У Хрватској 157 особа заражено, 29 нових случајева

У Хрватској је регистровано 29 нових случајева обољелих од вируса корона, тако да је тренутно укупно 157 заражених, рекао је министар здравства Хрватске Вили Берош.

Регион 21.03.2020 | 09:29
У Хрватској 157 особа заражено, 29 нових случајева

"Док се не поштују правила и упутства, постоји могућност неконтролисаног ширења. Више не молим, него захтијевам да се придржавате упутстава", поручио је Берош.

Он је на конференцији за новинаре рекао да се у Сплиту за терцијарну фазу припрема Спаладиум арена и захвалио Влади Уједињених Арапских Емирата на донацији заштитне опреме и маски.

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић истакао је да је главни проблем што се сви не придржавају одлука које доноси Штаб Цивилне заштите.

Он је најавио да ће због оних који се не придржавају прописаних мјера морати да доносе све ригорозније мјере, а полиција ће водити рачуна како се мјере проводе и реаговати.

"Наши животи ће се све више мијењати, све више ће се одвијати у затвореним просторима јер се то, из праксе земаља које су биле на првој линији жаришта, показало као нужна мјера", нагласио је Берош.

Он је рекао да људи морају остати у својим домовима, осим оних који морају ићи на посао, до продавнице или болнице.

"Видио сам јутрос да људи иду двоје по двоје. То не иде. Направите размак или ће вас полиција кажњавати", рекао је министар и додао да ће полиција обилазити јавна мјеста и реаговати када виде да се неко не придржава мјера.

"Нећемо допустити било какво окупљање. Оно што је јасно, одлуке ће бити све ригорозније, све строже", поручио је Божиновић.

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар