Дугови Електропривреде РС и Требиња су за Херцеговце много опаснији од вируса корона!

Родољуб Драшковић, предсједник концерна ”Сwисслион”, у интервјуу са новинаром Небојшом Колаком, између осталог, говорио је и о томе да ли очекује да се и други привредни фактори, а поготово Електропривреда Републике Српске, чије је сједиште у Требињу, укључе у помоћ онима које је тренутна ситуација везана за пандемију корона вируса највише погодила, као што је учинио он лично.

Република Српска 19.04.2020 | 23:57
Дугови Електропривреде РС и Требиња су за Херцеговце много опаснији од вируса корона!

”Реално не рачунам. Електропривреда Републике Српске је по завршним рачунима за 2019. годину у великим губицима. Електропривреда заједно са буџетом Града Требиња је кредитно задужена преко 150 милиона конвертибилних марака. То је далеко опаснији вирус за Херцеговину од пандемије корона вируса. Најављују технолошке вишкове, отпуштање радника, смањивање плата. Лично ћу се супротставити тим мјерама, а очекујем од запослених у Електропривреди РС да ће ме подржати.

У овом времену, када нас чекају тешка економска криза, да се санкционишу запослени, да се угрожава социјални статус породица, то дозволити нећу. Електропривреда је у власништву народа Херцеговине, то је наслијеђе од Југославије, то је национално добро народа Херцеговине, и жалим што народ Херцеговине тога није свјестан. Локалне самоуправо нису благовремено пратиле стање ње (ЕРС).

Нисам задовољан сарадњом са Градском управом у Требињу

Говорећи о сарадњи са локалним самоуправама источне Херцеговине, а овом приликом конкретно са Требињем, Драшковић каже:

”Нисам задовољан. Увјерен сам да у органима Градске управе, у стручним службама, има способних, али им није дозвољено да професионално одрађују свој посао. Ти кадрови о којима говорим су способни да сарађују, како са грађанима, тако и са привредом, да помажу у остваривању њихових законских права. Крив је политички систем који се мора мијењати. Садашњи систем ја заснован на темељима отуђених центара моћи.

Дакле, све те институције, које би требале бити професионалне, имају налогодовца како ће се односити према одређеним партијама, привредним субјектима, тако и грађанима.

Оно што очекујем од локалне заједнице је далеко од стварности. Конкретно у ИАТ имам велике проблеме – наслијеђене дугове, скоро цијела имовина ИАТ је под хипотеком. Подносимо захтјеве на основу застарјелости да се отписују та стара потраживања, стручне службе у Требињу су способне за тако нешто, али имају свог налогодавца. Ја ћу сигурно остварити своја права, па макар на међународном суду.

На питање шта ако се догоди блокада рачуна и принудна наплата спорних потраживања, Драшковић одговара контрапитањем:

“А шта ако се у Херцеговини догоди буна против дахија?!”, запитао се Драшковић.

Изгледа да су Херцеговци свугдје успјешнији него у Херцеговини

О визији развоја источнохерцеговачког краја, као и о томе шта народ Херцеговине треба да учини да би се та визија остварила, Драшковић каже да је задовољан ”својим херцеговачким народом”, али…

”Прије свега, ја сам задовољан херцеговачким народом, својим херцеговачким народом. Као у сваком народу, тако и овдје има кукоља, али то је вриједан народ, паметан народ, успјешан народ, али изгледа да су Херцеговци успјешнији свугдје него у Херцеговини.

Ниво друштвене изграђености и политичке демократије нису ријешени у Херцеговини, прије свега, народ мора да се ослободи од политичког вируса који траје скоро пуних 30 година. Треба да се прихвате посла, а посла има, само на овим пројектима о којима сам малоприје говорио, пољопривредним пословима, пословима у туризму, индустрија јесте у заостатку али и ту видим будућност да се многи производни капацитети у Херцеговини могу подићи, прије свега за производњу органске хране.

Треба размишљати о слози, солидарности, јединству, о враћању младих, јер Херцеговци морају размишљати о томе да своју дјецу враћају, да ту раде и стичу искуства. Посла у Херцеговини има и биће га! Само под тим условима, Херцеговина може достићи ниво стандарда и економске развијености кнежевине Монако”, закључује на крају разговора Драшковић.

(Моја Херцеговина)

Коментари / 69

Оставите коментар
Name

Јое

19.04.2020 22:34

Све сто је рекао је тацно,само нисам сигуран у искреност његових мотива.Из свих његових изјава,измедју редова,извирују политицке амбиције,ускоро цемо видјети на који нацин це уци у политику,и једно је сигурно-са Бајом су односи затегнути.Да ли.он оваквим изјавама зели да Бају присили на одредјене уступке (отпис пореза) или је наслутио његов скори пад,сазнат цемо врло брзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре јое

19.04.2020 23:16

"...или је наслутио његов скори пад,сазнат цемо врло брзо." Ако је ово у питању, ми сви на тргове градова сиром РС да прославимо ослободјење, а он, пола Владе, кумови и поједини цланови породице и родбине на суд па у затвор. Од оног сто су покрали лијепо цемо будзет напунити. Да нас воде сколовани, струцни и постени ! Вријеме је да поцнемо зивјети као људи.

Name

Ивона

20.04.2020 02:33

Све је сада припало Лука је опљачкао ЕПРС са својим сиром Илијом

Name

Нино

20.04.2020 02:36

Сва Херцеговина Источна је опљачкана Лука и Дођу су узели новац Лука има пет кућа и више станова Београд Златибор

Name

Јово

20.04.2020 03:05

Додик је опљачкао читаву Републику Српску и фирме и банке па видите Шта је са ЕПРС сва је опљцкана

Name

!!!!

20.04.2020 04:17

Тако јееее!!! Сви лопови и криминалци у хапссс!!!

Name

Постено

20.04.2020 05:10

Нама не треба власт и политичари нама треба закон и ред, и морамо ици напред нема овај изгубио овај побједио овај хоце он неце,,, е кад будемо имали закон и ред онда це бити дрзава а како је лепо узимати дрзавне паре ко год додје на власт омасти се, тако да немој оцекивати ако је млацно сwисслаон 15 милиона да неце јос 35 иде то погоди те моц и оде ти... Хахаха

Name

Горан

20.04.2020 05:29

Драсковица је довео владика Григорије да купи ИАТ,која је имала дуг 19 милиона км прије него је купио.То је једина фабрика која је остала да ради у цјелој Херцеговини.Све друге су срусене и направљене зграде.

Name

Горан

20.04.2020 05:36

Драсковиц је дигао Требиње на ноге ,све сто је обецао тоје урадио.Направио је град сунца ,у љутом крсу,прави зграду гимназије ,да је у сред Париза не би се постидио и поклањаје граду Требињу.

Name

ре ре

20.04.2020 06:00

А би била фешта да секта падне.Много већа срећа него да прође корона.

Name

Миле

20.04.2020 06:07

Ако Г.Драшковиц казе да је електрохерцеговина у дубокој дубијози мозда додиг и петровиц птаве подземни аеродром па троше народне паре као тито што је у Коњицу правио склониште за своје а говоријо да се прави творница маргарина жалост није ништа добро исти нас воде и власти

Name

Михајло

20.04.2020 06:26

Ово нас мало градјана сто оста у РС, могло је зивјети као бубрег у лоју, да ова секта није све покрала и унистила.

Name

Република папака

20.04.2020 06:26

Само да надје јос једног и оснују партију као у оном вицу,

Name

Ре

20.04.2020 06:46

Све у реду само прво плати порез па буди примјер а не да стварас подлогу за политицке амбиције у циљу амнестије дугова. Многи це сваста створити ако не плацају обавезе дрзави.

Name

Нека ти плате кумови

20.04.2020 09:38

По БЛ,а и за струју сто не плацају....

Name

Тако је Михајло

20.04.2020 10:16

Златном касиком и не само у РС, него цијелој БиХ. То је један мало веци град.... Све имамо, бас све.... и зитна поља и цвијетне ливаде и море и планине и руде и СВЕ воде и СВЕ суме и за привреду и за пољоприврwду и за стоцарство ... али имамо криминалце деценијама на власти без икакве одговорности,да смо најбједнији у Европи у сваком смислу....

Name

Ре

20.04.2020 13:10

Шарлатан...

Name

кмет

20.04.2020 14:25

прво казнити папке, па министре и директоре, а на крају ГЛАВНОГ, да гледа.

Name

?

19.04.2020 22:40

Истина је да је дуг ЕП РС и локалних администрација зло од секташке управе над РС од стране сатанске секте СНСД и сатрапа око њих. Сумњу ствара што Драшковић некада критикује, па се за кратко вријеме грли са Додиком. Ово је и поред короне и неусвајања буџета БиХ ипак изборна година за локалне изборе. Ако Драшковић мисли да поведе народ у Херцеговини ка слободи мора бити убједљивији и отклони сваку сумњу да ће поново грлити са Додиком и Петровићем. Нека се јавно дистанцира од власти и не околиша и каже ко су ти који су то који пљачкају, задужују, уништавају, дијеле народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буна

20.04.2020 01:47

За 150 милиона маркица???Хахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

20.04.2020 04:19

Могућ је такав сценарио само ако га амери доведу на власт и дају му товар долара грацис. Он то добро зна како се ради на основу искуства његовог брата Вука, који је продао вјеру за шаку долара. Управо од тих долара је овај тип започео свој приватни бизнис. Јадна Херцеговине каквог кнеза имаш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дали су

20.04.2020 09:27

И лактасенку али из насих дјепова, па смо стигли до понора....

Name

Коначно

20.04.2020 04:23

Коначно неко да каже буна , дошло изгледа вријеме да народ устане и каже своје , Браво Драшковићу , нека народ мало прогледа и размисли својом главом , а не да за 50 марака прода образ , то исто ће урадити у Бијељини Младен Крстајиц а Бањалука колико се види већ дигла буну против Додика , Жељке и Радојичића , изгледа да долази вријеме кад се школовани и паметни буде .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2020 08:00

А ти заборавио ко су Драсковици јаднице

Name

Боки

20.04.2020 04:32

Оце и он у политику иду избори па оце да се кандидује за градонацелника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2020 08:00

Мора да би како одписо дугове

Name

Сто да не

20.04.2020 09:32

Ако воли своју Херцеговину и херцеговце, ПРАВИ ЈЕ. Није љигавац који само трпа у свој и дјеп криминалне секте сиром РС....

Name

Малко провидно

20.04.2020 04:33

Препостени Родољуб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијела

20.04.2020 04:42

Милорад Додик је упропастио Српску,вријеме му је да иде. Странци вец имају замјену,угледни политицар из СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАНДА СНСД,ВЛАДА

20.04.2020 04:54

Уз помоћ,БАНДИТА ПОДАНИКА,И ДОШЛО ВРЕМЕ ДА ПОДАНИЦИ ПРОМЕНЕ,БАНДУ НА ВЛАСТИ ЈЕР ДУГОВАЊА ДРЖАВИ И НАРОДУ ПОСТАШЕ,ПРЕВЕЛИКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

20.04.2020 05:27

Дал це ово да објави атв и ртрс?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

20.04.2020 05:29

Све јасно знаци ако буде принудна наплата дуга према дрзави коју има он би да дизе народ да га брани то је теска лопина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мишо

20.04.2020 06:52

Ако је дужан држави и нека је јер тај новац не би био народу од користи већ би отишао малим Игору и за хеликоптете. Овако је Требињцима на располагању.

Name

Аризона

20.04.2020 05:54

Дали купују јос увијек скупоцијена пица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

20.04.2020 05:56

Све тачно али прво плати порезе које дугујес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коме платити дугове

20.04.2020 09:55

Бескрупулозној секти која их је и створила, па мисли да се и то продаје....

Name

Висковиц

20.04.2020 06:15

Да ли је Драсковиц искрен ?Мислим да јест искрен ! Да ли је патриота ? Веци од других богатаса ! Да ли је привредник ?Ваљда је доказао ! Моземо мислити ста год хоцемо о било коме,али онај ко запосљава домацу радну снагу,исплацује плаце,плаца доприносе, тај је патриота.Додиковци однесосе све из Р.Српске у бијели свијет.Камо среце да је висе Драсковица да отварају фабрике у своме крају ! Да ли су плаце мале ? Да јесу али харац на плаце је дупло веци него у ЗАПАДНОЈ ЕВРОПИ.Привредник сам и зато знам.Паметни ХЕРЦЕГОВЦИ це подрзати свога цовјека јер само онај ко разумије менталитет свога народа ,зна ста га муци и ста зели !

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

20.04.2020 06:31

Јасно ко дан да нешто не штима на релацији Драшковић/ СНСД и да је личне природе. Ништа спорно јер вечина је незадовољна и мисли исто што и Драшковић. Ако је његов циљ да се нешто мјења у коприст народа свакако има подршку али ако је у питању лични интерес у смислу неке користи само за његово предузеће онда смо у још већем проблему. Интересантна је његова изјава гдје прозива власт за новац везано за изградњу Гимназије!? Ко је и чијим новцем требао да гради исту? Изгледа Родољуб са народним новцем!? Родољкубе има Херцеговина Гимназија али нема ђака и радних мјеста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука наивни

20.04.2020 06:39

Па шта је 150 милиона пуно је то више..Гдје се Гвидо и његови кадрови директорчићи без икаквог претходног искуства дочепају ту трава више не расте.Ставе се ташнице око врата и узме службено ауто за измешљени сужбени пут са неком од дворских СНСД дама..О набавкама и тендерима сувишко је више и говорити..Лука није само дир ЕРС он је и градоначелник ТБ јер несретни Мико а добар је човјек није гладан као Лука не пита се апсолутно ништа.Он само фигурира и слуша шта му се каже .Има завршен факултет у Автовцу селу поред Гацка..Било што било народ је огорчен ,сваки дан је све теже а они све бахатији.Могло би им се то о главу разбити, какав год да је народ тренутно једино Кнеза види као спасиоца..Лука је узео милоне, марке није донирао шта рећи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАТЕ У ЕРС

20.04.2020 06:55

Онакав гигант је уништен а плате Луке и његових извршних директора су највеће у региону.Једино ЕРС није ТИ доставио списак плата а што је дужан по закану.Ево малог задатка за истраживачко новинарство кад сазнате шокираће те се ,плус разни додаци ,управни и надзорни одбори.У ово тешко вријеме и кад имају вишак радника они само себи дижу.Њихова глад нема граница,стара пословица кад се фукара и јадо обогати и дочепа функције..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

20.04.2020 06:58

Гдје је 100 милиона КМ које је у претходном периоду остварила ХЕ Вишеград, гдје је заврсио тај новац. Много је дилема и непознаница поводом ове теме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

20.04.2020 07:13

Дај јим ти мало пара оне који си покрао па сад имамо милијоне аа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он даје народу

20.04.2020 09:35

И није покрао.

Name

Горан

20.04.2020 09:51

Ако је и украо улазе у свој град, а ова банда станове по Бецу,Лондону ...итд

Name

Спаце Лорд

20.04.2020 07:18

Подршка Драшковићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

20.04.2020 07:25

Читам коментаре у којима се сви позивају на поштење,па баклански народи критикују све што је добро и лоше а кад се домогну власти,односно дођу у ситуацију да испробају своје поштење,99% људи почну красти исто као ови на власти,назалост такви су нам гени,зато ниједна држава на Баклану није стабилна јер је корупција свакодневница у којој како они на власти тако и грађани редовно учествују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

демобилисани борац

20.04.2020 07:37

херцеговци Бањалука је уз Вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

20.04.2020 07:43

Ово је примјер да власт као домацин куце пљацка властиту куцу. При том у то домацинство примају људе који само једу, ниста не привредјују осим сто раде на хвалоспјевима домацину. Такво домацинство це кад тад пропасти и у њему на залост нико неце остати. Постаце безвриједно и омрзнуто, остављено као да није ниције било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трутови

20.04.2020 09:24

Сви криминалци секте....

Name

Боро

20.04.2020 08:09

И брат ти пробао па гдје сада.Драсковицу ста је са Невесињем. Остало ти је само под руку са Вујановићем икукајте изгласа али вам је слаб мегафон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре боро

20.04.2020 08:32

А ти пјевај са Додиком јадо.

Name

Гацко

20.04.2020 08:31

Па што подржа шанера Ћурића за градоначелника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дао свима прилику

20.04.2020 09:40

Да уцине несто, а не да похарају Хwрцеговину....

Name

Дон Кихот

20.04.2020 08:33

Родољубу не вјерујем претјерано јер је и он у тзв. транзицији омастио бркове. Међутим какав год да је, бољи је од секте. Родољуб је дио масти уложио у Херцеговину, а секташи по Москви, Бечу, Монаку.....Родољубове фирме послују колико толико на тржишним принципима, док секташки кумови, рођаци, кумови рођака, кумови рођаци послују на буразерско-тендерко-мафијашким принципима, тачније коза ностре. И тако ће бити све док народ не схвати да 30-50 КМ на дан избора није рјешење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

20.04.2020 09:34

Замислите да није, на сто би тек лицила Херцеговина?! Страсно и помислити....

Name

Деки

20.04.2020 08:34

Ова појава ми није довољно јасна, шта се ту дешава , је ли он брат Дршковића Вука?...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

20.04.2020 08:41

Мора доци до огромних проблема у Електропривреди РС, кад се прецутно прелази преко крадја струје у износима преко 40000 км откривеним у Бања Луци, Прњавору, Добоју, ко зна из којих разлога. На другој страни због не плацена 2 рацуна обицном цовјеку пун комби радника електро дистрибуције долази искљуцити струју... Јбг...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

20.04.2020 09:34

У БЛ владају и крију се ратни господари зивота и смрти, Док год то постоји нема нам помоћи једино Сабља као у србији, да би се до темеља искоријенила хоботница (спрега) криминала и властодрзаца, али мислим да је касно, ста нам преостаје, а онима који мисле главом паљба у иностранство или цекати да битанге умру природном смрцу, Како би досли млади .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.04.2020 09:38

Види му се на фаци колико му је жао за судбину Требиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно

20.04.2020 09:44

Мулане, само добро контроверзни спадају у твоје пријатеље....

Name

Ху

20.04.2020 09:51

Види га наста лици кримос ко

ОДГОВОРИТЕ
Name

На свијетског

20.04.2020 10:04

Цовјека.

Name

Само је било питање времена

20.04.2020 10:03

Када це се појавити јос неки разумни херцеговци и упалити лампицу за бескрупулозно униставање од стране раскаласене криминалне секте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

20.04.2020 10:42

Господине кад сте толики патријота сто затвористе фабрику у Невесију и остависте седест фамилија на улици гдје вам је тада била солидарност са народом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

20.04.2020 10:59

Треба под хитно забранити пензионери ма да рсде: баби Мајкиц Видовицки Радмановицу Цумбри

Name

Миљан Дјерић

20.04.2020 11:01

Електро привреда и електро сектор је у дубиози из низ разлога, не домаћински однос, прекомјерно и наруцито странацко запосљавање, односно куповина индиректна гласова (видите само колико је тај сектор дао посланика и одборника, циста злоупотреба тог насег ресурса за приватне кампање, цисти сукоб интереса) лосе инвестиције, и умјесто да буде носилац развоја и мотор привреде као најпрофитабилни, код нас обрнуто, огромни кредити и дугови по дубини, слицно је и са осталим дрзавним профитабилним фирмама, назалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

20.04.2020 14:24

Браво Родољубе напокон један паметан и карактеран цовјек имас подрску од радника ЕРС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасо

20.04.2020 14:25

Укопали су нас право. Дај бозе да се извуцемо. А ако се извуцемо у Херцеговини це бити само старци!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоне

20.04.2020 16:29

Док буде политика постављала директоре у јавним предузећима никада неће бити добро. Кад буду директори долазили путем конкурса тек тад се можемо надати бољитку... Народе, мјењај систем...

ОДГОВОРИТЕ