ŠOKANTNO: 26 godina živeo sa oštricom noža u glavi!

76-godišnji poljoprivrednik Duorijie, iz ruralne Kine može se smatrati srećnikom jer je ostao živ nakon što mu je iz mozga, 26 godina nakon što je uboden u glavu, izvučen zarđali nož tj oštrica noža.

Zanimljivosti 22.04.2020 | 17:18
ŠOKANTNO: 26 godina živeo sa oštricom noža u glavi!

Zarđali nož koji se nalazio u glavi vremešnog starca je bio dugačak gotovo 10cm!

Slučaj Duorijie, starog farmera iz ruralnog okruga Haiian u kineskoj severozapadnoj provinciji Kinghai, se može se smatrati pravi čudom.

Duoriju se nož zabio direktno u glavu davne 1994.godine tokom tuče. I od tada poljoprivrednik Duorijie živi s dugačkim oštricom noža u njegovoj glavi odnosno mozgu.

Srećom Duorijie preživeo napad, ali je tokom godina zbog oštrice noža u svom mozgu imao mnogo neugodnih simptoma.

Duorijie je prvobitno potražio medicinsku pomoć još 2012. godine, kada su mu jake glavobolje postale preteške za podnošenje. Nakon rendgenskih snimaka njegove lobanje i šokantnog otkrivanja da u njegovoj glavi se nalazi sečivo noža od 10cm.

Lekari su odlučili da je pokušaj uklanjanja stranog predmeta opasan,po zdravlje pacijenta pa su odbili da operišu. Srećom za 76-godišnjaka njegov jedinstveni slučaj nedavno je ponovo otkriven.

Zemljoradnik bi najvjerovatnije umro s dugom oštricom noža zaglavljenom u njegovom mozgu, da nije bilo lekara koji su prošlog meseca obilazili selo provincije Kinghai. Saznali su za slučaj Duorijie te je on ponovo bio u centru pažnje lekara

"Kada smo ga zatekli tokom medicinskog obilaska Kinghai-a, saznali smo da su se stručnjaci odlučili za konzervativnije lečenje, prepisujući samo lekove protiv bolova", rekao je lekar Zhang Shukiang

"Ali njegovi simptomi su počeli da postaju sve ozbiljniji i nepodnošljiviji. Zbog ograničenja lokalnih bolnica, odlučili smo da ga dovedemo u Šandong radi najboljeg lečenja. "

Tako je Duorije prebačen u bolnicu gotovo 3.000 kilometara udaljenu od njegovog sela radi besplatnog lečenja, videvši da ona ne može da priušti da plati lekarsku pomoć. Lekari kažu da  zbog oštrice noža u svom mozgu, nije samo izgubio vid u desnom oku, već je pretrpeo i skoro potpunu paralizu u levoj ruci i nozi.

CT skener i rendgenski snimci koji su urađeni u bolnici Shandong First Medical Univerzitetu u Jinanu pokazali su da je sečivo smešteno u dnu lobanje pacijenta, naslonjeno na očni otvor i pritiskano na njegov optički nerv.



Uklanjanje bi bilo teško, ali prema glavnom neurohirurgu dr Liu Guangcunu, to je bio "jedini način da se jednom zauvek reši patnja penzionera“.

Ipak, sada nakon toliko godina zahvaljujući timu kineskih lekara i operaciji koja je trajala gotovo 8 sati Duorije je konačno mogao da uživa u životu bez muke i naravno noža u glavi!

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar