Највећи хришћански празник нека прође у духовном миру

Највећи хришћански празник Васкрс вјерницима, као и свештенству СПЦ честитали су званичници Републике Српске, предсједници политичких странака...

Република Српска 19.04.2020 | 06:34
Највећи хришћански празник нека прође у духовном миру

Највиши званичници Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је предстојећи православни Васкрс уз жељу да празник Христовог васкрсења, који симболизује поново рођење и нову наду, подсјети и подстакне на универзалне и непролазне хришћанске вриједности.

"Уз најбоље жеље да овај празник над празницима проведете у духовном миру, праштању и слози, окружени и посвећени својим ближњима, поздрављам вас сверадосним поздравом `Христос воскресе - ваистину воскресе!`", наводи се у честитки Цвијановићеве.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Њаговој светости патријарху српском Иринеју, архијерејима, свештенству, монаштву и српском православном народу највећи хришћански празник – Васкрс, те пожелио да га прославе у миру и радости.

"Желим вам мирне, радосне и свјетлошћу Васкрсења Христовог обасјане предстојеће васкршње дане, као и Васкрслим Спаситељем надахнуто истрајање на часном и праведном путу који су нам трасирали наши свети преци", навео је Чубриловић у честитки.

Васкрс патријарху српском Иринеју, архијерејима, свештенству, монаштву и српском народу је честитао и премијер Радован Вишковић са жељом да овај сверадосни празник буде подстрек за свако добро дјело, како на личном, тако и општем плану изградње и напретка друштва, али и за његовање и очување српског идентитета и традиционалних вриједности .

„Христова жртва нас на овај велики празник подсјећа да треба да славимо васкрсење и нови живот и да вођени Христовим примјером будемо бољи људи. Нека дух праштања и солидарности уђе у домове свих православних вјерника на овај велики празник, да вођени светосавским завјештањем у годинама пред нама, радимо на изградњи бољег и праведнијег друштва“, стоји у честитки предсједника СДС-а Мирка Шаровића.

Наводећи да ове године највећи хришћански празник, Васкрс, прослављамо у нешто другачијој атмосфери и околностима него што смо навикли и да моги неће бити у могућности да тога дана виде своје најближе, чланове породице, своје пријатеље и многе људе које воле, предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић је пожелио свима да буду добри и здрави уз поздрав - Христос васкрсе, Ваистину васкрсе!

И други представници институција с нивоа БиХ из сва три народа упутили су васкршње честитке, као и предсједници политичких странака.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Јелена

19.04.2020 05:30

Ако вјерујете у Васкрсење,засто сте се препали смрти????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДД

19.04.2020 10:14

РЕ ЈЕЛЕНА НЕБОЈЕСЕ ИСТИНСКОГ БОГА ДОДИКЈЕ ЊИХОВ БОГ .

Name

Зигу

19.04.2020 05:59

Јесте ли ви питали Додика за ово што изјависте? Да вам Баја уши не заврће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из Масе

19.04.2020 06:14

ХРИСТОС ВАСКРСЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Неко из масе

19.04.2020 07:25

Ваистину воскресе Свеблаги Господ и радост нам донесе!

Name

У миру само они

19.04.2020 06:25

Који у срцима својим имадоше Ране Христове,наду у Христа, и спасење кроз Христа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицемерје

19.04.2020 07:30

У полузакључане храмове провири Христос и рече Добро је за њих пророковао Исаија, говорећи: „ови људи приближавају се к Мени устима својим и уснама поштују Ме, а срце њихово далеко стоји од Мене. Но залуд ме поштују, учећи заповестима људским“. Ако це вам бити лакше и ја сам један од њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Лицемерје

19.04.2020 08:45

'Ко призна, пола му се прашта.'

Name

Свјетлана Мојсиловић

19.04.2020 08:26

Христос воскресе и вјечну Радост нам донесе! :))) Љубав Божија с Крста Часног Заблиста прије свих вијекова, Кроз ране Христове спасеније задобисмо И опроштај гријехова. Да нас Господ свагда Својим Лицем обасјава Свом душом желимо, И за Преславни дан Повратка Његовог Дишемо и живимо. О Милости Бескрајна и Красото Сјајна Правдо Мирисна и Љепото Бајна, Истино Пресвета и Животе Вјечни Саздатељу свијета, Богочовјечанска Ријечи! Слава нек' је Теби, и Духу, и Оцу Пресветоме Богу и нашему Творцу, Хвала нек' је Теби за вијеке вијекова Што спаси нас грјешне смертних окова! Слава Тебја Боже наш, слава Тебја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

срна

19.04.2020 10:30

Свима који славе сретан и благославен УСКРС

ОДГОВОРИТЕ