ШОКАНТНО: 26 година живео са оштрицом ножа у глави!

76-годишњи пољопривредник Дуоријие, из руралне Кине може се сматрати срећником јер је остао жив након што му је из мозга, 26 година након што је убоден у главу, извучен зарђали нож тј оштрица ножа.

Занимљивости 22.04.2020 | 17:18
ШОКАНТНО: 26 година живео са оштрицом ножа у глави!

Зарђали нож који се налазио у глави времешног старца је био дугачак готово 10цм!

Случај Дуоријие, старог фармера из руралног округа Хаииан у кинеској северозападној провинцији Кингхаи, се може се сматрати прави чудом.

Дуорију се нож забио директно у главу давне 1994.године током туче. И од тада пољопривредник Дуоријие живи с дугачким оштрицом ножа у његовој глави односно мозгу.

Срец́ом Дуоријие преживео напад, али је током година због оштрице ножа у свом мозгу имао много неугодних симптома.

Дуоријие је првобитно потражио медицинску помоц́ још 2012. године, када су му јаке главобоље постале претешке за подношење. Након рендгенских снимака његове лобање и шокантног откривања да у његовој глави се налази сечиво ножа од 10цм.

Лекари су одлучили да је покушај уклањања страног предмета опасан,по здравље пацијента па су одбили да оперишу. Срец́ом за 76-годишњака његов јединствени случај недавно је поново откривен.

Земљорадник би највјероватније умро с дугом оштрицом ножа заглављеном у његовом мозгу, да није било лекара који су прошлог месеца обилазили село провинције Кингхаи. Сазнали су за случај Дуоријие те је он поново био у центру пажње лекара

"Када смо га затекли током медицинског обиласка Кингхаи-а, сазнали смо да су се стручњаци одлучили за конзервативније лечење, преписујуц́и само лекове против болова", рекао је лекар Зханг Схукианг

"Али његови симптоми су почели да постају све озбиљнији и неподношљивији. Због ограничења локалних болница, одлучили смо да га доведемо у Шандонг ради најбољег лечења. "

Тако је Дуорије пребачен у болницу готово 3.000 километара удаљену од његовог села ради бесплатног лечења, видевши да она не може да приушти да плати лекарску помоц́. Лекари кажу да  због оштрице ножа у свом мозгу, није само изгубио вид у десном оку, вец́ је претрпео и скоро потпуну парализу у левој руци и нози.

ЦТ скенер и рендгенски снимци који су урађени у болници Схандонг Фирст Медицал Универзитету у Јинану показали су да је сечиво смештено у дну лобање пацијента, наслоњено на очни отвор и притискано на његов оптички нерв.



Уклањање би било тешко, али према главном неурохирургу др Лиу Гуангцуну, то је био "једини начин да се једном заувек реши патња пензионера“.

Ипак, сада након толико година захваљујуц́и тиму кинеских лекара и операцији која је трајала готово 8 сати Дуорије је коначно могао да ужива у животу без муке и наравно ножа у глави!

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар