vezi aktuelne problematike nastavljaju sa pojačanim aktivnostima koje poduzimaju u okviru svojih nadležnosti, a sve u cilju očuvanja povoljnog bezbjednosnog stanja na području Srednjobosanksog kantona.

Od početka aktivnosti u vezi korona virusa (COVID 19) policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u saradnji sa nadležnim organima i službama kontinuirano preduzimaju intezivne aktivnosti na realizaciji važećih naredbi nadležnih kriznih štabova.

U okviru brojnih aktivnosti koje se poduzimaju, uspostavljena je i elektronska baza u koju se evidentiraju osobe kojima su izdata Rješenja o izolaciji i karantinu od strane nadležnih organa.

Baza je dostupna svim policijskim upravama i stanicama, kao i svim nadležnim zdravstvenim službama i sudskim organima na nivou kantona. Korištenje baze omogućuje svakodnevno praćenje stvarnog stanja na terenu, te blagovremeno reagovanje po ukazanoj potrebi.

"O složenosti i obimnosti zadanih obaveza najbolje govori podatak da je do sada na području našeg kantona izdato oko 4000 Rješenja o izolaciji osoba u trajanju od 14 dana, kojom prilikom su policijski službenici svakodnevno vršili obilazak svih osoba na terenu.

Zbog kršenja izolacije izdat je 41 prekršajni nalog, te sačinjene 94 službene zabilješke koje su dostavljene nadležnim organima na daljnje postupanje. Aktuelno je još oko 400 Rješenja o izolaciji osoba koje se svakodnevno obilaze, kao i stalno osiguranje svih karantina na području našeg kantona", poručuju iz MUP-a SBK

(Klix)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jake droge

23.04.2020 11:10

Kanabis,kakva je to droga,moja pokojna baba redovno sadila oko krompira da tjera zlaticu i nikad joj niko nije rekao rijec,jos je Tito tad bio Bog i batina.Sad odjednom droga za naslovne strane.Skoro sam na OMV pumpi u Sloveniji vidio da prodaju kanabis,keaica 16 eur.Navodno bez THC a , ali uskoro ce je pridavati i sa THC om.

ODGOVORITE
Name

Pa

23.04.2020 16:36

Dmitri Ivanovski je otkrio prvi virus u duhanu 1892 g. Koji sve virus ubija drugi virus,nije do kraja objelodanjeno.....

Name

Moraju

23.04.2020 12:47

Se ljudi nečim bavit u karantenu...

ODGOVORITE
Name

Rade

23.04.2020 16:21

I to su za nekog ljekovi

ODGOVORITE