Јоурова: Превише смо зависни од азијске опреме

Потпредсједница Европске комисије за правосуђе Вера Јоурова упозорила је на „морбидну зависност” Европе према Кини и Индији у вези снабдјевања са лијековима и медицинском опремом током кризе изазване коронавирусом.

Свијет 19.04.2020 | 22:03
Јоурова: Превише смо зависни од азијске опреме

„Ова криза је открила нашу морбидну зависност према Кини и Индији у вези набавке лијекова”, рекла је Јоурова током расправе на чешкој државној телевизији. „То нас чини рањивима и морамо одговорити радикалном промјеном”, додала је чешка повереница задужена за вриједности и транспарентност у ЕК.

„Анализираћемо ланце снабдјевања и покушаћемо да се ослонимо на европске производе. Научили смо велику лекцију”, изјавила је Јоурова.

Европска комисија до краја мјесеца треба да разради стратешки план у вези тог питања, а затим да га преда Европском парламету и челницима држава чланица ЕУ, објаснила је Јоурова.

Чешка, као и бројне државе чланице ЕУ, зависи од испоруке заштитних маски из Кине.

Чешка, која је у понедјељак почела да ублажава ограничења у борби против коронавируса, има 6.701 потврђен случај заразе од којих је широм земље умрло 186 обољелих.

(Политика)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пут Свиле

19.04.2020 20:24

Сад те пољуљане и посрнуле фабрике које су због короне пред банкротом има све да вам Кинези покупују.Прво сацувајте то сто имате па за две три године кад се опоравите онда гледајте ста да радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма

19.04.2020 22:16

Зависнисте ви од злобе. Како мозе Пољска красти опрему намијењену Италији. Тјерате ове насе баустелце и његоватеље васих баба нама назад кад се разболе, а док ринтају тамо и дусу им вадите онда су вам добри. Дебили једни. Људи вратите се ви својој куци. Какав Запад, сад сте видјели ста је Запад, само трка за проклетом паром

Name

Пропала Европа

20.04.2020 01:09

Пропала Европа. Па то је вец написао Варуфакис. Ароганција и безобразлук. То је све од те Европе. Гдје је сад пијани пајацо Јункер са својим дери системом. Да нас излијеци. Профит као краљ медјуљудских односа. Крај цивилизације. Бас.

Name

Све

19.04.2020 20:30

Испланирали шишмиши.Лова до крова само има једна стара народна..Ко јаму другом копа сам у њу падне!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви

19.04.2020 22:21

Знамо да сте ви западњаци сву продукцију селили у Кину јер је била јефтина радна снага.А сад вам криво кад зависите од ње, а требала је сада не дати вам ништа. То би било најбоље да су урадили.

ОДГОВОРИТЕ